Aftellen naar kerstmis, dat doen we tegenwoordig veelal met één of meer adventskalenders! Gevuld met chocolade, wijn, lego, muesli of (in mijn geval) met makeup & huidverzorging….het kan allemaal. Vandaag deel ik mijn eerste adventskalender met jullie, de allereerste Advent Calendar van MAC, die ik in deze video (deels) uitpak. Wil je weten wat er nog meer in zit? Lees dan verder….

In de video heb ik een aantal vakjes open gemaakt, maar nog niet allemaal! Natuurlijk heb ik dat alsnog gedaan, uiteraard omdat ik aan jullie wilde laten zien of de waarde van de producten interessant is ten opzichte van de prijs. Dit zit er allemaal in de allereerste MAC Advent Calendar van 2018:

 • Mini Pigment in ‘Tan’ (EUR 10,00)
 • Cleanse Off Oil (sample)
 • Mini Lip Glass in ‘Nymphette’ (EUR 10,00)
 • 2 x Multi Formula Sponge and Travel-Friendly Dramming Pot (EUR 7,00)
 • Mini Prep + Prime Fix+ (travel size EUR 13,00)
 • Eye Pencil in ‘Feline’ (full size EUR 17,00)
 • Shadescents in ‘Velvet Teddy’ (sample)
 • Dazzleshadow in ‘Let’s Roll’ (full size EUR 24,00)
 • Duo Image Compact Mirror (EUR 13,50)
 • In Extreme Dimension 3D Lash in ‘Black’ (sample)
 • Mini Lipstick in ‘Velvet Teddy’ (EUR 10,00)
 • Universal Pencil Sharpener (EUR 5,00)
 • Eyeshadow in ‘Woodwinked’ (full size EUR 19,00)
 • Prep + Prime Skin (sample)
 • Mini Lip Glass in ‘Spite’ (EUR 10,00)
 • 7 Lash (EUR 12,50)
 • Brow Set in ‘Clear’ (full size EUR 17,00)
 • Pro Longwear Fluidline (full size EUR 20,00)
 • Prep + Prime Lip (full size EUR 18,50)
 • Strobe Cream (sample)
 • Lip Scrubtious in ‘Sweet Vanilla’ (EUR 16,00)
 • Prep + Prime Natural Radiance (sample)
 • Lip Pencil in ‘Cherry’ (full size EUR 17,00)
 • Lipstick in ‘Ruby Woo’ (full size EUR 19,50)

Zoals uit het lijstje met producten blijkt, vind je in de MAC Advent Calendar producten met een minimale waarde van EUR 259,00. Dat zouden de producten kosten als je ze in de winkel los aanschaft, ik heb de samples niet meegerekend. De prijs van de MAC Advent Calendar is EUR 143,95 incl. verzenden vanuit de UK, je krijgt dus zeker waar voor je geld. Ik vind de adventskalender kwalitatief ook nog eens prima, de kalender is gemaakt van stevig karton en ziet er luxe uit. Je zou de kalender zo nog een jaar kunnen gebruiken en zelf vullen met cadeautjes voor iemand (misschien een leuk idee?).

De inhoud is prima, de producten die je erin vindt zijn geschikt voor vrijwel iedereen, mits ze wel een beetje houden van makeup…maar dat lijkt me vrij logisch. De samples die je erin vindt zijn soms wel klein, vooral de mascara vind ik een beetje karig, dat had gewoon een mini mascara moeten zijn. En ik had het nog iets leuker gevonden als er een oogschaduwkwastje in had gezeten, dat had ook goed gepast…maar goed, dan ben ik wel erg kritisch. De allereerste MAC Advent Calender is gewoon prima!

De MAC Advent Calendar is helaas niet in Nederland of België uitgebracht, maar wel in de UK. Daar heb ik mijn kalender besteld, bij Lookfantastic om precies te zijn, voor EUR 143,95 incl. verzenden. De kalender is momenteel uitverkocht, maar ik heb gehoord dat deze maandag 29 oktober 2018 weer in een kleine oplage binnenkomt, check dat hier: http://bit.ly/2S0Zthk Uiteraard zolang de voorraad strekt!

Er komen nog meer unboxing video’s aan van hele mooie adventskalenders! Heb jij er inmiddels ook al 1 op het oog? Wat vind je van de inhoud van deze adventskalender? Moet MAC volgend jaar ook een kalender in Nederland uitbrengen?