Wat is het leuk om te zien dat mijn blogposts over eten druk worden gelezen, dat motiveert natuurlijk! Vandaag deel ik mijn recept voor een lekkere tonijnsalade met jullie. Ik hou van tonijn, zeker als ik die op een broodje doe met een plakje kaas dat even in de oven gaat…een Tuna Melt dus. Heb jij die weleens gemaakt? Doen! Het is heel simpel!

Deze tonijnsalade is heerlijk, snel om te maken en ook best gezond. Meer vis eten is sowieso aan te raden en dan is het best handig om dit tijdens de lunch te doen, op een broodje of cracker, maar je kunt die mengseltje ook door wat sla mengen voor een salade.

Hoe maak je het?

(dit is voldoende tonijnsalade voor 4-6 broodjes)

Doe twee blikjes tonijn (op water) in een kom en haal het met een vork een beetje uit elkaar. Snipper een kleine rode ui heel fijn en doe die bij de tonijn.

Snij een halve appel in kleine blokjes, laat de schil erom zitten en doe die bij het tonijnmengsel. Ik gebruik hier een rode appel, een zure groene appel vind ik ook lekker (eet de rest van de appel op!).  Ik snij vervolgens 4-6 kleine (snoep)tomaatjes heel fijn en doe die er ook bij.

Ik ben gek op augurkjes, dus snij ik er 2/3 fijn en doe die er ook bij. Voor een pittigere smaak doe ik er ook een klein lepeltje kappertjes bij, maar je kunt ze ook weglaten als je ze niet lekker vind. Natuurlijk geldt dat eigenlijk voor alles, doe er lekker in wat je zelf wilt en laat weg wat je niet lust (behalve de tonijn…).

Op zich heeft deze tonijnsalade niet echt smaakmakers nodig, vind ik. Maar ik doe er toch altijd een heel klein beetje kerriepoeder & paprikapoeder bij, echt maar een mespuntje van elk, uiteraard naar je eigen smaak. Peper zou je er ook nog bij kunnen doen, maar dat doe ik eigenlijk niet.

Meng alles goed door elkaar en doe er 1 eetlepel halvanaise bij (mayonaise of yogonaise mag ook natuurlijk), yoghurt of kwark gebruiken kan ook als je het wat gezonder wilt maken. Maar dat ene lepeltje halvanaise is ook prima hoor! Nu alleen alles nog even goed mengen en de tonijnsalade is klaar.

 

Deze tonijnsalade eet ik graag op een crackertje, maar zoals ik al schreef hou ik ook van een Tuna Melt. Hiervoor beleg je een broodje/boterham/bagel/flatbread met wat tonijnsalade en leg je er een plak kaas op. Ik eet eigenlijk altijd de Milner 30+ jonge kaas, dus die heb ik hieronder gebruikt. Fijn natuurlijk dat deze minder vet bevat, maar hij smelt wat minder mooi. Wil je een mooier (en misschien ook wel lekkerder) resultaat, gebruik dan een plak Cheddar kaas. Nog even een paar minuten in de oven en klaar is de Tuna Melt.

Willen jullie nog meer recepten en eet ideetjes zien? Laat het dan zeker even weten!

Eet smakelijk!