Ben jij zo iemand die jarenlang achter elkaar dezelfde dagcreme, serum of reiniger gebruikt? Zo iemand ben ik niet, kan ik je vertellen. Sterker nog, zo’n 4 keer per jaar kijk ik heel kritisch naar de producten die ik gebruik en meestal gooi ik mijn hele routine om. Dat is vrijwel altijd aan het begin van een nieuw seizoen, zo zijn dit momenteel mijn favoriete producten.

Nee, dit is niet de foto van een parfumerie of andere beautywinkel, maar is een foto van mijn badkamermeubel zoals dat er vandaag de dag uitziet. Deze lading aan producten gebruik ik momenteel dagelijks….maar niet alles tegelijk natuurlijk. Laat ik er een paar belangrijke uitpikken:

  • Pixi Glow Tonic – dat een exfoliant onmisbaar is voor een gezonde, glanzende huid weten jullie vast al (toch?). En dat mijn favoriete exfoliant voor iedere dag deze Glow Tonic is van Pixi Beauty heb ik ook al eens in dit artikel geschreven. Maar ik deel mijn liefde graag nog een keer en ook in de herfst gebruik ik regelmatig de Glow Tonic. Niet iedere dag trouwens, maar meer om de dag.
  • Indeed Labs Vitamin C24 – na de zomer moet ik weer extra aandacht besteden aan mijn pigmentvlekken, die moeten toch een stuk lichter gaan worden. (nu ben ik sinds vorige week ook weer bij huidtherapeute Annelijn van Ierland geweest, meer daarover binnenkort) Ik weet dat vitamine C in huidverzorging een positief effect heeft en daarom gebruik ik dit fijne serum, dat ook combineert met andere producten. Het is niet te vet, niet irriterend en werkt erg prettig…oh ja, het is ook goed van prijs.
  • Indeed Labs Hydraluron – het is lekker koud buiten en dus gaat de verwarming weer aan….lekker joh voor je huid, je voelt het vocht eruit verdampen….en dus is een extra laagje hydraterend serum gewoon nodig voor mij. Het zorgt voor een vollere huid, maar ook een huid die beter bestand is tegen invloeden van buitenaf en dus ook niet meer droog of ruw wordt. Ideaal als voorzorgsmaatregel en geschikt voor iedereen…de verpakking is ook geniaal!
  • Kiehl’s Midnight recovery concentrate – zonder deze heerlijke huidolie kan ik echt niet, al jarenlang is dit een vaste waarde in mijn routine en mijn huid doet het perfect op dit (ook nog eens zalige ruikende) olietje. Iedere avond een paar druppels na de exfoliant werkt het beste voor mij, ik wissel het wel af met verschillende nachtmaskers en gebruik eigenlijk nooit meer een nachtcreme.
  • Armani Prima Instant off/face eyes-lips – een nieuwe ontdekking die mij aangeraden werd door Massimo Locorotondo van Armani Beauty tijdens de workshop. Een heel fijne makeup remover en gezichtsreiniger in één, die goed werkt. Ik reinig mijn huid altijd in twee stappen, maar als ik niet zoveel tijd heb of heel moe ben, is dit product snel en handig. Alle makeup is weg binnen 1 minuut en mijn huid is schoon, maar voelt niet droog aan, een aanrader dit!
  • Kiehl’s Buttermask for lips – ik ben heel strikt in het verzorgen van mijn lippen, iedere avond vlak voor ik ga slapen gaat er een dikke laag, goede, lippenbalsem op mijn lippen die de hele nacht kan intrekken. Daardoor hoef ik overdag eigenlijk nooit meer een lippenbalsem te gebruiken, wat erg fijn is. Dit Buttermask for lips is een nachtmasker voor je lippen, maar even serieus….het is natuurlijk gewoon een dikke, beetje taaie lippenbalsem die je het best lang kan laten intrekken. En dat kan natuurlijk prima ‘s nachts, zeker een aanrader door de kokosolie en mangoboter.
  • La Mer Moisturizing cream – nu het weer wat kouder is en de verwarming vaker aanstaat, merk ik dat mijn huid meer behoefte heeft aan voeding dan in de zomer. Dan grijp ik toch het snelste naar deze topcreme van La Mer, al jaren een favoriet en dat is niet voor niets. De creme is gewoon heel goed en doet mijn huid goed, iets dat ik echt niet van alle dure cremes kan zeggen. Een tijdje geleden heb ik nog eens een artikel over deze creme geschreven dat je hier vindt, zeker leuk om eens te lezen.
  • Pixi Nourishing Sleep Mask – dit masker is al maanden een must in mijn verzorgingsroutine, echt geweldig! Het is een masker voor je hele huid, die je de hele nacht laat intrekken. Het masker is best luchtig en transparant, dus je huid plakt niet en je ziet niet dat je iets draagt (da’s toch ook wel fijn), maar oh wat doet het mijn huid goed. Het voedt de huid door plantaardige oliën, hydrateert door hyaluronzuur en laat echt een laagje achter waaronder de huid zich goed kan herstellen. Je kunt er trouwens gewoon een treatment als een exfoliant of een serum onder gebruiken. Dit is echt de musthave voor iedereen volgens mij!
  • Philosophy Purity made simple micellar cleanser – iedere ochtend reinig ik mijn gezicht licht door een watje met micellaire reiniger over mijn huid te halen, daarvoor gebruik ik al een paar maanden afwisselend de reiniger van Dior die je ook ziet en deze van Philosophy. Beide zijn het fijne reinigers, die mild zijn en toch nog wat restjes vuil weghalen die ‘s nachts toch weer naar boven zijn gekomen. Ze zijn ook prima om tussendoor makeup te verwijderen, als ik wat aan het testen ben of switch van look. Klein nadeel van deze Philosophy reiniger, de fles is te klein en ik vind de pomp van Dior fijner….maar ja, je kunt niet alles hebben.

Tja…en dan kom je dus wel aan al die potjes en flesjes zoals die op mijn badkamermeubel staan, haha. Natuurlijk gebruik ik niet alles tegelijk zoals je al hebt kunnen lezen, maar wissel ik het nachtmasker af met één van de olietjes. Zo kies ik de laatste tijd ook weleens voor de Armani Prima Glow-on moisturizing balm i.p.v. de creme van La Mer. Ik hou ook wel een beetje van afwisseling hoor en natuurlijk test ik zo ook weer andere producten.

Ben je benieuwd geworden naar één of meer producten en wil je er meer over weten? Laat het gerust even weten! Heb jij inmiddels jouw huidverzorgingsproducten al aangepast aan het nieuwe seizoen?