Een paar weekjes geleden liep ik Selfridges in Londen binnen, toen ik de grote Charlotte Tilbury counter zag. Dat is altijd fijn, maar nu nog fijner omdat de nieuwe Charlotte Tilbury Hollywood collectie net uit was. In deze collectie brengt Charlotte de glamour van het “oude” Hollywood terug, maar haar nieuwe matte, liquid lipsticks : Hollywood lips. Om de Hollywood look af te maken, introduceert ze ook een echt handig contour/highlightduo. Kijk maar even mee naar de producten en ik laat je natuurlijk weten wat ik ervan vind…..

Charlotte Tilbury Hollywood collectie – 10 kleuren Hollywood Lips (EUR 32,00) en The Hollywood Contour Wand (EUR 35,00 per stuk) & complexion brush (EUR 40,00) – in Nederland exclusief te koop bij De Bijenkorf

Toen ik bij Selfridges was had ik helaas niet zoveel tijd om alle kleuren te swatchen en ik besloot er daarom geeneen mee te nemen…ik zou wel even in Nederland gaan kijken, nam ik mijzelf voor. Maar wat helemaal geweldig was, Charlotte Tilbury stuurde mij de complete Hollywood collectie toe om te testen! Kijk, dat is helemaal leuk, want nu kan ik alle kleuren laten zien aan jullie.

Op de foto lijken er veel kleuren best op elkaar, ik dacht zelfs een momentje dat ik een paar dezelfde kleuren had gekregen, maar dat is zeker niet zo. Op de swatches hieronder zul je dat zelf goed kunnen zien.

Charlotte Tilbury stuurde ook nog een fantastisch verrassing mee, een Charlotte Olympia clutch, een avondtasje dat geïnspireerd is op zo’n spiegel met lampen er omheen. Wat een heerlijk cadeau is dit, ik ben er zo blij mee…die gaat zeker mee bij een volgend chique diner ofzo.

Charlotte Tilbury Hollywood lips zijn vloeibare lipsticks met een matte finish, de textuur is vrij vol en bijna mousseachtig te noemen. De lipstick aanbrengen gaat heel makkelijk, mede door de heel fijne vorm van de applicator. Die is best apart, de applicator heeft een puntig uiteinde en een holle binnenkant. Hierdoor breng je de lipstick heel precies aan bij de lipcontouren met de “punt” en in de bolle binnenkant pasen je lippen perfect, zodat je in één streek je hele onder- of bovenlip hebt ingekleurd.

De textuur is romig en goed gepigmenteerd over het algemeen, al vind ik de lichtere kleuren soms een beetje minder fijn verdelen. De lipstick droogt lekker snel op en geeft niet af bij het aanbrengen, ook daarna blijft de lipstick prima zitten. Maar kijk eerst even mee naar de swatches:

Charlotte Tilbury Hollywood lips Best Actress

Charlotte Tilbury Hollywood lips Pin-up Pink

Charlotte Tilbury Hollywood lips Charlotte Darling

Charlotte Tilbury Hollywood lips Platinum Blonde

Charlotte Tilbury Hollywood lips Dolly Bird

Charlotte Tilbury Hollywood lips Rising Star

Charlotte Tilbury Hollywood lips Show Girl

Charlotte Tilbury Hollywood lips Too bad, I’m bad

Charlotte Tilbury Hollywood lips Dangerous Liaison

Charlotte Tilbury Hollywood lips Screen Siren

 

Naast de Hollywood Lips heeft Charlotte Tilbury ook het Hollywood Contour Duo (EUR 61,00 duo/EUR 35,00 per stuk) uitgebracht, twee tubes met een sponsapplicator die een vloeibare contourcreme (Contour Wand, in twee kleuren) en highlighter (Beauty light wand)bevatten. Je kunt de producten direct op de huid aanbrengen met de applicator en die vervolgens uitwerken/blenden met je vingers of met de Hollywood Complexion brush (EUR 40,00).

