Sinds een paar weken ben ik gestopt met het dagelijks dragen van vloeibare foundation. Dan was de kleur weer niet goed, dan was de dekking weer te veel van het goede of verdween het mooie effect van direct na het aanbrengen na enkele uren of begon mijn huid veel te erg te glimmen. Ik was er klaar mee….maar wat nu? Het antwoord : Crema Nuda van Armani.

Giorgio Armani Crema Nuda in Medium Glow EUR 147,50 (pot 50 ml – ook verkrijgbaar in 30 ml)

Deze mooie, grote pot stond al maanden in mijn kast, ooit toegestuurd door de lieve PR dame van Armani, maar echt gebruikt had ik deze Crema Nuda pas één keer. Op dat moment dacht ik dat ik liever een meer dekkende foundation zocht en dat is deze getinte dagcreme nu eenmaal niet. Wat het dan wel is? Een creme die de huid hydrateert, corrigeert en een tikje egaler maakt en een warmer tintje geeft. Het is geen “echte” vloeibare foundation, daar is de dekking te laag voor maar het is zeker ook geen “echte” dagcreme, daarvoor is het makeup effect weer wat teveel.

Ik gebruik Crema Nuda wel als een foundation, want ik breng de romige, getinte creme aan na mijn dagverzorging en primer. Op de foto’s hierboven zie je de kleur die ik gebruik: 04 Medium Glow, een vrij warme, bijna caramelachtige tint. De kleur is iets aan de warme kant voor mijn gezicht, maar past wel weer goed bij de huid van mijn hals, armen en decolleté. En omdat het effect vrij transparant is, staat deze tint mij juist het beste, ik krijg iets kleur in mijn gezicht en dat kan ik best hebben in de winter. De Crema Nuda is in zes tinten te koop, zowel in deze grote pot van 50 ml als in een kleiner formaat flaconnetje van 30 ml. De verpakking is prachtig, maar niet heel praktisch om eerlijk te zijn. Daarnaast is de verpakking heel erg groot, zeker omdat je maar een klein beetje Crema Nuda hoeft te gebruiken voor een mooi effect.

Ik gebruik de hoeveelheid die op mijn vingertop past (ik haal dat van de binnenkant van het dekseltje af) en dat verdeel ik met mijn vingers over mijn hele gezicht. Ik heb ook weleens een kwast gebruikt, maar ik vind het effect mooier als ik mijn vingers gebruik, met een kwast is het effect wat meer dekkend. De Crema Nuda is romig, maar niet vettig of te voedend, voor een getinte dagcreme is deze zelfs wat aan de droge kant. Dat is overigens voor mij geen nadeel, omdat de Crema Nuda nu de hele dag netjes blijft zitten en niet meer extra gaat glimmen. Het is effect is vrij natuurlijk, de huid is wat egaler, ietsje dieper van kleur dus en qua glans oogt het natuurlijk, mooi en fris.

Eenmaal aangebracht gebruik ik alleen nog wat concealer (deze is mijn favoriet al heel lang) onder mijn ogen en op mijn donkerste pigmentvlekjes, vervolgens gebruik ik de mooie Neo Nude Fusion poeders van Armani. Deze poeders geven echt een geweldig mooi effect op de huid, de poeders versmelten echt met de huid waardoor het effect niet poederig is, maar wel fluweelachtig.

ingrediëntenlijst Giorgio Armani Crema Nuda

De Armani Neo Nude Fusion Powders zijn heel mooi in combinatie met de Crema Nuda, maar ook zonder de Crema Nuda zijn ze prachtig. Ik vind ze qua effect best een beetje te vergelijken met de Hourglass Ambient Lighting powders, al zijn deze van Armani misschien iets dekkender. Je kunt ze als finishing powder gebruiken, maar ook als lichtdekkende foundation. Armani heeft best een prima selectie aan kleuren, ik gebruik kleur 5,5 (daarvan heb ik de pan al geraakt zoals je ziet) en kleur 8 als bronzer (dat kan natuurlijk ook). Handig trouwens dat de kleuren ook aan de buitenkant te herkennen zijn, de dekseltjes hebben de kleur van de poeder namelijk. Leuk!

Dit is het effect, zonder filter of iets anders!

Ben je nu benieuwd geworden? In de onderstaande video laat ik je de producten nog even zien en zie je ook hoe ik de Crema Nuda en de Neo Nude Fusion Powders aanbreng.

Je koopt de Armani Crema Nuda o.a. bij De Bijenkorf voor EUR 149,00 (pot 50 ml) en dat is natuurlijk behoorlijk aan de prijs. Maar dan heb je wel een megapot en het effect is het voor mij wel waard. Vind je dat toch te gek, kijk dan zeker eens naar de Armani Neo nude fusion Powders, die kosten bij Lookfantastic EUR 55,45 en zijn ook nog eens navulbaar voor een voordelige prijs.

Ik ben fan geworden van Armani’s Crema Nuda, een goede vervanger voor een foundation en het zorgt echt voor een mooi en natuurlijk resultaat, dat de hele dag blijft. Wat is jouw ideale basismakeup?