Mijn allereerste blogpost over NARS verscheen in 2009, toen de hype rondom de blush Orgasm op zijn hoogtepunt was. Op dat moment werd dit merk nog verkocht in Nederland, om precies te zijn bij Skins Cosmetics in Amsterdam. Helaas verdween het daarna uit Nederland en heb ik mijn NARS producten altijd in het buitenland gekocht. Daar is sinds een tijdje weer verandering in gekomen, NARS wordt eindelijk ook weer in Nederland verkocht. Misschien ken je het merk niet zo goed, daarom deel ik vandaag een paar van mijn favorieten…..

NARS is in 1994 opgericht door de Fransman Francois Nars, die jaren daarvoor naar New York verhuisd was om daar naam te maken als make-up artist. In dat jaar introduceerde hij een collectie van lipsticks die exclusief verkocht werden bij Barney’s en binnen no-time waren uitverkocht. NARS Cosmetics was geboren! Was het merk in eerste instantie vooral een hit binnen New York, dat werd na de introductie van de blush met de bijzondere naam, Orgasm, in 1999 wel anders. NARS veroverde de hele wereld en iedereen die een beetje van make-up en mode hield, kende de blush met de ondeugende naam en heerlijke kleur. Misschien jij ook wel?

Orgasm bestaat nog steeds, er zijn zelfs meerdere producten op de markt met dezelfde naam en nog steeds maakt NARS’ Orgasm heel veel vrouwen blij. Maar er is meer dan Orgasm bij NARS…..

NARS Radiant creamy concealer EUR 29,50 – voor mij is dit de allerbeste concealer om donkere kringen te verbergen. Ik gebruik deze al jaren en koop nog steeds elke keer meerdere nieuwe als ik in de buurt van een NARS verkooppunt was. Nu kan ik deze gewoon altijd bestellen bij De Bijenkorf…morgen in huis dus!

NARS Sheer glow foundation EUR 42,00 – ik test heel wat foundations en ga snel over naar weer een nieuwe, dus het is niet zo dat ik deze foundation altijd gebruik. Maar ik heb door de jaren heen heel wat flesjes leeggemaakt, een fijne foundation zeker bij een wat drogere huid.

NARS blush Deep throat EUR 31,50 – Orgasm mag dan wel de bekendste blush van NARS zijn, ik vind de iets dieper/roder getinte blush net wat mooier bij mij staan. Op de foto hierboven zit Deep Throat (ook een ondeugende naam) in een palette (rechtsboven) maar deze is ook “gewon” los te koop.

NARS bronzer Laguna & highlighting blush Hot Sand

NARS Powermatte lip pigment EUR 26,00 – Een nieuwe ontdekking, maar zeker de moeite waard deze matte, vloeibare lipsticks die extreem gepigmenteerd zijn. Ze zitten, eenmaal opgebracht, als een huis en dragen de hele dag door fijn.

NARS Audacious lipstick EUR 31,00 – Hou je meer van “gewone” lipsticks, dan zou je de Audacious lipsticks zeker kunnen proberen, er zijn zoveel mooie kleuren! Ze zijn romig, goed gepigmenteerd, makkelijk aan te brengen en houden prima voor een lipstick.

NARS Orgasm blush EUR 31,50 – Last but not least toch nog even een shoutout naar Orgasm, de blush die NARS wereldwijd beroemd maakte en nog steeds een bestseller is. Ik gebruik de peachy/roze tint met gouden shimmer toch best wel regelmatig, het geeft je een natuurlijke, flush op je wangen. De kwaliteit is trouwens wel top, de poederblush blendt mooi met de huid en blijft lang zitten.

 

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie van NARS producten die ik door de jaren heen heb gebruikt, maar ik denk dat wel duidelijk is dat ik een grote NARS fan ben en dat de producten echt de moeite waard zijn. Ik ben in elk geval heel blij dat NARS nu wat makkelijker verkrijgbaar is voor iedereen!

NARS wordt in Nederland exclusief verkocht bij De Bijenkorf, zowel in hun online shop als bij NARS counters in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Wil je nog tips van mij, vraag het gerust hier of op mijn social media! Wat zijn eigenlijk jullie NARS favorieten?