Begin juni stapte ik het kantoor van Dior binnen toen ik de prachtige PR dame Jacqueline zag in een te leuk zomerjurkje! Nu kwam het me bekend voor, want ik had het hier en daar al op social media gespot. Maar nu dus in het echt…en toen was ik verkocht. Ik moest en zou het jurkje ook hebben, laat ik nu niet de enige zijn 😉 Het rood-witte Devotion jurkje is zeker hét jurkje van de zomer van 2018. Heb jij het toevallig ook al?

Het gaat over dit jurkje van het Griekse merk Devotion, dat eigenlijk een strandtuniek is, gemaakt van vrij grof katoen in een rood-witte print. Nu was het niet de eerste keer dat ik het jurkje zag, want op een foto van Koning Willem-Alexander en zijn gezin, droeg Prinses Amalia het jurkje ook. Toen viel het me al op, maar ik dacht (ten onrechte) dat het een meisjesjurkje was…al is ze natuurlijk al 14 en geen meisje meer, maar een stoere jongedame. Anyway, het jurkje bleek in het echt nog leuker en dus besloot ik het diezelfde dag nog online te bestellen bij de Bijenkorf.

Ik koos de rood-witte variant in de webshop (hier), in eerste instantie omdat ik dacht dat dit de enige was, maar het bleek dat er nog meer kleuren te koop waren! Ik heb inmiddels blauwe, groene, zwarte en rood/roze varianten gezien van dit jurkje van Devotion. En…omdat het zo’n trend is, zie je inmiddels ook andere kleuren, van andere merken/fabrikanten, zeg maar niet de originele.

En ja, ik vond de blauwe variant toch ook wel leuk, net zoals de zwarte overigens. Maar goed, twee jurkjes van 170 euro per stuk vond ik wel even mooi, dus hield ik het daar maar even bij. Ik kocht de blauwe hier, eigenlijk om later te kunnen kiezen tussen de twee…maar je raadt het misschien al, ik hield ze natuurlijk beide. En ik draag ze allebei met veel plezier, al moet ik er wel bij zeggen dat ik ze de afgelopen weken minder heb gedragen omdat het simpelweg te warm was.

De jurkjes zijn gemaakt van vrij dik, maar wel luchtig, grof katoen en ze hebben lange mouwen, als het boven de 30 graden is vind ik ze echt wat te warm. Als strandtuniek zou ik ze dan ook niet dragen, tenzij het echt wat koeler is. Maar als gewoon jurkje zijn ze heel leuk, ik combineer ze met een stoere blokhak of sleehak, maar ook met een wat slanker hakje staan ze leuk, net zoals met een slippertje.

Het jurkje is vrij kort, ik ben zelf niet lang (1.65m) en draag maat S van dit jurkje, je ziet dat het ongeveer tot halverwege mijn bovenbenen komt. Ik vind het prima voor een zomers jurkje, maar hou er wel rekening mee…net zoals je rekening moet houden dat het door de wijdvallende pasvorm makkelijk opwaait, haha. Er zijn ook vrouwen die er een broekje onder dragen, maar om eerlijk te zijn vind ik dat niet leuk, maar ieder zijn eigen ding natuurlijk. Oh ja, je kunt het jurkje ook wat slanker maken, door een riempje in je taille te dragen zoals je hierboven ziet.

Ik vind het een heel fijn jurkje, ik draag het behoorlijk vaak en vind het zowel voor casual als meer geklede gelegenheden prima. En als ik in september een weekje naar Ibiza ga, gaan ze zeker weten mee in de koffer. Ze zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud, gewoon met 40 graden in een kort wasprogramma en laten drogen aan de lucht, strijken is niet nodig.

Mocht je deze jurkjes ook nog willen kopen, in de webshop van De Bijenkorf zijn ze (tijdelijk?) uitverkocht, al kun je het hier nog even checken : rood/wit & blauw/wit. Via die linkjes kun je nog wel zien dat er verschillende maten te vinden zijn in de filialen van De Bijenkorf, je moet dan wel even naar de winkel toe. Mocht ik de zwarte nog kunnen vinden, dan denk ik dat ik die toch nog ga kopen of is dat too much? 😉