Lucia Pica van Chanel haalde voor hun nieuwe lente makeup collectie haar inspiratie uit het kleurrijke, tikje mystieke Japan. Ze brengt de geliefde kleuren en texturen voor ons mee en heeft weer bijzondere producten gemaakt, die nu in de winkels liggen. Wat dacht je van de mooie Baume Essentiel, een subtiele highlighterbalm….

Chanel Vision d’Asie – l’art du d├ętail lentemakeup collectie 2019

Dit zijn toch wel de meest unieke producten uit de collectie, de Baume Essentiels, een hydraterende balsem in stickvorm die je gebruikt om het licht te vangen op je gezicht, je ogen en/of je lippen. Er zijn twee varianten, de Transparent en de Sculpting, en eerlijk gezegd is er maar weinig verschil tussen die twee sticks. De Scultping lijkt iets meer beige qua tint terwijl de Transparent echt wel transparant is, beide geven een mooie glans. De Baume Essentiel voelt wel iets plakkerig aan op de huid, maar blijft bij mij wel prima zitten, het is niet dat hij “uitloopt” of iets dergelijks. Hieronder even de swatches, met een zonnetje (links) en in normaal daglicht (rechts), de Sculpting staat links op de foto’s en de Transparent dus rechts.

Het effect van Baume Essentiel Sculpting, een mooie en subtiele glans die netjes blijft zitten. Ik heb de stick direct op mijn huid aangebracht en iets uitgeveegd met mijn vingers, niet met de kwast. Het kwastje dat bij deze collectie hoor is heel leuk en schattig, maar persoonlijk gebruik ik deze liever in combinatie met een poeder. Zo’n balsem blend ik toch liever in mijn huid met mijn vingers, dat werkt fijner.

Het effect van Chanel Baume Essentiel Transparent – jullie zien waarschijnlijk amper verschil en dat kan heel goed kloppen. Ik vind de Sculpting iets mooier door de “kleur” maar dat verschil is dus heel subtiel. Ook qua textuur zit er geen verschil in, ze zijn zo goed als uitwisselbaar.

De lipsticks van deze looks hebben allemaal een wat matte finish, de bekende Rouge Allure velvets zijn prettige, cremige lipsticks met een semi-matte finish, die zeker niet droog aanvoelen en de hele dag fijn dragen. De Rouge Allure liquid powder lipsticks zijn (zoals verwacht) poederachtig en toch wel een stuk droger op mijn lippen. Ze brengen wel makkelijk aan, want in eerste instantie is het meer een creme die je aanbrengt dan een poeder, maar eenmaal op je lippen droogt het product snel in. Het effect dat je krijgt is heel anders dan van de Rouge Allure Velvet, die “gewoon” lekker wegsmeren en dragen, de Liquid powder geven meer een stain dan een echte dekking. Dat is natuurlijk prima en het oogt ook best leuk en vooral natuurlijk, toch ben ik nooit een echte fan van dit soort producten. Ik vind de houdbaarheid van de Rouge Allure Liquid Powders ook niet zo best, ze verdwijnen snel van je lippen en laten niet zo’n mooi effect achter na een tijd, een beetje vlekkerig en rommelig misschien ook wel.

swatches v.l.n.r. Rouge Allure Liquid Powder 964 Bittersweet & 962 Electric Blossom en Rouge Allure Velvet 71 Nuance & 73 Imperial

Chanel Rouge Allure Liquid Powder 964 Bittersweet & 962 Electric Blossom

Chanel Rouge Allure Velvet 71 Nuance & 73 Imperial

Chanel Le Vernis Neon nail colour 648 Techno Bloom & 646 Bleached mauve EUR 26,51

Zoek je nog een mooie, felle en matte nagellak? Dan is de Techno Bloom echt wel heel mooi! Bleached mauve is dan weer een mooie, mauve/nude nagellak met glans, zulke lakjes draag ik altijd heel graag omdat de kleur niet te opvallend is en wel verzorgd staat. Beide lakjes lakken fijn en geven in twee laagjes en mooie dekking.

Conclusie : heel spannend is de Chanel Vision d’Asie collectie niet echt, maar er zitten toch weer leuke producten en kleuren tussen. De Chanel Baume Essentiel is eigenlijk wel een mooi product, zeker in deze tijd van het jaar. Tenslotte oogt onze huid in de winter soms wat dof en minder sprankelend dan in de zomer en dan kan zo’n lekkere balsem net dat beetje glans en comfort geven. Het is wel een subtiele highlighter, maar door de textuur wel wat prettiger om te gebruiken op een huid met wat lijntjes. En geloof me, je mag echt wel een highlighter gebruiken op een huid met lijntjes en/of rimpeltjes, juist een glansje zorgt voor een veel jongere uitstraling dus smeer er maar wat Baume Essentiel op hoor! Combineer met een mooie lipstick zoals Imperial en je kunt er helemaal tegenaan deze lente.

Je vindt de Chanel Vision d’Asie makeup collectie nu bij de bekende Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf en Douglas, zolang de voorraad strekt want het zijn vrijwel allemaal limited editions. Wat vind jij het leukste product uit deze collectie?