Het vinden van de juiste producten om je huid te verzorgen lijkt soms behoorlijk ingewikkeld, er is ook zoveel keuze. Toch zijn er om een mooie huid te krijgen en te houden maar drie producten echt onmisbaar volgens mij: een creme met zonbescherming, een goede cleanser en een exfoliant. Mijn favoriete exfoliant van de laatste tijd is een echte aanrader voor iedereen en is ook nog eens heel betaalbaar. Pixi Glow Tonic is onmisbaar…..

Pixi by Petra is een cosmeticamerk dat is opgezet door de Zweedse visagiste Petra Strand in 1999. Ze heeft inmiddels een mooie lijn producten, zowel huidverzorging als makeup, waarbij ze zich vooral heeft gericht op vrouwen die weinig tijd hebben voor een beautyritueel maar wel een gezonde en mooie huid & makeup willen hebben.

De Pixi Glow Tonic is een echte cultklassieker, die je vast meerdere keren bij bloggers/vloggers/influencers voorbij hebt zien komen. Helemaal terecht overigens want het is een goed product en dus ook nog eens lekker betaalbaar. En zoals ik al aangaf, hoort het gebruiken van een exfoliant echt in iedere huidverzorgingsroutine thuis, hoe oud of jong je ook bent, man of vrouw, ongeacht welk huidtype (goed, extreem gevoelige huidtypes daargelaten).

Wat doet een exfoliant

Misschien denk je bij een exfoliant aan een scrub? Het klopt dat die ook exfoliants worden genoemd soms, maar dat is compleet ander product. Toch doen ze wel ongeveer hetzelfde, beide producten zorgen ervoor dat dode huidcellen van de huid verdwijnen. Een scrub doet dat op mechanische wijze (met korreltjes, die de dode huidcellen eraf wrijven) en een exfoliant weekt de dode huidcellen van de huid doordat het fruitzuren bevat. Je verwacht het misschien niet, maar een exfoliant is over het algemeen een mildere manier om dode huidcellen te verwijderen. De korrels in een scrub kunnen de huid nl (onzichtbaar) beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er zijn heel veel verschillende varianten exfoliants, je kunt ze opdelen in AHA’s (alpha hydroxy acids) en BHA’s (beta hydroxy acids). Even kort door de bocht kun je zeggen dat een BHA exfoliant erg geschikt is voor een onzuivere, wat vette huid die last heeft van puistjes en/of acne. Een AHA exfoliant is geschikt voor een normale/droge huid die weinig onzuiverheden kent, vooral een oudere huid heeft veel baat bij een AHA exfoliant. Er zijn ook exfoliants die beide soorten combineren trouwens en ze zijn er ook in verschillende sterktes/concentraties.

Beide soorten hebben een goed effect op de huid, de dode huidcellen verdwijnen en laten zo een stralendere/gezonde huid zien, die ook nog eens werkzame ingrediënten uit jouw huidverzorging beter opnemen. En heb je last van puistjes, dan zal een exfoliant zeker ook helpen om de puistjes te verminderen, het is zeker een onmisbare stap in je huidverzorging.

Pixi Glow Tonic is een AHA exfoliant, die o.a. 5 % glycolic acid (glycolzuur) bevat, één van de beste exfoliants naar mijn mening voor een normale huid. Daarnaast is het een hele milde formule, die geen alcohol bevat, maar wel aloë vera, hamamelis, ginseng en glycerine bevat.  De volledige ingrediëntenlijst vind je hierboven terug, het is absoluut een exfoliant die goed in elkaar zit. Ik gebruik Pixi Glow Tonic iedere avond, na het reinigen van mijn huid maak ik een watje vochtig met Pixi Glow Tonic en dat wrijf ik over mijn huid. Ik concentreer op mijn t-zone en laat de huid rond mijn ogen met rust, daarna breng ik dan mijn nachtverzorging aan. Het is natuurlijk een extra stap, maar het kost amper tijd en zorgt echt voor een mooi resultaat. Mijn huid oogt de laatste jaren (sinds ik regelmatig een exfoliant gebruik) echt veel gezonder, glanzender en frisser, dat kan niet anders dan door de exfoliant komen.

Nu ben ik natuurlijk al wat ouder, maar ook een jongere huid heeft baat bij het gebruiken van een exfoliant. Het is ook ideaal voor tieners die af en toe een puistje hebben of voor twintigers/dertigers die een doffe huid hebben die wel wat glow kan gebruiken, mannen & vrouwen hebben baat bij een exfoliant is mijn mening.

Ik werd natuurlijk helemaal gelukkig toen ik deze mega fles Pixi Glow Tonic met maar liefst 500 ml inhoud kreeg, wat een mooie cadeau waar ook nog eens mijn naam op staat. Helaas was dit een limited edition en is dit formaat niet in Nederland te koop, maar gelukkig kun je de normale flesjes van 100 en 250 ml Pixi Glow Tonic wel hier kopen. En zoals ik vertelde is het zeker een betaalbare exfoliant, je betaalt EUR 15,00 voor een flesje van 100 ml en EUR 23,50 voor een fles van 250 ml, waar je behoorlijk lang mee doet (zeker 3-4 maanden). Mijn aanrader is om de Pixi Glow Tonic online bij Babassu te kopen, je vindt hun webshop hier. Ze hebben ook een aantal prachtige winkels in Leiden, Den Haag, Wassenaar en Amsterdam, daar kun je Pixi natuurlijk ook aanschaffen. Probeer het eens uit, ik weet zeker dat jullie het ook een heel fijn product vinden en wie wil er nu geen “glowing” skin?

Gebruik jij ook regelmatig een exfoliant? En hoe bevalt dat?

*deze producten heb ik ontvangen om te testen