Ik hoef het jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen : het beste middel tegen huidveroudering is een creme die beschermt tegen de schadelijke zonnestralen. Daar is iedere kenner het wel over eens, de zon brengt enorm veel schade aan op de huid en dat zien we na verloop van tijd terug in de rimpeltjes, vlekjes en verandering van textuur van de huid. Dat hebben we liever niet en dus moeten we onze huid beschermen. En Lancaster maakt dat nu wel heel makkelijk met hun Invisible Face Mist met SPF30, die zelfs over je make-up aangebracht kan worden. Ik kan niet zonder!

Toen ik in 2016 op bezoek was bij Lancaster in hun lab in Monaco, had ik het al even aan dr. Olivier Doucet van Lancaster gevraagd: wanneer brengen jullie eindelijk eens een zonbescherming in sprayvorm uit die geschikt is voor je gezicht? Hij deed toen een beetje geheimzinnig, maar beloofde mij wel het volgend jaar goed nieuws te hebben. En dat goede nieuws kwam vorig jaar dus bij mij binnen, de Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist SPF 30. Eindelijk! Één van mijn favoriete zonbschermingsmerken brengt een face mist uit met een goede zonbescherming die ik zo vaak ik wil gewoon over mijn make-up kan aanbrengen! Heerlijk, ik ben vanaf nu dus echt de hele dag door beschermd als dat nodig is, want deze Face Mist gaat vanaf nu standaard mee in mijn tas.

In de Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist SPF30 (EUR 29,00) worden o.a. de volgende zonnefilters gebruikt:

  • Octocrylene : zeer goede zonnefilter die de huid beschermt tegen UVB stralen
  • Homosalate : zeer goede zonnefilter die de huid vooral beschermt tegen UVB stralen en ook deels tegen UVA stralen
  • Octinoxate : een van de bekendste en meest gebruikte zonnefilters, zeer goede bescherming tegen UVB stralen
  • Avobenzone : een van de beste zonnefilters die beschermen tegen hele spectrum UVA stralen

De zonnefilters zijn van prima kwaliteit en worden ook nog ondersteund door verschillende fruit- en plantenextracten die werken als anti-oxidanten, ook zijn er vitamines aan de Face Mist toevoegevoegd. Die ingrediënten zijn belangrijk, omdat ze ervoor zorgen dat de zonnefilters nog langer stabiel blijven en dus langer blijven beschermen.

Review

Zo’n Face Mist is natuurlijk ideaal in gebruik omdat je het op ieder moment van de dag kunt aanbrengen, ook over andere producten zoals make-up heen! Tenminste, dat zou moeten kunnen 🙂 De Invisble Face Mist zit in een klein busje, dat je wel even goed moet schudden. Daarna hou ik het busje op ongeveer 20 cm afstand van mijn gezicht, doe mijn ogen en mond dicht en spray over mijn gezicht. De Face Mist is geurloos en je voelt je huid ook niet vochtig worden, al zie je wel een laagje op je huid verschijnen (iets glanzend, helemaal transparant zonder witte waas). Mijn huid voelt ook heel even iets plakkerig, maar dat verdwijnt ook heel snel weer en daarna merk ik eigenlijk niet meer dat ik iets draag. Volgens de aanwijzingen moet je de spray nog verdelen met je vingers, maar dat doe ik niet (is volgens mij ook niet nodig).

Mijn make-up blijft na het aanbrengen van de Face Mist gewoon prima zitten, loopt niet uit en mijn huid gaat ook niet glimmen. Dat is echt ideaal, ik kan nu zo vaak ik wil een laagje Invisible Face Mist aanbrengen en ben dan zeker met SPF30 beschermd, hoe fijn is dat! Let er wel op dat je voldoende Face Mist aanbrengt, er moet echt wel een laagje over je hele gezicht aangebracht worden voor een goede bescherming.

De Face Mist is ook water & zweet resistent, het is dan ook een fijne spray voor mensen die buiten sporten. Kortom, dit is de musthave van de komende maanden voor mij en gaat zeker overal mee naartoe.

Ga je toch liever voor een standaard creme en/of milk om je huid te beschermen? Dat kan natuurlijk, Lancaster heeft uiteraard een behoorlijk groot assortiment en de producten beschermen nu ook allemaal tegen al het licht door de Full Light Technology. De zon straalt niet alleen de onzichtbare UVA & UVB straling uit, maar ook Infrarood straling en natuurlijk het licht dat we allemaal zien. Uit onderzoeken van o.a. Lancaster blijkt dat deze stralingen ook een schadelijk effect hebben op de huid en daarom heeft Lancaster in al hun producten daartegen ook een bescherming opgenomen.

Vind jij zonbescherming ook heel belangrijk, maar worstel je in de praktijk weleens het vinden van een fijn en vooral praktisch product? Dan is dit zeker een aanrader, het busje Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist SPF30 (100 ml) kost EUR 29,00 en is bij alle Lancaster Sun verkooppunten te koop (zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas).

Heb jij deze weleens geprobeerd?