Heel vaak wordt er aan mij gevraagd : koop je nog weleens zelf beautyproducten? Jazeker, is dan mijn antwoord, want ondanks dat ik veel (heel veel) opgestuurd krijg, heb ik zo mijn persoonlijke favorieten die ik zelf koop. Ik deel ze regelmatig in deze rubriek met jullie en vandaag is het de beurt aan een vaste waarde in mijn huidverzorgingsroutine: Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate.

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate vanaf EUR 26,00 (15 ml)

Zoals de naam van dit product al snel verklapt, is dit een product dat ik gebruik in de nacht. Kiehl’s schrijft dat het een elixir is, op basis van planten, dat de hele nacht werkt om de huidbarriere te regeneren, te herstellen en te repareren. Dat is helemaal juist, maar ik noem het zelf toch echt een olie (tenslotte bestaat de MRC uit 99,8 % natuurlijk verkregen oliën) omdat een elixir ook een serumachtig product kan zijn. En dat is dit niet, dit is echt een (geweldige) olie die onmisbaar is voor mijn huid.

Ik denk dat ik mijn eerste flesje Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s acht jaar geleden kocht of kreeg (ik weet het niet meer exact) en sinds die tijd staat er altijd een flesje in mijn badkamerkast. Inmiddels heb ik heel wat flesjes opgemaakt, het is één van de weinige producten die ik telkens weer helemaal opgebruik.

Waarom is de MRC nu zo fijn? Ten eerste omdat het een olie is, iets waar ik (en mijn huid) gek op zijn in de nacht. Mijn huid is normaal tot droog, licht vochtarm en is altijd gebaat bij een goede huidolie. Een olie zorgt ervoor dat mijn huidbarriere gezond blijft (daarvoor heb je lipiden/vetten nodig) en daarom gebruik ik bijna iedere avond een paar druppels Midnight Recovery Concentrate, zowel in de zomer als in de winter. De olie is heel licht van textuur, waardoor deze direct na het aanbrengen intrekt en je na een paar minuutjes al bijna niet meer merkt dat je het op hebt. Natuurlijk blijf je wel even een gezonde glans zien, maar de olie geeft niet af en voelt niet glibberig. Ik gebruik zelf meestal een druppel of 5 (minder mag ook, handig te doseren met het pipetje) en verdeel die over mijn gezicht en hals. Na de olie kun je dan ook nog andere producten gebruiken, zoals een serum, nachtcreme/-masker of zoals ik nu, de vitamine A-zuur creme. Maar het hoeft niet, in de zomer hou ik het vaak alleen bij wat druppeltjes MRC.

ingredientenlijst Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Doseren gaat heel simpel en de Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s is ook nog eens heel zuinig in gebruik. Met een flesje van 50 ml doe ik zo een jaar en ik gebruik het echt bijna iedere nacht. Het zorgt er absoluut voor dat mijn huid in goede conditie blijft, een huidolie is echt onmisbaar. Wat ik er trouwens ook heerlijk aan vind, is de rustgevende geur van de essentiële oliën die erin zitten, dat helpt je zeker om extra rust te vinden voor je gaat slapen…..wie valt er niet in slaap van lavendel?

Kiehl’s heeft naast de klassieke Midnight Recovery Concentrate ook nog een oogcreme, die ik onlangs voor het eerst heb getest. Dit is wel een normale creme, geen olie, maar deze bevat wel dezelfde werkzame stoffen en oliën als de Midnight Recovery Concentrate. Ik vind het een fijne oogcreme, die best voedend is, maar niet vettig. Of deze net zolang een favoriet blijft als de elixir, dat weet ik nog niet, maar het is wel een prettige creme, tegen een prima prijs in een handige verpakking.

Kiehl’s Midnight Recovery Eye EUR 36,00

ingredientenlijst Kiehl’s Midnight Recovery Eye

In principe is Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate voor ieder huidtype geschikt, ook voor een vette huid. De lichte oliën maken de huid echt niet vetter en ook een vette huid heeft baat bij een gezonde huidbarriere, misschien moet je wel iets minder druppeltjes gebruiken of deze niet iedere nacht gebruiken. Ik kijk ook iedere avond naar mijn huid en bepaal dan welke producten ik ga gebruiken. Is mijn huid droger dan normaal, dan gebruik ik wat meer MRC of combineer ik het met een creme. Is mijn huid wat vetter? Dan skip ik weleens een keer of ik gebruik maar 2 tot 3 druppeltjes, dat kan natuurlijk prima. Al met al is het simpelweg één van mijn langst gebruikte beautyproducten en vond ik het weleens tijd voor een “echt” artikel over deze topper. Je koopt de Kiehl’s Midnight Recovery Concentratie vanaf EUR 26,00 voor 15 ml o.a. bij De Bijenkorf.

Ga zeker eens langs bij een Kiehl’s counter of winkel, niet alleen dit is een heerlijk product, ze hebben nog veel meer fijne dingen. Maar dat weten jullie vast ook wel, hebben jullie ook een favoriet van Kiehl’s?