Een stralende huid is een mooie huid, zo kijken wij er met zijn allen nu eenmaal tegenaan! Om zo’n huid te krijgen moet je er goed voor zorgen, maar met make-up kun je ook heel veel doen. Vanaf nu deel ik mijn favoriete producten voor een mooie glow met jullie in deze “Get the Glow” rubriek, vandaag met de nieuwe Translucent Loose Setting Powder Glow van Laura Mercier.

Laura Mercier stuurde mij onlangs twee van deze nieuwe Translucent Loose Setting Powder Glow op, in de kleuren Translucent en Medium Deep. Het nieuwe poeder is een variant op de eerder uitgebracht, zeer succesvolle Translucent Loose Setting Powder van het merk. Dat losse poeder is een favoriet bij veel makeup artiesten, omdat het de huid een mooie, matte finish geeft waar nodig zonder een “cakey” effect. Maar dat is niet het enige voordeel, de poeder zorgt ervoor dat eventuele foundation en/of concealer beter op hun plaats blijven zitten.

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Glow Translucent/Natural & Medium Deep EUR 43,00

Nu zijn daar de “Glow” varianten van dit fijne poeder, die hetzelfde mooie resultaat geven op de huid, maar dan met een mooie, glanzende finish. Want zoals ik al zei, een mooie glowy huid is wat we graag willen momenteel. Laura Mercier omschrijft de nieuwe poeder als volgt:

De lichtgewicht, innovatieve poeder zorgt ervoor dat je een natuurlijke glans behoudt en verdubbelt de duurzaamheid van de foundation, zonder toevoeging van gewicht of textuur. Het creëert een gezond ogende, stralende afwerking met een vleugje dekking die bestand is tegen fijne lijntjes en poriën. Deze formule zonder flashback formule betekent dat je er geweldig uit zult zien op foto’s en vervaagt subtiel fijne lijntjes en oneffenheden zonder een cake effect.

Dat is exact wat het poeder doet! Op de foto zie je wat het poeder doet op mijn gezicht, om precies te zijn op het gebied tussen mij ogen en kaaklijn, want daar breng ik de poeders aan. De kleur Medium Deep is voor mij een heel mooie warme tint die ook fungeert als bronzer, wat een mooie sunkissed glow krijg ik ervan! En de Translucent/Natural variant is vrijwel kleurloos, waardoor je die overal kunt aanbrengen, en je een mooi, subtiel oplichtend effect krijgt.

De losse poeders zitten in een potje van 29 gram, voorzien van een dekseltje met gaatjes dat je eventueel er ook af kunt halen. Ik doe dat niet, maar strooi een beetje poeder op de binnenkant van de dekseltjes en neem het vervolgens op een kwast. Je doet overigens eeuwen met zo’n potje, er zit zoveel in en je hebt maar weinig nodig.

Om de poeder aan te brengen heeft Laura Mercier een nieuwe kwast uitgebracht, de Glow Powder brush, die een combinatie is van een kwast met lossere, lange haren en iets kortere, stevigere haren. Op die manier kun je de poeder op 2 manieren aanbrengen, losjes voor een all over glow of wat opvallender en preciezer met de stevige kwast. De kwast is echt geweldig!!

swatches translucent & medium deep – met flits en zonder flits

omschrijving van de poeder en de ingrediëntenlijst 

Laura Mercier Glow Powder Brush EUR 42,00

Ik heb de kleur Medium Deep als bronzer gebruikt en de Translucent variant op mijn jukbeen, voor een subtiel oplichtend effect.

De poeders geven een heel mooi effect op mijn huid, misschien nog wel het best te omschrijven als een soft focus effect en dat is best fijn. De poeders zijn heel fijn gemalen en blenden daardoor goed met de huid, ze accentueren lijntjes absoluut niet. En als je wat ouder bent (zoals ik) wees dan niet bang voor glans, een glanzend huid oogt zoveel jonger en als je subtiel glanzende producten gebruikt, dan accentueer je lijntjes echt niet. Ik vind deze poeders absolute aanraders, de kleur Translucent/Natural is geschikt voor iedereen, Medium Deep geeft je een sunkissed glow en kan ook gebruikt worden als bronzer met lichte glans. Omdat ik mijn T-zone liefst wat matter zie, heb ik daar een ander poeder gebruikt.

Je vindt de nieuwe poeders van Laura Mercier bij hun counters in De Bijenkorf of bij Skins Cosmetics, ook online kun je ze vinden. Ga ze snel eens bekijken en/of testen, ik weet zeker dat jullie net zo enthousiast zullen zijn.

Binnenkort meer in “Get the glow”! Heb je suggesties voor producten? Laat het zeker weten!