Beter laat dan nooit moet je maar denken bij deze review….het stond namelijk al veel eerder gepland, maar doordat de samples later binnenkwamen lukte het pas vandaag om deze online te zetten. Deze review is de review van de Estée Lauder X Victoria 2.0 collectie, die zeker weer bijna net zo mooi is als de allereerste uit oktober 2016. Kijk je mee naar foto’s en swatches?

Mijn selectie van de Estée Lauder X Victoria Beckham 2.0 make-up collectie.

Net als vorig jaar zijn de verpakkingen chique, zwaar en stevig uitgevoerd in zwart leer en goud, al zijn hebben de zwarte accenten dit jaar wel een ander reliëf. En de verpakking van het poeder is helemaal uitgevoerd in goud, werkelijk een van de mooiste verpakkingen die ik ooit heb gezien.

Morning Aura Illuminating Creme EUR 91,00 

 

Vorig jaar stuurde Estée Lauder mij deze creme/primer op en ik was op slag verliefd! De creme is heerlijk romig en verzorgend, prima als dagcreme…maar hij werkt ook nog eens als een heel goede make-up primer, mede door de fijne glansdeeltjes. Als ik deze creme opdoe, zie ik er echt frisser en stralender uit. Wat ben ik blij dat ik weer een flacon kreeg! Al had ik in de tussentijd er ook alweer één besteld bij Net-a-porter. De verpakking is ook prachtig en praktisch om mee te nemen, deze creme/primer is zeker een musthave voor mij. Zoek je een alternatief, dan is de Wake Up Balm van Estée Lauder Revitalizing Supreme+ ook heel fijn.

Eye palette Blanc, Noir, Gris & Bordeaux EUR 71,00 

Vorig jaar was er een geweldig oogschaduwpalette in de collectie, dit jaar zijn er enkele duo’s en één quad, die je hierboven ziet. Ik was niet zo heel enthousiast bij het zien van de kleuren, maar na het testen ben ik toch wel blij met dit palette. De bordeaux en zwarte kleur zijn heel goed gepigmenteerd, zijn vrij “smooth”om aan te brengen. Iets minder enthousiast ben ik over de witte kleur, die vrij hard is en niet zo makkelijk opbrengt. De grijze kleur kan als overgangskleur fungeren, maar die is ook vrij licht, iets donkerder had beter geweest. Maar….de oogschaduws zijn wel mooi van textuur en blijven goed zitten, ze geven geen fallout. Toch vond ik die van vorig jaar net even iets fijner!

Modern Mercury highlighter EUR 72,00 

 

Dan deze beauty…het pronkstuk van deze (en de vorige) collectie, een highlighter die echt geweldig mooi is. Nu kende ik de highlighter al uit de Modern Mercury collectie van Estée Lauder en natuurlijk kocht ik deze vorig jaar ook al. Ik weet niet exact hoe vaak ik deze het afgelopen jaar gebruikt hebt, maar het is zeker mijn meest gebruikte highlighter. Waarom is deze nu zo mooi? De combinatie van de kleur (roze/champagne), de textuur (cremig naar poeder) en de glans die subtiel maar wel echt zichtbaar is. En hij is ook nog eens heel zuinig in gebruik, in die van vorig jaar zit nog geen deukje! Toch heb ik een nieuwe besteld 😉

 

 

Cheek Creme EUR 57,00

Dit is ook een topper, een stevige maar ook zachte cremeblush in een roze/terracotta kleur die volgens mij iedereen flatteert. Makkelijk aan te brengen met je vingers of eventueel met een kwast, werkt makkelijk uit en geeft een subtiele, gezonde glans. De combinatie met de highlighter maakt het helemaal af!

Skin Perfecting Powder EUR 82,00 

Dit is een nieuw product, een transparante poeder die de huid een matte finish geeft en de huid ook zachter en gladder laat lijken, het is een heel fijn poeder dat je niet ziet liggen op de huid. De verpakking is geweldig mooi, maar dat mag ook wel voor die prijs, eigenlijk is dit wel een beetje te duur. Maar als echte fan (en dat ben ik) ben ik er toch wel heel blij mee, het staat natuurlijk heel mooi als je je neus even poedert met dit doosje!

Lip pencil Victoria EUR 33,00 & Matte lipstick Victoria EUR 48,00

 

Nog meer favorieten, vooral het lip pencil Victoria is mijn ultieme favoriete nude lippotlood! Ook die kocht ik vorig jaar, toen samen met de glanzende Nude Spice lipsticks, maar later ook met de matte Victoria lipstick. Van de lippencil heb ik toen de hele voorraad bij De Bijenkorf gekocht, zo fijn vind ik deze! Ik combineer deze lippencil ook met andere lipsticks of juist alleen met een lipbalm, het geeft mijn lippen dan net wat meer vorm. De kleur is voor mij perfect!

links lip pencil & rechts matte lipstick Victoria

Eye kajal duo EUR 35,00 & Eye Ink matte EUR 43,00

 

Vorig jaar kocht ik dit eye kajal duo in de kleuren zwart/vanille ook al, nu heb ik ook een dupe! Het is een prima, lekker vet oogpotlood dat ideaal is als basis voor een smoky eye en de vanille kleur kan prima op de waterlijn voor een frisse look. Leuk dat je er nu ook een slijper bij krijgt!

De Eye Ink matt is een vloeibare eyeliner met fijn kwastje, die goed zwart is bij één streek, inderdaad een matte finish heeft en perfect blijft zitten. Zelf hou ik normaal meer van een eyelinerpen, maar deze is ook heel handig om mee te werken, ligt lekker in de hand.

links black saffron & vanille | rechts Matte ink eyeliner

Hier kun je nog even het verschil zien tussen de collectie van vorig jaar (met streepje) en die van dit jaar (met leerprint).

Op de foto zie je ook nog de Aura Gloss, een highlighter/gloss die je overal waar je wilt kunt aanbrengen, volgens Estée Lauder, voor een mooie glans. Maar om eerlijk te zijn vind ik dat wel het minste product van deze collectie, je ziet inderdaad wel wat glans met gouddeeltjes, maar die is heel lastig te zien. En ik vind zo’n potje ook niet zo handig eigenlijk, kortom…die mag je best laten liggen in de winkel.

 

Momenteel is de Estée Lauder X Victoria Beckham collectie al te koop, o.a. bij De Bijenkorf, Douglas en op de webshop van Estée Lauder. Mocht je daar niet alles meer kunnen vinden, dan kun je ook nog even langsgaan bij de Estée Lauder counters in De Bijenkorf en Hudson’s Bay. Online kun je de producten eventueel ook nog vinden bij Net-a-porter, altijd handig om te weten.