Liefde op het eerste gezicht…of moet ik zeggen, bij de eerste snuif? Soleil Blanc van Tom Ford is al een aantal jaren voor mij de ultieme zomergeur, zonnig, warm en supersexy. Dit jaar is er een nieuwe variant aan het Soleil Blanc assortiment toegevoegd en natuurlijk ben ik daar ook weer gek op. Deze geur moet je echt eens ruiken…

Soleil Blanc eau de parfum maakt deel uit van de exclusieve Private Blend collectie van Tom Ford en werd twee jaar geleden uitgebracht als een limited edition, maar al snel werd duidelijk dat deze geur zoveel fans heeft en dus is deze in het vaste assortiment opgenomen.

Tom Ford omschrijft deze geur als volgt:

UNEXPECTED. SULTRY. ADDICTIVE. REMOTE PRIVATE ISLANDS WHERE SUMMER LASTS ALL YEAR AND ONE DAY SEAMLESSLY BLENDS INTO THE NEXT INSPIRE SOLEIL BLANC, AN ADDICTIVE SOLAR FLORAL AMBER ALIVE WITH SEDUCTIVE REFINEMENT AND REFRESHING DECADENCE. TOM FORD’S LATEST PRIVATE BLEND CREATION UNAPOLOGETICALLY EXUDES THE ENDLESS PURSUIT OF SUN AND LUXURY THAT DEFINES TOM FORD SOLEIL.

De topnoten van deze unisex geur zijn een beetje spicy door kardemom en roze peper, met een vleugje pistache en bergamot. Het hart is bloemig en sensueel door noten van ylang-ylang, Egyptische jasmijn en tuberoos. De luxe basis wordt gevormd door benzoin, in een olie van bittere amandelen, amber, tonkabonen en kokosnootmelk.

Soleil Blanc opent vrij tropisch, de kokos overheerst best wel en om eerlijk te zijn ben ik daar niet zo weg van. Maar no worries, de typische zonnebrand geur verdwijnt heel snel en eronder ruik je de frisse, kruidige topnoten als bergamot en kardemom. De kokos ebt weg, maar blijf je heel subtiel wel wat ruiken door het sexy bloemige hart heen, dat maakt de geur toch ook wel typisch zomers vind ik. Ik ruik echt naar zon, tropisch strand, zand, zout en dan op een chique, niet zoete manier als ik Soleil Blanc draag. Soleil Blanc laat bij mij iedere dag een zonnetje schijnen, ook al is die niet te zien.

De All-over body spray (EUR 60,00) van Soleil Blanc is ook heel fijn, lekker als ik ga sporten of iets subtieler wil ruiken, want de eau de parfum is best sterk. Dat is op zich goed nieuws, want de geur houdt echt erg lang en je hebt er maar weinig van nodig. De Shimmering Body Oil (EUR 90,00) is natuurlijk prachtig om te zien, maar ruikt ook geweldig en laat de huid glanzen en glitteren door de gouddeeltjes. Niet al te subtiel, dus gebruik het met mate en liever niet op je gezicht!

Dit jaar is een nieuwe variant uitgekomen, Eau de soleil blanc en dat is een iets frissere versie van Soleil Blanc met wat meer citrus. Tom Ford omschrijft Eau de soleil blanc zo:

Eau de soleil blanc embodies a refreshing illumination on Private Blend Soleil Blanc, bright, crisp and drenched with sparkling citrus. The vibrant twist on the floral amber mirrors the crystalline reflection of the white sun, a sensuous gleam of sky on water.

De flacon van Eau de soleil blanc is niet meer wit, maar transparant glas en dat geeft naar mijn idee prima weer hoe deze geur ruikt ten opzichte van Soleil Blanc. Frisser, ik ruik meer citrus en wat minder kokosmelk, de geur is wat meer mannelijk naar mijn idee dan Soleil Blanc. Het zijn beide unisex geuren, maar ik vind Eau de soleil blanc zelf wat meer geschikt voor een man dan Soleil Blanc. Maar goed, dat is heel persoonlijk, alles kan natuurlijk. Ik draag in elk geval beide geuren graag en voel met zomers en sexy. Beide geuren zijn absolute aanraders voor Tom Ford fans vind ik, ik heb al heel wat lofuitingen gehoord van mede fans.

Je koopt Tom Ford Soleil Blanc eau de parfum vanaf EUR 199,00 (50 ml) o.a. bij De Bijenkorf, de Eau de soleil blanc is wel iets goedkoper: EUR 102,00 (50 ml) en dat is natuurlijk fijn.