Er zijn weleens van die pakketjes die zelfs de meest verwende beautyinfluencer doen ronddansen bij het open maken! Zo’n pakketje kreeg ik onlangs van Chanel, erin vond ik de nieuwe “toiletries” van Les Eaux de Chanel. Zalige showergels en bodylotions van de drie geuren Les Eaux de Chanel, waarmee Coco Chanel ons meeneemt naar haar favoriete locaties.

Dit jaar opende er een nieuw hoofdstuk in de parfumgeschiedenis van Chanel met de komst van Les eaux de Chanel, drie geuren geïnspireerd door favoriete bestemmingen van mademoiselle Chanel : Deauville, Biarritz en Venetië. In het begin van de 20e eeuw bezocht Coco Chanel deze plaatsen en ze werd er om behoorlijk uiteenlopende redenen compleet verliefd op. Dat is niet zo gek, want de stoere vissersplaats Deauville in Normandië is compleet anders dan het mysterieuze Venetië, waar Oost en West elkaar lijken te treffen. In Biarritz begon het grote succes voor het modehuis Chanel, deze mondaine en sportieve plaats heeft dus een speciale plek in het Chanel hart.

Les Eaux de Chanel zijn stuk voor stuk frisse, luchtige geuren die je de hele dag een vleugje meegeven van deze locaties. Ze zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen, heerlijk draagbaar vooral gedurende de dag. Ondanks dat de geuren licht zijn, blijven ze wel lang ruiken, ze vervliegen dus zeker niet snel. Hieronder lees je in het kort hoe de geuren zijn samengesteld.

Paris – Deauville – een levendige en elegante geur vol energie van sinaasappelschil en aromatisch basilicumblad (ook erg lekker voor mannen)

Paris – Biarritz – een omhullende geur met een dynamische topnoot van mandarijn, versterkt door een akkoord van lelietjes-van-dalen dat de geur meer laat stralen

Paris – Venise – een Oosterse geur die zweeft tussen frisheid en sensualiteit met een vleug neroli en een amberachtige touch van vanille

De eau de toilettes van deze geuren zijn al een tijdje verkrijgbaar, maar de range wordt nu dus uitgebreid met fijne showergels voor huid & haar en lichte, maar wel voedende bodylotions. Met deze twee nieuwe producten kun je nog langer genieten van jouw favoriete “eau” omdat je de producten kunt “layeren”. Stap dus eerst onder de douche met de showergel, waarna de geur licht maar zeker ruikbaar blijft hangen rond je lichaam. Na het afdeppen kun je dan de bodylotion aanbrengen op je vochtige huid (dat zorgt voor extra hydratatie) en als laatste stap kun je dan nog de eau de toilette over je hele lichaam sprayen! Heerlijk toch?

Nu heb ik Les Eaux de Chanel niet in huis, maar ik denk dat die binnenkort toch wel gaan komen, in elk geval die van Paris-Biarritz….of toch Paris-Venise? Of…haha, kiezen blijft lastig!

Ik heb de showergels en bodylotions nu een week of vier in huis en ik denk dat er geen dag is geweest dat ik er geeneen heb gebruikt. De drie showergels staan in onze douche en worden door iedereen gebruikt. Nu denk je misschien….joh, dat is ook zonde, ze zijn toch best duur? Jazeker, een showergel kost 43,00 euro, maar geloof me als ik zeg dat ze heel zuinig in gebruik zijn. Nu ben ik sowieso altijd zuinig met showergels omdat teveel zeep gebruiken gewoon niet goed is voor je huid (die droogt daar teveel van uit), maar ik ruik wel graag lekker. Dat zit bij deze showergels wel goed, a little goes a long way!

Ik moet ook nog even een shoutout geven naar de fijne verpakkingen! Want ik hou wel van luxe, maar zeker ook van praktisch en daarom ben ik zo blij met de “normale” kunststof flacons met superhandige draaidop. Geen gedoe met onhandige dopjes die je eerst los moet draaien of flipdopjes die niet open blijven, nee….dit heeft Chanel goed bedacht. Mag ook wel voor dat geld….vind je niet?

Paris-Deauville is met ons meegegaan naar Ibiza, handig omdat ik deze geur het meest unisex vind van deze drie. Toch denk ik dat ik Paris-Biarritz persoonlijk iets lekkerder vind, mede door de lekkere mandarijntjes….maar Paris-Venise met de neroli erin is toch ook wel lekker de komende herfst. Kortom, ik ben fan!

Je vindt de nieuwe Les Eaux de Chanel toiletries sinds september 2018 in de webshop van Chanel, vanaf oktober 2018 kun je ze ook kopen bij De Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Den Haag. De showergels kosten EUR 43,00 en de bodylotions kosten EUR 49,00, elke flacon bevat 200 ml.

Hebben jullie deze geuren weleens geprobeerd? Welke lijkt jullie het fijnst

** deze producten heb ik gekregen om te testen