Luxe huidverzorging – Genaissance de La Mer the serum essence
Luxe huidverzorging – Genaissance de La Mer the serum essence
Luxe huidverzorging – Genaissance de La Mer the serum essence
Luxe huidverzorging – Genaissance de La Mer the serum essence

Dat ik van luxe cosmetica hou is voor de meeste lezers bepaald geen verrassing! Al sinds mijn tienerjaren ben ik gek op luxe merken zoals Chanel, Dior en Lancaster. En de liefde is alleen maar toegenomen sinds ik beautyblogger/-influencer werd, zo’n 10 jaar geleden. Vanaf vandaag deel ik regelmatig mijn liefde voor echt luxe producten, zoals de Genaissance de la Mer…

Dit serum voor je gezicht hoort zeker bij de meest luxe producten die je kunt aanschaffen, een flesje Genaissance de la Mer the serum essence kost namelijk EUR 565,00! Critici zullen direct vertellen dat zo’n product het geld absoluut niet waard is, gezien de ingrediënten en de werking. En dat is waarschijnlijk ook wel het geval strikt genomen, maar toch deel ik mijn review met jullie, niet omdat Genaissance de la Mer  the serum essence een wondermiddel is, maar wel omdat het een fijn product is. Of het de prijs waard is, dat laat ik helemaal aan jullie over! Ik vind ik elk geval dat dit soort luxe producten ook gewoon getest en besproken moeten worden, er zijn immers toch voldoende mensen die het willen aanschaffen en dan is een review best handig…zeker bij zo’n hoge aanschafwaarde wil je wel graag weten hoe het zit!

Genaissance de La Mer the serum essence

Toen een wetenschapper in het Max Huber Research Lab (bekend van La Mer) kristallen ontdekte in een beker Miracle Broth, raakte hij geïnspireerd tot het maken van The serum essence. Na jarenlang experimenteren kwam in 2016 Genaissance de La Mer op de markt, een serum dat de huid zichtbaar terug in de tijd brengt, alsof deze opnieuw wordt geboren door ingrediënten als 24 karaat goud, Miracle Broth en de kristallen uit het experiment.
La Mer is natuurlijk bekend van het Miracle Broth, het complex dat gemaakt wordt van zeewier en mineralen, en het hart vormt van alle producten van dit merk. De Creme de La Mer kennen jullie vast wel, maar La Mer heeft meer dan alleen deze creme, je vindt er een complete lijn huidverzorging van oogcreme tot reinigingschuim, van body creme tot hydraterende lotion. Genaissance de La Mer the serum essence is het topproduct en inmiddels het hart van de Genaissance lijn van La Mer.

Maar wat doet het nu precies? Eigenlijk best simpel, het is volgens La Mer een echte verjongingskuur! Ingrediënten zoals de Crystal Miracle Broth en het Genaissance Ferment zorgen ervoor dat de huid transformeert, na gebruik zullen lijntjes en rimpels verzachten, de huid ziet egaler, stralender en fris uit, poriën zijn fijner en het collageen en elastaan in de huid is verstevigd.
Genaissance de La Mer zit in een goudkleurige kartonnen verpakking die je aan de voorkant opent, alsof je de deur naar je jeugd opent 😉 De flacon is gemaakt van glas, is goudkleurig en semi-transparant, je ziet het serum in de flacon zitten.


Om de huid te stimuleren is het heel verstandig om de huid te masseren als je een serum aanbrengt. Zo ook met dit serum van La Mer, het wordt daardoor beter opgenomen en heeft natuurlijk een positief effect. Dat geldt trouwens voor elk serum en/of creme, een extra massage doet echt wonderen. Zorg er ook voor dat je huid schoon is voor je een serum aanbrengt, het is één van de eerste stappen in je huidverzorgingsroutine na het reinigen en het aanbrengen van lotion.
Het serum is licht goudkleurig, transparant en ruikt heel erg fijn. In de dop zit een pipetje waarmee je het serum kunt opnemen en aanbrengen op de huid. Ik gebruik per keer niet de inhoud van een complete pipet, maar meestal een hoeveelheid in de grootte van een 10 eurocent muntje. Doseren gaat prima met deze pipet, maar je bent wel sneller geneigd teveel te gebruiken dan als er een pompje op de flacon zou zitten, denk ik. Klein puntje van kritiek na het gebruik van 2 flessen Genaissance de La Mer, er blijft telkens een dun laagje serum achter in de fles waar je niet meer bij kunt met de pipet. Dat lijkt natuurlijk zonde, al weet ik dat de meeste merken hier rekening mee houden en daarom net iets meer inhoud in een flacon gieten dan er op de verpakking staat. Het kan er overigens wel uit, maar dan moet je de flacon wel ondersteboven houden.

