Violette, de nieuwe Global Beauty Director van Estée Lauder liet deze zomer al zien dat ze prachtige makeup collectie kon bedenken. Nu is er een nieuwe collectie, La Dangereuse, een collectie geïnspireerd door de “femme fatale”, een tikje gevaarlijk, onweerstaanbaar, veelzijdig, vurig en toch ook weer draagbaar. Ik ben verliefd op het Amour, Amour oogschaduwpalette.

De Estée Lauder by Violette La Dangereuse collectie bestaat uit de volgende producten:

  • La Dangereuse 8 Pan eyeshadow palettes in Amour, Amour en Blue Dahlia EUR 56,00 per stuk
  • Pure Color Envy Sculpting Face Trion Swirling Passions EUR 39,00
  • Eye Gloss Sheer Scandal EUR 22,00
  • Eye Crayon Sly & Sultry EUR 24,00
  • Pure Color Envy Paint-on Liquid lipcolor in Naked & La Dangereuse EUR 34,50 per stuk
  • Pure Color Envy Sculpting lipstick in Diabolique EUR 34,50

Het Sculpting Face Trio heeft een prima blush in roze met een satin finish, de linkerpoeder heeft ook een satijnen finish, dus zou gebruikt kunnen worden als gezichtspoeder, voor een bronzer is deze toch echt te licht. Jammer, want als het wel een bronzer zou zijn geweest had je samen met de shiny highlighter rechts een mooie combinatie hebben voor het gezicht. Nu heb ik zelf eigenlijk niets aan het poeder links en ik denk meer mensen niet, best jammer ondanks dat de blush en highlighter mooi zijn (maar wel een beetje standaard).

 

swatches Amour, amour 8 pan eyeshadow palette

swatches van twee oogschaduws van de bovenste rij en twee van de onderste rij, die behoorlijk op elkaar lijken

swatches Swirling Passions

swatches van Sly & Sultry, Naked & La Diabolique

De afgelopen dagen heb ik regelmatig het Amour, Amour palette gebruikt, een palette met vurige, koperen tinten met een behoorlijke glans. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, vrij zacht en brengen daardoor makkelijk aan. Ze hebben ook een klein nadeel, ze blenden zo makkelijk en goed dat je al snel de verschillende kleuren niet goed kunt onderscheiden. Maar dat komt zeker ook omdat de kleuren best op elkaar lijken, 2 van de onderste rij en 2 van de bovenste rij lijken bijna als twee druppels water op elkaar. Mooie kleuren, dat wel, maar je kunt daardoor niet echt veel verschillende looks maken, ze lijken als snel erg op elkaar.

Toch heb ik wat foto’s voor jullie, van twee verschillende dagen, op de eerste dag heb ik meer een oranje, koperen look met Nude lippen en op de tweede dag heb ik gekozen voor goud met bruin en wat roze in de binnenste ooghoek. Bij die look draag ik de mooie donkerrode Diabolique lipstick.

Op beide dagen droeg ik het Swirlings Passion palette op mijn gezicht, althans de blush en highlighter, maar heel opvallend zijn die niet. Wat mij dan weer wel opvalt is het verschil in foundation, op de eerste dag draag ik de NARS Natural Radiant Longwear foundation (die iets te licht is voor me nu) en op de tweede dag Armani Luminous Silk in een kleur die beter past.

Review

Het oogschaduwpalette Amour, Amour is heel mooi als je houdt van deze tinten, ze gaan heel goed samen met een iets getinte huid denk ik, passen prima bij zowel groene als blauwe ogen. De kwaliteit van de oogschaduws is goed, ze blijven goed zitten en de glans blijft ook perfect, zeker een aanrader. Op de eerste look draag ik ook het Sly & Sultry eye crayon, dat fijn is maar qua kleur niet echt toegevoegde waarde heeft. Wil je nu toch een vleugje “La Dangereuse”, maar gaat het oogschaduwpalette je te ver, dan is het oogpotlood een prima alternatief. De Paint-on liquid lipcolor Naked is mooi en dekkend, langhoudend maar wel wat aan de droge kant en (heel vervelend) bij het aanbrengen geeft hij erg af aan je tanden. Je moet de lipstick er echt goed afwrijven, eenmaal droog heb je er geen last meer van. De Sculpting lipstick is wel fijn, zowel om aan te brengen en te dragen, blijft voor een “normale” lipstick erg goed zitten. Binnenkort ga ik aan de slag met het Blue Dahlia palette, dat kan nog weleens een uitdaging zijn!

Je vindt deze Estée Lauder by Violette La Dangereuse collectie vanaf nu exclusief bij De Bijenkorf (ik heb ze nog niet online gezien en weet ook niet of ze komen).