Ik neem je vandaag weer even mee naar mijn persoonlijke beautystash, waarin een aantal producten echt niet mag ontbreken! Met recht zijn dit mijn favorieten, soms gebruik ik ze al jaren maar soms ben ik er ook (tijdelijk) door geobsedeerd. Vandaag vertel ik over mijn favoriete bodyolie sinds een aantal jaar, die zorgt voor extra mooie benen met een fijne summer glow : de NUXE Huile Prodigieuse Or.

Nuxe Huile Prodigieuse Or

Dit is een multi-functionele olie van het Franse huidverzorgingsmerk NUXE, dat tegenwoordig ook bij ICI Paris XL verkocht wordt. De Huile Prodigieuse is al jaren een echt cultproduct dat is omarmd door beautyprofessionals over de hele wereld, die meestal een aantal flessen inslaan als ze de Parijse apotheek binnenstappen.
De olie bevat 6 kostbare, plantaardige oliën en is een zgn. droge olie, die snel in je huid trekt waardoor je geen al te glibberig gevoel op de huid krijgt. Je kunt de olie aanbrengen op je gezicht, lichaan en in je haar, net wat je zelf fijn vindt. De olie heeft een fijne, licht tropische geur die niet al te heftig is, waardoor je deze olie prima kunt combineren met parfums als je deze op je lichaam gebruikt.

NUXE Huile Prodigieuse Or vanaf EUR 31,23 (50 ml)

Er zijn twee varianten van de Huile Prodigieuse, ik ben vooral groot fan van de “Or” variant, die vol zit met gouden en parelmoeren deeltjes. Op de foto hierboven zie je die deeltjes goed zitten, als je de olie schudt vermengen ze goed en kun je de olie aanbrengen.
Ik gebruik de Huile Prodigieuse Or eigenlijk altijd op mijn lichaam, het meeste op mijn benen en armen, maar ook wel op de rest als ik daar zin in heb. De olie trekt snel in en geeft direct een mooie glans op mijn huid, de fijne glittertjes zie je zeker terug op de huid maar vooral als de zon erop schijnt. Het effect is echt wel behoorlijk subtiel, je loopt niet rond als discobal, no worries!


Naast de “Or” variant is er ook een variant zonder goud/parelmoeren deeltjes, die is ook prima geschikt om te gebruiken als gezichtsolie. Ik zou nl. de Or variant niet zo snel over mijn hele gezicht aanbrengen, daarvoor zijn er net iets teveel glitterende deeltjes. Oh ja, als ik mijn lichaam heb voorzien van een laagje olie, haal ik mijn handen altijd even door mijn haar, de resterende olie is prima om mijn haar iets te voeden.

ingrediëntenlijst NUXE Huile Prodigieuse Or met 6 verschillende plantaardige oliën: olie van de macadamia, zoete amandel, hazelnoot, camelia, olijf en zonnebloem.

Het effect is lastig op de foto vast te leggen, maar op de foto’s hierboven zie je het effect op mijn benen, zonder en met Huile Prodigieuse Or.

Er zijn twee varianten te koop, elk in twee maten (50 ml). De flacons zijn van glas en zijn voorzien van een spraydop.

Wat ik fijn vind aan de NUXE Huile Prodigieuse Or

Het is een fijne lichaamsolie met een prachtig effect, mijn benen en armen zien er snel stralend, een tikje bruiner en mooier uit. Mijn huid is goed verzorgd, terwijl je niet echt een vettig gevoel krijgt, al blijft het wel een olie die heus iets plakt in het begin. Ik vind de geur lekker warm, maar toch neutraal genoeg en het effect blijft een hele dag mooi. Ik gebruik de Huile Prodigieuse Or in de zomerse maanden eigenlijk iedere dag, mijn benen zijn altijd voorzien van een laagje olie, love it! Ik doe dan ongeveer een maand of twee met een grote flacon van 100 ml, de olie is best zuinig in gebruik.

Wat ik minder fijn vind aan de NUXE Huile Prodigieuse Or:

De verpakking vind ik toch wel een klein minpuntje, deze ziet er geweldig uit maar bij gebruik loopt er weleens wat olie langs de fles en daardoor kan deze glibberig worden. En als je dan een glazen fles laat vallen is dat niet fijn! Toch is het bij mij nog nooit gebeurd, maar ik vind het idee altijd een beetje eng. Bij de Or variant sprayt de olie soms een beetje lastig, misschien toch wel door de deeltjes? Maar uiteindelijk maak ik de hele fles wel altijd leeg.

Ik ben groot fan en kan je deze olie alleen maar aanraden, hij is lekker multi-functioneel en best betaalbaar, zeker omdat de olie best zuinig is. Ik kan echt niet zonder, misschien jij binnenkort ook niet meer?

Je koopt de producten van NUXE in de webshop (en filialen) van bij ICI Paris XL, klik hier om het complete assortiment te vinden.