Gisteren deed ik op mijn Instastories een Q&A, waar ik de volgende vraag kreeg: “wat is je favoriete, matte (vloeibare) lipstick?”. Dit soort lipstick is de laatste twee jaar behoorlijk hot en alle merken hebben er inmiddels wel één soort in hun assortiment. Ik heb er veel getest en ik denk dat ik toch wel één favoriet heb, de Liquid Matte van Huda Beauty.

Begin 2017 kocht ik mijn eerste twee setjes Liquid Matte lipsticks van Huda Beauty, het merk van de wereldberoemde beautyinfluencer uit Dubai Huda Kattan. En daar is het niet bij gebleven, door de jaren heen kocht ik ook nog heel wat full size Liquid Matte lipsticks en ik gebruik ze ook nog eens heel, heel erg vaak. Huda Beauty koop ik zelf altijd bij de Engelse webshop Cult Beauty, die altijd vrij snel nieuwe producten op voorraad heeft.

In The Nude edition van de Liquid Matte minis van Huda Beauty vind je vier nude vloeibare, matte lipsticks in de kleuren : Venus, Bombshell, Flirt & Trendsetter.
In de set zitten vier minis met een inhoud van 1.9 ml elk, ik betaalde GBP 33,00 voor de set bij Cult Beauty.  Het normale formaat Liquid Matte lipstick bevat 5 ml en daar betaal je GBP 18,00 per stuk voor, deze set met vier kleuren is dus een mooie gelegenheid om meerdere kleuren aan te schaffen voor een goede prijs. Ik vind zelf zo’n klein formaat erg fijn, omdat ik een groter formaat eigenlijk nooit opmaak. Al zijn er dus wel uitzonderingen, ik heb al wat kleuren in full size gekocht inmiddels. Dit is overigens wel een “oude” set, inmiddels zijn er anderen met een iets andere samenstelling.

Qua verpakkingen zijn deze minis exacte replica’s van het grote formaat, alleen dan iets kleiner. De huls is semi-doorschijnend, de dop is glanzend zwart en sluit bijzonder goed af. Als je de foto’s bekijkt hierboven, dan zie je niet zoveel kleurverschil tussen de vier kleuren uit de set, maar bij de swatches zul je zeker wel verschil zien. De kleur in de huls is dus niet heel duidelijk te zien.
Ik vind de applicator van deze Liquid Matte lipsticks echt geweldig, het formaat is precies goed (niet te groot en niet te klein) en het is puntig genoeg om de lipcontouren netjes te volgen. Mede hierdoor is het aanbrengen echt zo gebeurd!

swatches Huda Beauty liquid matte lipstick Trendsetter, Bombshell, Flirt & Venus

swatches Huda Beauty liquid matte lipstick Trendsetter, Bombshell, Flirt & Venus

swatches Huda Beauty liquid matte lipstick Trendsetter, Bombshell, Flirt & Venus

Sinds ik de set in huis heb, heb ik alle kleuren heel vaak gedragen. Ik draag Trendsetter het vaakst van deze vier, inmiddels heeft die zich met recht bewezen want ik heb ook allang een full size opgebruikt! Alle kleuren uit de set zijn dan wel “nude”, maar ze zijn zeker niet saai en passen heel goed bij mijn looks. Overdag draag ik graag dit soort kleuren en het is ook heel fijn dat ik me niet druk hoef je maken of ze nog wel netjes zitten.
Ik ben echt wel fan geworden van de formule van de Liquid Matte lipsticks van Huda Beauty, ik durf wel te zeggen dat dit mijn favoriete soort is. Ze zijn prima gepigmenteerd, hebben mooie kleuren, brengen makkelijk aan, drogen mooi mat op, voelen niet droog aan op mijn lippen en blijven heel lang en netjes zitten. Ook na wat eten en drinken zitten ze nog prima, het zijn absolute aanraders
Ik heb mijn “oude” setjes dus gekocht bij Cult Beauty, maar daar zijn inmiddels ook drie andere sets te koop : The Blushes nudes, The Power Pinks & The Au Naturels nudes editions. Cult Beauty is een Engelse webshop die veel mooie merken verkoopt, zoals Anastasia Beverly Hills, The Ordinary, Charlotte Tilbury, Sunday Riley en Lily Lashes. Je betaalt geen verzendkosten bij bestellingen boven GBP 50,00 en er zijn verschillende betalingsmogelijkheden. Meestal heb je je bestelling binnen een paar dagen in huis. Ik betaalde voor de minis van Huda Beauty GBP 33,00 per set, je vindt ze hier.

Ken je deze lipsticks van Huda Beauty ook? Heb je ze zelf ook weleens geprobeerd?