De tubes zijn vrij klein, er zit maar 12 ml highlighter/contour in en dat is niet zoveel natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn heel makkelijk in gebruik. Je draait het dopje een slag om de tube te openen en duwt het product door het gaatje van de applicator. Je hoeft maar heel weinig product te gebruiken, want de pigmentatie is heel goed, zowel van de contour als de highlighter.

De contour heeft een prima kleur, iets tussen brons/grijs in met een matte finish, precies een kleur die goed is om je gezicht/neus/kaken of wat dan ook te contouren. De highlight is vrij koel, iets meer wit dan roze met een vleugje goud, er zitten geen glitters in, maar heel fijne shimmer die een mooi effect geven. Hieronder de swatch van de kleuren naast elkaar:

swatch Charlotte Tilbury Beauty Light Wand & Contour Wand fair/medium

De Hollywood Complexion Brush is heel fiijn, hij heeft twee kanten, de ene wat groter dan de andere en ze hebben allebei een platte kant. De kwasten zijn heel compact, de haren zacht maar stevig en prima geschikt om vloeibare producten aan te brengen en te blenden. Het kleine formaat is heel handig om je neus te contouren, de grotere kwast is handig voor de grotere oppervlakken. Je zou er ook foundation of concealer mee kunnen aanbrengen en blenden, een fijne kwast dus!

Hieronder kun je zien hoe ik de producten heb gebruikt:

Wat vind ik leuk aan de Hollywood collectie van Charlotte Tilbury?

 

Zoals ik al verwacht had, ben ik fan geworden van de Hollywood Lips. In de selectie van 10 kleuren zitten absoluut een paar kleuren die ik heel mooi vind (Rising Star, Show Girl, Charlotte Darling en Dangerous Liaison) en ik ben heel blij met de formule. Die voelt comfortabel aan op mijn lippen, de hele dag lang, en de kleur blijft prima zitten, ook de hele dag. Ik heb de afgelopen dagen al verschillende kleuren gedragen en ze blijven allemaal prima op zijn plek. Ze overleven zelfs een echte maaltijd, al kun je wat slijtage zien nadien, maar dat los ik snel op door mijn lippen even over elkaar te wrijven.

De finish is inderdaad mat en toch voelen de Hollywood Lips helemaal niet droog aan op mijn lippen, zelfs niet aan het eind van de dag. Kortom, dit zijn heel fijne vloeibare lipsticks die absoluut aan te raden zijn als je een leuke kleur ziet! Ze mogen het assortiment best nog wat uitbreiden met wat donkere kleuren voor de herfst en winter, of misschien nog wat meer rood/roze tinten?

Het contourduo is echt prettig in gebruik, vooral heel praktisch als je onderweg bent  en weinig tijd hebt. Toch moet je wel snel werken om te voorkomen dat de producten teveel drogen voor je ze blendt, dus breng niet alles overal tegelijk op. De kleuren van de producten zijn voor veel huidstinten geschikt, ze zijn lekker neutraal.

Wat vind ik minder leuk aan de Hollywood collectie van Charlotte Tilbury?

Ik vind niet alle kleuren even geslaagd, maar dat is natuurlijk niet echt een minpunt, maar slechts een kwestie van smaak. Toch merk ik ook wel iets verschil in de formules, Platinum Blonde en Dolly Bird zijn wat droger en brengen minder egaal aan. En als ik dan toch een beetje kritisch ben, de prijs is natuurlijk niet mis, EUR 32,00 voor een vloeibare lipstick is gewoon duur.Dat geldt ook voor de contour/highlight, die kosten EUR 35,00 per stuk en dat is prijzig voor zo’n klein tubetje.

Je koopt de producten van Charlotte Tilbury in Nederland exclusief bij De Bijenkorf, ze heeft ook een eigen, Europese webshop waar je een groter assortiment kunt vinden. De Hollywood collectie van Charlotte Tilbury is nu verkrijgbaar, zie jij er iets bij wat je graag wilt hebben?