Deze lente introduceerde Chanel een heel mooi oogschaduwpalette, dit keer eens niet in hun bekende vierkante doosje met 4 kleuren! Van Les 4 Ombres is Chanel overgegaan in Les 9 Ombres, een veelzijdig palette waar Chanel fans blij van worden. Ik in elk geval wel, kijk even mee naar de swatches en mijn korte review.

Chanel Les 9 Ombres eyeshadow collection Édition N 1 Affresco EUR 80,00

Het palette maakt deel uit van de mooie Neapolis makeup collectie, die geïnspireerd werd door de Italiaanse stad Napels. De collectie laat producten in de warme, mediterrane tinten zien, gecombineerd met vurige rode en roze tinten voor lippen en wangen. Het Affresco palette bestaat uit 9 oogschaduws in verschillende texturen, van vrij mat tot mooi glanzend, in natuurlijke tinten gecombineerd met blauwe, gele en groene oogschaduws, Hieronder zie je de swatches van de 9 oogschaduws, allemaal gemaakt met mijn vinger op mijn schone huid, ze zijn dus natuurgetrouw en niet gephotoshopt!

De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, ze zijn zacht genoeg om mooi te blenden en fijn van structuur, waardoor ze goed hechten. Je kunt met deze kleuren best wat verschillende kanten op, van redelijk neutraal met mooie glans, tot een iets opvallendere ooglook als je de groene en/of blauwe kleuren gebruikt. Ik heb dit palette de afgelopen tijd best vaak gebruikt! Dat doe ik overigens niet met de bijgevoegde applicators, maar met fijne kwasten van o.a. Chanel. Dat werkt veel fijner en geeft een mooier resultaat.

De lipproducten uit de collectie zijn zeker ook mooi, kijk maar even naar de swatches! Het valt direct op dat de blauwe lipgloss Aphrodite vrijwel transparant is (gelukkig maar, haha).

v.l.n.r. Chanel Rouge Coco Gloss Poppea (EUR 32,00) en Aphrodite (EUR 32,00) & Rouge Allure Velvet L’Indomabile (EUR 37,00)

In dit filmpje draag ik de oogschaduws van het Affresco palette en de Rouge Coco Gloss Poppea (EUR 32,00), een zachte roze-rode tint. De gloss is fijn om te dragen, want deze plakt niet maar geeft wel een mooie, dekkende kleur en verzorgt mijn lippen goed.

Op deze foto draag ik de dekkende Chanel Rouge Allure Velvet in de kleur L’Indomabile, een vurige rood-koraalkleur met matte finish. Ik vind de kleur heel mooi!

Op de foto hierboven zie je ook nog een doosje met wit & rood, dat is de Poudre à lèvres Rosso Pompeiano, een combinatie van lipbalsem en lippoeder met een kleurtje. Wil je daar swatches en een korte review van zien, ga dan even naar mijn Instagram account en bekijk bij de highlights de makeup reviews.

 

Het Chanel Affresco palette is te koop voor EUR 80,00 bij o.a. De Bijenkorf. Natuurlijk is dat niet goedkoop, maar je krijgt wel 9 mooie, bruikbare oogschaduws in een prachtig doosje (totaal 6,3 gran). De andere producten van de Chanel Neapolis collectie zijn ook nog te koop bij de Chanel verkooppunten, mijn aanraders zijn zeker het oogschaduwpalette, de Rouge Allure Velvet en de Rouge Coco Gloss Poppea!

 

Ben jij Chanel fan en heb je misschien ook iets gekocht van deze collectie?

** deze producten heb ik gekregen om te testen