Ik heb veel liefde voor de cosmetica van Tom Ford, maar toch kon ik tot vorig jaar tussen de range foundations nooit een echte favoriet vinden. Ik heb de Traceless en Traceless foundation beide gebruikt, maar zette ze na een paar weken toch weer opzij voor andere foundations. Toen begin 2017 de Waterproof foundation/concealer van Tom Ford op de bonnefooi kocht, waren mijn verwachtingen niet zo erg hoog….maar wat een verrassing, de foundation is te gek en ik gebruik deze nog steeds. Kijk je mee naar mijn review?

 

Tom Ford Waterproof foundation/concealer EUR 75,00 (tube 30 ml)

Wat zegt Tom Ford over deze Waterproof foundation/concealer?

“A FLAWLESS COMPLEXION IS ESSENTIAL TO THE TOM FORD FACE. TOM FORD’S FIRST FULL-COVERAGE, WATERPROOF FORMULA CONCEALS FLAWS AS BOTH A COMFORTABLE, BREATHABLE FOUNDATION WITH A NATURALLY RADIANT FINISH AND AN EFFECTIVE CONCEALER THAT HIDES NOTICEABLE IMPERFECTIONS FROM DARKNESS UNDER THE EYES TO BLEMISHES ON THE SKIN. THIS HYBRID FORMULA WITHSTANDS HARSH WEATHER CONDITIONS SUCH AS HEAT, HUMIDITY AND WATER WHILE MAINTAINING AN EVEN COMPLEXION. HELPS MINIMIZE THE APPEARANCE OF TATTOOS AND PORT STAINS.”

Ik testte de foundation even kort bij de Tom Ford counter in Harrods, natuurlijk om de kleur te bepalen maar ook om de textuur even in het echt te kunnen zien. Ik was blij verrast, de foundation pakte een stuk natuurlijker uit dan ik had verwacht van een foundation die ook als concealer zou kunnen fungeren. Ondanks dat het niet echt op mijn shoplist stond, nam ik deze foundation toch maar mee in de kleur Natural.

Verpakking & ingrediënten

De verpakking van de Waterproof foundation/concealer is direct het eerste wat mij opviel, deze oogt nl. een beetje goedkoop en niet zo chique voor een topmerk als Tom Ford. Natuurlijk is er niets mis met een tube, maar als je de andere verpakkingen van dit merk bekijkt, valt deze toch wel een beetje buiten de boot en zeker voor de (hoge) prijs. Maar goed, uiteindelijk gaat het mij toch om de inhoud, dus kijk ik graag door deze minder mooie verpakking heen.

De Waterproof foundation/concealer is vrij dun, ook dat had ik eigenlijk niet verwacht, ik verwachte juist een wat dikkere textuur die zou zorgen voor een goede dekking. Niets is dus minder waar, de textuur is licht en luchtig, laat zich makkelijk verdelen met een kwast, blending sponge of met mijn vingers en zorgt voor een geweldige dekking. Ik gebruik zelf de Cream foundation kwast met echte haren van Tom Ford en dat vind ik een heel mooi resultaat geven.

De tube mag dan niet zo chique zijn, doseren van de Waterproof foundation/concealer gaat wel makkelijk en precies, al heb ik wel een kleine kanttekening, de tuit van de tube en de binnenkant dop worden heel snel vies. Na een weekje gebruik moest ik al vrij veel foundation van de tube afhalen en dat is dan toch weer zonde.

Maar goed, het zijn slechts een paar kleine puntjes van kritiek die ik toch even aanstip omdat het hier wel gaat om een behoorlijk prijzige foundation. Zou dit een foundation van 15 euro zijn, dan had ik die “kritiek” waarschijnlijk niet gehad, maar hadden jullie alleen gejubel gehoord omdat het effect van de foundation echt top is!

ingrediëntenlijst Tom Ford Waterproof foundation/concealer met o.a. vitamine E, hyaluronzuur, lecithine en cafeïne, de foundation is olie vrij en bevat ook geen parfum en alcohol

Swatches & foto’s van het resultaat

De textuur van de foundation is vrij dun, maar bevat (in tegenstelling tot andere foundations van deze dunne textuur) geen olie en is enorm makkelijk op te brengen en te verdelen over mijn huid. Je hebt maar weinig nodig voor een volledige dekking, ik gebruik niet eens de hoeveelheid ter grootte van een erwtje en dat is al genoeg.

