Op 9 oktober zou de zomer allang voorbij moeten zijn….maar vandaag is dat zeker niet het geval! De deur naar de tuin staat open, het is 18 graden en de zon schijnt. Beter laat dan nooit deel ik dan ook nog graag mijn beauty favorieten van de maand september 2018, kan nog best want ze zijn een tikje zomers. Al is het palette van Urban Decay perfect voor herfst! Kijk je mee?

Sol de Janeiro Brazilian 4 play shower cream EUR 20,39 – van deze romige showercream heb ik al heel wat flessen versleten! Jullie weten misschien dat ik groot fan ben van de Bum bum cream van dit merk? Deze showercream past qua geur (romige pistache) perfect bij de lekkere bodylotion, heerlijk comfortabel, romig en warm! Lekker in de zomer, want je waant je in Brazilië en ideaal in de herfst want je waant je in….jawel, Brazilië! En de showercream droogt je huid niet uit, dus je slaat twee vliegen in één klap!

Coola Tropical Coconut Sunscreen spray SPF 30 EUR 38,50 – wij vlogen in september nog een weekje naar het zonnige Ibiza en dat vroeg natuurlijk wel om een goede zonbescherming. Deze breedspectrum beschermende spray van Coola met SPF30 is heel fijn, hij is verkoelend, plakt niet, ruikt naar kokos en is zelfs (korte tijd) waterproof. We gebruikten deze wel alleen voor ons lichaam trouwens! Ook goed om te weten, de producten van Coola bevatten veelal biologische ingrediënten (in dit geval 70 %) en bevat natuurlijke geurstoffen.

Indeed Vitamin C24 EUR 30,55 – ik hou van de zon en de zomer, maar ik hou niet zo van de pigmentvlekken die dan weer de kop opsteken, ondanks dat ik mijn gezicht bescherm tegen de zon. In de herfst is het dus zaak extra aandacht aan deze pigmentatiestoornissen te besteden, ik ben nu alvast begonnen met dit fijne serum van Indeed dat 20 % vitamine C bevat plus nog een grote hoeveelheid hyaluronzuur zodat de vitamine C ook echt terecht komt in de huid. Het is geen wondermiddel, maar het helpt zeker mee om de vlekken weer wat te vervagen. Vitamine C is eigenlijk altijd een must in je skincare.

Guerlain Orchidee Imperiale the eye and lip contour cream EUR 170,00 – deze nieuwe creme voor de oog- en lipcontouren is geweldig! De Orchidée Imperiale lijn van Guerlain behoort sowieso tot mijn favoriete huidverzorgingslijnen en deze voedende, niet te vette creme is zeker een mooie toevoeging. Natuurlijk heeft Guerlain nu ook weer hun iconische gouden orchidée gebruikt in de creme, om te zorgen voor een mooie, gladde en vollere huid rond de ogen en lippen. Ik ben best gezegend met een behoorlijk gladde huid, zeker rond mijn ogen heb ik maar weinig rimpeltjes en dat hou ik graag zo. Ik gebruik dan ook altijd een echt goede oogcreme en ben er eigenlijk wel van overtuigd dat die ervoor hebben gezorgd dat mijn huid er nog steeds goed uitziet. Duur is de creme absoluut, maar goed ook!

Dior Hydralife Micellaire water EUR 36,00 – er zijn weleens van die producten waar je nooit genoeg van in huis hebt. Bijvoorbeeld dit fijne micellairewater van Dior in de praktische verpakking (er zit een pompje in, zo heb je altijd de perfecte hoeveelheid op je wattenschijfje). Iedere ochtend maak ik mijn gezicht schoon met een watje met dit water (nou ja, nu niet meer want het is op zoals je kunt zien) en mijn huid is klaar voor de dagverzorging. Bo was/is trouwens ook fan van deze reiniger, zij haalt haar makeup er iedere avond mee af en dus was de fles zo leeg. Bedankt Bo!

Laboratorio Olfattivo Need_U eau de toilette vanaf EUR 42,00 – hebben jullie ook weleens zin in een subtiel, sexy parfum? Dus geen parfum die je vanaf 20 meter afstand ruikt? Maar juist één die je alleen ruikt als je heel dichtbij iemand komt…en die je dan direct verliefd doet worden. Dat gaat dus zo als je Need_U draagt. Eerst ruik je citroen en roze peper, het hart bestaat uit witte bloemen, best frisse marine akkoorden en Hedione HC, een geurmolecuul dat ruikt als jasmijn, fris en schoon. In de basis ruik je witte muskus, sandelhout en het sexy molecuul ambroxan dat je misschien ook kent van Escentric Molecule 02. Dit moet je proberen! Wel op je huid trouwens, want anders komt de geur heel anders over….ik ben stiekem verliefd op Need_U.