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk dan zie ik een behoorlijk indrukwekkende lijst van werkzame ingrediënten zoals algen/zeewierextract, glycerine, sesamolie, alfalfazaadpoeder, zonnebloemolie, amandelolie, niacinamide, hyaluronzuur, vitamine C & E, goud, robijnpoeder en heel veel plantenextracten die fungeren als anti-oxidanten. Er zit een heel kleine hoeveelheid parfum in het serum, maar ik denk dat je die hoeveelheid kunt verwaarlozen, zo ver staat het onderaan de lijst. Er zitten zoveel ingrediënten in, het is bijna onmogelijk om ze allemaal op te noemen, maar als ik het goed heb bekeken zijn het vrijwel allemaal goede, werkzame ingrediënten.

Review

Ik ben inmiddels begonnen aan mijn derde flesje Genaissance de La Mer in bijna drie jaar tijd. Ik ben natuurlijk een behoorlijke geluksvogel, want ik kreeg alle flesjes van La Mer. De eerste omdat het serum net uitkwam, om het te testen, de tweede toen ik in september 2016 in New York was en op bezoek ging bij hun spa, de derde fles kreeg ik een tijdje terug omdat ze wisten dat ik zo’n fan was! En fan dat ben ik echt, ik ben pas weer begonnen met het serum te gebruiken en dan merk ik toch dat mijn huid net dat klein beetje mooier, frisser en stralender is….geloof het of niet!

Dit schreef ik na het testen van het eerste flesje:

Het serum voelt fijn aan op mijn huid, trekt snel in en laat een zacht laagje achter, dat een prima basis vormt voor andere huidverzorging en make-up. Mijn huid ziet er na het aanbrengen van het serum gladder en fijner uit, een effect dat je direct ziet. Na een paar maanden gebruik ben ik nog steeds tevreden, mijn huid ziet er goed uit, mijn poriën zijn fijn, ik heb er geen rimpels bij gekregen en dat is altijd goed nieuws als je 45 bent. Of ik er nu echt jonger uitziet? Dat vind ik dan weer heel lastig om te beweren, ik geloof niet zo erg in wonderen.

In wonderen geloof ik nog steeds niet, maar na van verschillende kenners complimenten over mijn (bijna 48 jaar oude) huid te hebben gekregen, geloof ik wel heilig in kwalitatief goede huidverzorging. Dat is Genaissance de La Mer zeker, het is een luxe aanvoelend serum dat direct zorgt voor een mooie, gladde huid.
De prijs van dit serum is natuurlijk erg hoog, om eerlijk te zijn vind ik het te hoog, zeker omdat er voor veel lagere bedragen ook goede serums te koop zijn, met goede werkzame ingrediënten. Natuurlijk klinken de bijzondere ingrediënten heel goed en ik geloof ook dat het serum behoorlijk prijzig was om te ontwikkelen en te maken. Dat merk je zeker wel, maar dan nog is de prijs wel erg pittg. Mocht je het er voor over hebben, dan weet ik zeker dat je, net zoals ik, zult gaan genieten van dit mooie serum vol indrukwekkende ingrediënten.

Je koopt het Genaissance de La Mer the serum essence voor EUR 565,00 bij De Bijenkorf, daar vind je ook het complete assortiment van La Mer. Momenteel test ik het nieuwe The Lifting Eye serum, binnenkort meer daarover.

Heb jij ervaring met de producten van La Mer? Ken je dit bijzondere serum ook al? Probeer het eens uit bij een van de La Mer counters in de filialen van De Bijenkorf. Ben je benieuwd naar andere luxe beautyproducten? Laat mij dan weten welke, misschien kan ik er een review over maken.

*Dit product heb ik ontvangen om te testen
** Dit artikel bevat affiliate links