In 2012 kocht ik voor de eerste keer de Radiant Creamy Concealer van NARS toen ik bij Selfridges, Londen was en sindsdien is dit wondermiddel eigenlijk niet uit mijn make-up stash verdwenen. Het is de concealer die ik aan iedereen aanraad als ik erom gevraagd word en het is nu extra makkelijk deze te kopen, nu NARS bij De Bijenkorf wordt verkocht.

NARS Radiant Creamy Concealer EUR 29,50

NARS Radiant creamy concealer is een vloeibare concealer die behoorlijk goed gepigmenteerd en dus dekkend is, de textuur is dun maar wel stevig en is vooral heel fijn om te gebruiken rond de ogen. De concealer droogt de huid niet uit en gaat (bij mij) nooit in de fijne lijntjes zitten. Door de reflecterende deeltjes in de concealer licht je de donkere kringen onder de ogen net een beetje op, toch zie je zeker geen glinstertjes of iets dergelijks zitten. Je kunt de concealer ook prima gebruiken om andere oneffenheden of plekjes te camoufleren, maar persoonlijk vind ik hem vooral ideaal om onder mijn ogen te gebruiken tegen de donkere kringen.

De kleurenselectie bij NARS in foundations en concealers is heel groot, er bestaan inmiddels maar liefst 20 tinten van deze concealer. Ik heb zelf de kleur Medium 2/Ginger, een kleur die echt perfect is voor mij.

ingrediëntenlijst NARS Radiant Creamy concealer

De applicator is gemaakt van zacht materiaal en is prima om daarmee stipjes op de huid te zetten met de concealer, ik gebruik de applicator niet om de concealer te verdelen, dan krijg je een veel te dekkende laag en dat is niet mooi. Ik gebruik voor de concealer eerst altijd (!!!) een oogcreme en breng daarna 3 tot 5 tipjes concealer aan (meestal is één keer dippen in de tube voldoende) en werk die uit met mijn wijswinger totdat de concealer netjes is verdeeld. Ik gebruik ook weleens een kwast (Zoeva 142 concealer buffer)

swatch NARS Radiant creamy concealer Medium 2/Ginger

links zonder concealer & rechts met de stipjes concealer voor het blenden (vergeet ook niet iets onder de donkere kringen aan te brengen om het hele gebied iets op te lichten)

links met Zoeva 142 concealer buffer  & rechts direct na het verdelen/inkloppen met mijn vingers, ik gebruik verder geen poeder of iets dergelijks om de concealer mee te “setten”. Dat deed ik vroeger wel, maar ik vond dat de huid rond de ogen dan te droog werd en je veel meer fijne lijntjes zag, niet mooi!

Waarom ben ik nu specifiek zo gek op deze concealer? Zo gek dat ik deze al zes jaar lang uit het buitenland heb gehaald, als ik daar was of anders bestelde ik deze online. De formule is romig en voedend genoeg voor de huid rond mijn ogen, de dekking is goed en blijft toch natuurlijk. Wat echt geweldig is, is dat de concealer niet in mijn fijne lijntjes gaat zitten, echt helemaal nooit en dat is best een prestatie, niet iedere concealer is daarin even goed. De huid licht een beetje op, maar ook weer niet teveel en eigenlijk is de kleur voor mij de perfecte kleur, een betere concealer heb ik nog steeds niet ontdekt. En geloof me, ik heb er door de jaren heen heel wat getest, ik stond er zeker wel voor open. Natuurlijk zijn er ook andere fijne concealers, maar toch kom ik telkens bij deze terug en dat zegt ook wel genoeg denk ik. De concealer is ook nog eens best zuinig in gebruik, ik denk dat ik gemiddeld een maand of drie met een exemplaar doe en ik gebruik de concealer minstens 1 keer per dag.

Je kunt de NARS Radiant Creamy Concealer nu (eindelijk) gewoon in Nederland kopen voor EUR 29,50 bij in de webshop van De Bijenkorf, maar eventueel ook direct bij de Europese webshop van NARS (www.narscosmetics.eu). Natuurlijk kun je de concealer bij de NARS counters in Rotterdam, Amsterdam & Utrecht ook in het echt gaan uitproberen!