MAC Cosmetics brengt maandelijks nieuwe makeup collecties uit, het is bijna niet bij te houden! En het is ook nog eens onmogelijk om alles mooi en fijn te vinden, soms past een collectie of product nu eenmaal beter dan een andere. De MAC Cosmetics Padma Lakshmi collectie was voor mij een schot in de roos, ik vind bijna alles geweldig.

Padma Lakshmi is een Amerikaanse schrijfster, actrice, model en presentatrice van Indiase afkomst, die je misschien ook nog wel kent als de (ex)echtgenote van schrijver Salman Rushdie. Een prachtige dame, die zowaar van dezelfde leeftijd is als ik (tikje jaloers hier!) en sinds kort een eigen makeup collectie heeft bij MAC. Haar Indiase roots laten zich behoorlijk gelden in de collectie, zowel in de goudkleurige verpakkingen als de inhoud, want de kleuren zijn vol en rijk, warm en kruidig, net als India denk ik maar zo.

MAC X Padma Lakshmi collectie met een speciale verpakking is een limited edition en alleen te koop via www.macccosmetics.nl

Ik heb een groot deel van de collectie kunnen testen, sommige producten in een testverpakking zoals je hierboven hebt kunnen zien, maar gelukkig heb de meeste producten ontvangen in de speciale verpakking. Ik ben zeker fan, van vrijwel alle producten, vooral van de blush duo’s en heel wat van de lipsticks. Kijk maar even mee naar de swatches van alle producten.

swatches MAC Powerpoint  eye pencil Iced Heather, Kerala Sun, Bordeauxline, Molé brown, Indian Ink & Mossy Green

swatches eye shadow X 4 70s sunset – Sand & Clay, All’s rosy, Mumtaz & Cardamom

swatches MAC eye shadow X 4 Indian moon, Shell peach, Natural brown & Hopper blue

MAC lipsticks Blue Red (matte), Mittai Pink (matte), Nude fudge (matte), Sunset rose (cremesheen), Sumac (matte) & Apricot gold (amplified)

swatches MAC lipsticks Blue Red (matte), Mittai Pink (matte), Nude fudge (matte), Sunset rose (cremesheen), Sumac (matte) & Apricot gold (amplified)

De kleuren van de collectie zijn op mijn lijf geschreven, zowel van de Blush duo’s als de meeste lipsticks, ze staan mij echt prima. Dat maakt deze collectie bij uitstek geschikt voor vrouwen (en mannen) met een iets getinte huidskleur. De blush duo’s zijn heel erg gepigmenteerd, de bronzer is best aan de donkere kant en dus minder geschikt als je een echt lichte huidskleur hebt. Kijk even naar de filmpjes….

De Powerpoint eye pencil duo’s zijn natuurlijk heel praktisch, want je hebt direct twee mooie kleuren als je één potlood koopt. Ze zijn heel erg gepigmenteerd en behoorlijk watervast, ze blijven uitstekend op hun plaats als ze eenmaal ingedroogd zijn. Wil je ze een beetje blenden? Doe dit dan als je ze net hebt opgebracht! De oogschaduwpalettes heb ik gebruikt en zijn op zich best mooi, toch denk ik dat ik Desert Dusk niet zo vaak ga gebruiken en ook 70s sunset zal niet mijn all time favorite worden, toch zijn ze wel fijn om te gebruiken. Vier van de lipsticks hebben een matte finish, heel fijn vind ik zelf en de kleuren zijn mooi warm, Sumac vind ik zelf iets te donker, maar de andere kleuren draag ik best graag.

Vind je de MAC Padma Lakshmi nu ook zo mooi? Dan kun je alleen terecht in de webshop van MAC, omdat de collectie niet ergens anders wordt verkocht. Daar vind je ook informatie over alle prijzen.

**de producten heb ik ontvangen om te testen