Weten jullie dat het kiezen van de juiste reiniger voor je gezicht misschien wel één van de belangrijkste stappen is in een goede huidverzorging? Ik heb door de jaren heen gemerkt dat mijn huid vooral gebaat is bij een goede reiniger. Het is zelfs zo dat een (voor mij) slechte reiniger, weleens maanden heeft gezorgd voor een slechte huid. Gelukkig heb ik nu een fijne reiniger gevonden, misschien ook iets voor julie?

Een tijdje geleden was ik bij de opening van de nieuwe Parfumerie  Douglas Hoog Catharijne, toen mij door de lieve Origins dame mij een geweldige reiniger werd aanbevolen, die moest ik echt eens proberen! De mensen van Douglas waren zo lief om mij de Origins A perfect world antioxidant cleanser with White tea mee te geven, dus kon ik die ‘s avonds direct gaan gebruiken.

En wat was ik onder de indruk! De reiniger gebruik je in combinatie met water en geeft een romig schuim, waarmee je je gezicht goed schoon kan maken. Soms kunnen schuimende reinigers de huid uitdrogen, maar dat is zeker niet het geval bij deze reiniger. Mijn huid is niet alleen schoon, maar voelt heel soepel en gevoed, zonder plakkerig te zijn (dat vind ik soms niet fijn aan bijvoorbeeld balsemachtige reinigers of reinigers op oliebasis). Het schuim is heel zacht, prikt echt niet in je ogen (rond je ogen schoonmaken is geen probleem) en smaakt niet vies (er komt weleens iets in je mond toch?), klein nadeel is dat het schuim wel lastig van je gezicht spoelt. Ik gebruik dus echt overvloedig water (als ik douche) of eventueel een washandje om het schuim goed van mijn huid af te wassen.

Officieel is dit een reiniger, geen makeup remover, maar een lichte makeup verwijdert de reiniger ook best. Al is het altijd beter om eerst je makeup te verwijderen en daarna nog een reiniger te gebruiken, dan weet je zeker dat alles van je huid af is in de avond.

ingrediëntenlijst Origins A perfect world antioxidant cleanser with with tea – er zit sodium laureth sulfate in, dat volgens sommigen de huid toch wel iets kan uitdrogen, maar ik merk daar echt helemaal niets van. Verder zie je veel natuurlijke ingrediënten zoals rozenwater, witte thee, kokos, citrusoliën, zilvernaalden en haver.

Ik ben behoorlijk blij met deze reiniger, zeker in deze tijd van het jaar een goede reiniger om mijn huid schoon te houden maar ook voldoende gevoed. Na het douchen gebruik ik natuurlijk altijd wel een toner, exfoliant (niet iedere avond) en nachtcreme/serum/masker. Je koopt deze Origins A perfect world Antioxidant cleanser with white tea voor EUR 28,56 bij Parfumerie Douglas. Prima betaalbaar vind ik, probeer deze zeker eens als je een normale tot droge huid hebt.

Welke reiniger gebruiken jullie het liefste momenteel?

* het product dat je in dit artikel ziet heb ik ontvangen om te testen