Wil ik op bepaalde plekken iets meer dekking, dan dep ik voorzichtig nog wat extra Waterproof foundation/concealer op die plekken met de kwast. Door de dunne textuur en de hydraterende formule kun je de foundation inderdaad ook als concealer onder je ogen gebruiken, je krijgt een goede dekking maar de foundation/concealer benadrukt lijntjes niet.

een druppel van Tom Ford Waterproof foundation/concealer in de kleur Natural

De Tom Ford Waterproof foundation/concealer is in 12 kleuren verkrijgbaar wereldwijd (bij De Bijenkorf zie ik 11 kleuren staan in hun online shop), dat is een mooie range, al is het natuurlijk ook wel beperkt als je andere merken bekijkt. Natural is nu in elk geval een prima kleur voor mij, ik heb deze hieronder aangebracht over de Illuminating primer van Tom Ford. Kijk even naar de voor & na foto’s:

voor – zonder foundation

na – met Tom Ford Waterproof foundation/concealer in de kleur Natural

links zonder foundation en rechts met Tom Ford Waterproof foundation/concealer, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

Review

Begin 2017 was ik al heel enthousiast over deze foundation en ik heb dan ook twee tubes opgemaakt (ik doe er zo’n 3 maanden mee), maar daarna was de foundation een tijdje niet te koop (geen idee waarom). Gelukkig kwam de foundation wel weer terug en kocht ik eind vorig jaar een nieuwe tube, die ik nu ook weer regelmatig gebruik, de liefde is weer terug. Ik laat je nog even lezen hoe mijn oorspronkelijke review was, dat zegt genoeg.

Ook na een paar weken gebruik ben ik nog steeds enthousiast, misschien wel enthousiaster dan direct na het testen, deze foundation is zo mooi en fijn in gebruik. Ik heb heel weinig foundation nodig om een goede dekking van pigmentvlekken te krijgen en het effect is zo mooi en natuurlijk, iets dat jullie vast ook zien op de foto’s. Het aanbrengen is zo gebeurd, het is misschien wel de foundation die het snelst, zo mooi en goed aanbrengt, hij glijdt over de huid en blijft direct op zijn plaats. En dat blijft hij ook, de hele dag! Ik doe een heel dun laagje poeder over de foundation (MAC MSF Natural) voor een nog mooier resultaat, maar ook zonder poeder blijft de foundation de hele dag zitten en gaat deze niet glimmen of glijden.

Kort gezegd, de foundation is geweldig en volgens mij is deze echt geschikt voor iedereen, zelfs voor mensen met een droge of juist vette huid. En of je nu veel of weinig dekking nodig hebt, deze foundation geeft altijd een mooi natuurlijk effect die je niet voelt zitten, de hele dag lang. En nee, ik krijg hier niet voor betaald, dit komt recht uit mijn hart! Kleine kanttekening dan nog, de foundation is duur, niet zo makkelijk te krijgen en de verpakking is een beetje een tegenvaller.

Dekking – erg goed, van een mooie medium dekking tot een volledige dekking op de plaatsen die je wilt door een extra laagje aan te brengen. Dat gaat makkelijk en zorgt voor hetzelfde, mooie resultaat alleen dan met meer dekking

Finish – heel natuurlijk, je blijft de huidtextuur heel goed zien door de foundation heen en ziet de foundation absoluut niet liggen op de huid. Het effect is werkelijk wonderschoon! De finish is natuurlijk glanzend, maar zeker niet glimmend en oogt zelfs ietswat mat, maar dan wel natuurlijk mat…snap je het nog?

Houdbaarheid – heel goed, weerstaat inderdaad prima water en zweet, je ziet de druppels er zo aflopen. Het dunne laagje blijft de hele dag goed zitten en blijft mooi mat, zonder extra te gaan glimmen.

Huidtype – elk huidtype

PrijsEUR 75,00 (tube 30 ml)

Verkooppunten – exclusief bij de Tom Ford counters bij De Bijenkorf en online bij De Bijenkorf.nl

Hier nog even een complete look met de prachtige Dylan van de Tom Ford Lips & Boys collectie op mijn lippen!