Deze zomer vernieuwde Chanel hun assortiment gezichtsreinigers, misschien heb je dat al een keer gezien in een IGTV die ik erover maakte? Misschien ook niet en omdat ze zeker de moeite waard zijn, deel ik ze graag nog even met jullie. Het zijn vooral aanraders als je houdt van double cleansing, zoals ik.

Ik begin met de video die ik deze zomer maakte, daarin zie je alle producten die ik ontving even voorbij komen en vertel ik je er wat meer over.

Je ziet de volgende producten:
– Chanel La Mousse EUR 38,00
– Chanel L’Huile EUR 38,00
– Chanel Le Lait fraicheur d’eau EUR 38,00 (fijn voor een normale/vette huid)
– Chanel Le Lait EUR 38,00 (fijn voor een normale/droge huid)
– Chanel Le Tonique EUR 35,00
Krijg je ook weer een beetje heimwee naar de zomer bij het zien van de video? Ik wel hoor! Maar waarom laat ik deze video nu zien? Omdat ik graag met jullie wil delen dat ik nog steeds heel blij ben met deze nieuwe producten en dat de nieuwe Chanel l’huile zeker tot mijn favoriete cleansers is gaan horen. En zeker nu, in de winter is het een ideaal product om je huid schoon te maken omdat het de huid niet extra uitdroogt.

Double Cleansing

Ik ben een groot voorstander van “double cleansing” ofwel dubbele reiniging van het gezicht. Zeker als je, net als ik, iedere dag makeup draagt is het aan te raden eerst je makeup te verwijderen met een olieachtige reiniger en dan als tweede stap de huid dieper te reinigen met een andere reiniger. Dat gaat bijvoorbeeld prima met l’huile en la mousse van Chanel. Gebruik je nu weinig tot geen makeup, dan zou je aan één stap ook genoeg hebben, als je maar 1 keer per dag je huid reinigt.

L’huile is zeker mijn favoriete product van deze lijn en die pompflacon is dan ook al behoorlijk leeg. Ik gebruik ongeveer 2-3 pompjes per keer en breng de olie aan op mijn droge huid. Ik wrijf voorzichtig mijn make-up van mijn gezicht en ook van mijn ogen af, daarna maak ik mijn handen nat met warm water wat een licht schuim produceert. Daarna maak ik mijn gezicht goed schoon met het schuim en spoel alles af. Wil ik mijn huid nog wat meer schoonmaken, dan pak ik nog een beetje La Mousse in mijn natte handen, wrijf voor een zacht, romig schuim en reinig mijn huid nog even extra. Afspoelen en klaar! Zelfs hardnekkige waterproof makeup zoals mijn eyeliner haal ik er probleemloos af en l’huile prikt totaal niet in mijn ogen (al hou ik ze wel dicht natuurlijk)

Zoals je ziet is de flacon l’huile nog niet leeg en dat terwijl ik die behoorlijk vaak gebruik (niet dagelijks omdat ik nu eenmaal best wat afwissel) en dat is goed nieuws, want dat betekent dat het product zuinig in gebruik is. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je een vette huid krijgt van deze reiniger, want dat is zeker niet zo. Ook al gebruik je deze zonder andere reiniger, dan nog blijft de huid niet vet maar is deze wel schoon en voelt deze soepel en gezond aan. In de winter is het echt wel belangrijk om de huid niet extra uit te drogen door reinigers, maar juist om deze te voorzien van voldoende lipiden (vetten/oliën) om de huidbarriere gezond te houden. En dat geldt ook voor een huid die vetter is, die moet je zeker niet teveel “strippen” van de vetten, juist dat kan de huid weleens helemaal van slag raken en veel meer vet gaan produceren.

Kortom, zoek je een goede makeup remover & gezichtsreiniger? Neem dan zeker eens een kijkje bij Chanel, Chanel l’huile is absoluut een aanrader en ook als je een facewash zoekt is Chanel la mousse een prima product. Je koopt deze reinigers bij alle bekende Chanel verkooppunten zoals parfumerie Douglas en De Bijenkorf.