Proenza Schouler Arizona eau de parfum v.a. EUR 66,28  – het eerste parfum van dit modehuis is behoorlijk bijzonder en uniek. De belangrijkste geurnoten in Arizona zijn een romige Lis (familie van de iris) en de witte cactusbloem, die slechts één keer per jaar bloeit. De parfum laat zich het best omschrijven als een tikje droog, maar toch romig met een minerale touch, waardoor een stoere maar toch vrouwelijke parfum onstaat. De geur wordt al snel één met je huid en blijft enorm lang hangen, zeker als je de eau de parfum combineert met de prachtige body oil! Een fijne geur zowel in de zomerse warmte als de iets killere herfst, met ook nog eens een mooie, stoere flacon.

Charlotte Tilbury Flawless Filter in medium 4 EUR 40,00 – toen ik deze flacon binnenkreeg moest ik even uitzoeken hoe ik deze het beste kon gaan gebruiken, maar ik ben eruit! Het is een vloeibare highlighter die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en je kunt gebruiken op allerlei manieren. Ik gebruik de Flawless filter om te mengen door mijn foundation, de NARS Natural radiant longwear foundation. Ik gebruik heel weinig, slechts een veegje van de applicator in combinatie met een pompje foundation. De foundation is wat aan de matte en droge kant, door de Flawless filter is het effect wat levendiger en natuurlijker, heel mooi! Ik doe de Flawless filter ook weleens als vloeibare highlighter op mijn jukbeen, dan stip ik 3 stipjes op mijn huid en blend die met mijn vinger. Heerlijk product en zeker een aanrader, ook omdat het niet te vettig is en de highlights niet te extreem

Dior Lip Maximizer 002 EUR 38,00 – dit is mijn favoriete lipgloss, al jaren! Ik ben helemaal geen lipgloss fan, maar voor deze maak ik een uitzondering. Deze Lip Maximizer maakt mijn lippen direct wat voller, maar ook op de lange termijn verzorgt hij de lippen en zorgt de gloss ervoor dat de collageen in je lippen op peil blijft. Ik draag de Lip Maximizer samen met een mooie lipliner of gewoon zonder iets anders. Maar ook als extra glans op het midden van mijn lippen na een lipstick is deze perfect! De gloss tintelt wel een beetje op de lippen, maar plakt niet en geeft een mooie glans (eigenlijk geen kleur!). Ik ben fan en al toe aan mijn 10e denk ik….of zijn het er inmiddels meer?

Charlotte Tilbury Matte revolution lipstick Walk of shame EUR 32,00 – alleen de naam van deze lipstick is al geweldig! De Walk of shame doe je namelijk na een heftige nacht stappen, waar je iets teveel gedronken, gedanst en geflirt hebt, je panty misschien wel kapot is, je hakken uitmoeten van de pijn in je voeten en als je makeup ietsje is uitgelopen..maar je voelt je desondanks te gek! De kleur ligt tussen rood, bruin en roze in, de lipstick heeft een matte finish en is heerlijk om te dragen.

Dior Backstage Eye palette 001 Warm Neutrals EUR 51,77 – dit is niet alleen een favoriet van afgelopen maand, maar een echte favoriet van de laatste maanden. Sinds ik dit palette kreeg, gebruik ik het echt meerdere keren per week, heerlijk in gebruik. Het palette bevat een oogschaduwbasis, 3 glanzende en 3 matte  tinten oogschaduw in warme, neutrale tinten. En dat is nog niet alles, er zit ook een highlighter en contourkleur in het vierkante palette. De oogschaduws zijn niet extreem gepigmenteerd, maar wel fijn opbouwbaar en dat maakt ze ideaal om te gebruiken door iedereen. Er is ook een “koelere” variant, maar ik vind deze toch het fijnste en mooiste. Hou je van natuurlijk, verzorgde looks zonder al teveel gedoe, kijk dan eens naar dit palette. Het is zeker het geld waard!

Urban Decay Born to run eyeshadow palette EUR 51,00 – niet iedereen houdt van een rustige neutrale look, dat snap ik heel goed. Zelf heb ik heus ook weleens zin in wat meer uitgesprokeners en dan komt dit palette van Urban Decay wel heel goed uit. De kleuren van dit palette zijn geweldig en veelzijdig, de kwaliteit en pigmentatie van de oogschaduws echt bijzonder goed. Je hoeft geen enkele moeite te doen om een mooie ooglook aan te brengen, de oogschaduws blenden zichzelf en zijn zo mooi, stuk voor stuk. Zelf gebruik ik de warmere tinten het vaakst en laat ik de groene/blauwe/grijze tinten links liggen, maar dan blijft er meer dan genoeg over. Eigenlijk is dit stiekem een betere deal dan het oogschaduwpalette van Dior…maar ja, ik vind dat palette toch ook echt prettig. Maar dit Born to run palette is zeker een te gek palette voor de aankomende herfst, door de mooie tinten. Ga er zeker even naar kijken bij ICI Paris XL!

Mijn favorieten van afgelopen maand zijn nog wel een tikje zomers, maar je merkt dat ik toch stiekem weer wat herfstige items voorbij laat komen. Of misschien zijn het juist wel ideale producten voor een heerlijke, zonnige Indian Summer, die hopelijk heel lang gaat duren. Wil je wat uitproberen van mijn favorieten, ga dan voor de lekkere shower cream, de lipgloss of het vitamine C serum!