Laat ik even terug in de tijd gaan, het is eind 2007 en ik besluit een forum te openen met de bijzondere naam Lushious Beauty Talk, geïnspireerd door Lush trouwens. Vanaf die tijd was mijn nickname LushiousBabe (don’t ask), het was dan ook logisch dat mijn beautyblog vanaf februari 2009 LushiousBeauty zou heten. En nu, in 2019, is het tijd om door het (online) leven te gaan als mijzelf, welkom op debbiezwiers.nl 

En dat is eigenlijk wel een mooi moment om even terug te kijken op de afgelopen 12 jaar, want zolang ben ik dus al online bezig als beautyblogger/-influencer. Wat een tijd!

In het bovenstaande stukje heb ik wel een deel ongenoemd gelaten, het Beautyscene/Mrs Beautyscene tijdperk dat liep van 2011 tot en met 2017, een samenwerking met een andere partij die inmiddels, op niet zo’n leuke manier, beëindigd is. Ik ga daar verder niet op in, maar ik was in 2017 & 2018 echt een beetje klaar met alles, vandaar dat ik in 2018 het echt even rustig aan heb gedaan. Op social media ben ik wel altijd heel actief gebleven, juist omdat ik daar meer van mijzelf kwijt kon dan op een beautyblog. Instagram is mijn favoriete platform en zeker via Instastories deel ik heel veel, iets wat zo’n 20.000 mensen per week actief volgen. Sommige van mijn volgers, volgen mij al vanaf het begin, iets wat ik zo erg leuk vind.

Want hoe je het ook went of keert, ik ben maar “gewoon” Debbie, een vrouw die houdt van mooie beautyproducten en daar inmiddels ook best wat over weet en over te vertellen heeft. Dus dat iemand mij daarom volgt, dat snap ik nog wel, maar ik kreeg steeds vaker de opmerkingen om meer van mijzelf te delen. Meer over mijn kleding(stijl), hoe ik het sporten volhoud, wat ik precies eet per dag, hoe ik mijn kinderen heb opgevoed, hoe ik mijn relatie goed hou en hoe ik aan zoveel zelfvertrouwen kom….om maar eens wat te noemen. Gek genoeg deel ik best wat, maar zeker niet alles en dat komt toch vooral omdat ik door andere “influencers” zo weinig geïnspireerd word en wat zij brengen vooral erg lijkt op (hun eigen) persoonsverheerlijking (je kent ze wel, de influencers die het hele jaar door op reis zijn, pizza eten en een parfum hebben staan op de badrand, maar vooral heel cute en mooi zijn). Snappen jullie me nog? Het lijkt er vaak op dat de influencers zich zo interessant vinden, dat ze denken dat iedereen ook echt in alles van en over hen geïnteresseerd is.

Dat gezegd hebbende, heb ik nu toch de stap gezet naar een echt persoonlijke blog, die ik ook nog eens mijn naam heb gegeven. Op social media ben ik ook geen MrsBeautyscene meer, maar gewoon mezelf en dat voelt heel goed (al heb ik de laatste dagen mijn eigen naam wel erg vaak voorbij zien komen). Ik ben nu in elk geval weer een stuk gemotiveerder om leuke dingen te gaan doen en die ook te gaan delen met vrouwen/mannen/meiden/jongens die het leuk vinden om dit te volgen. Het zal zeker anders gaan zijn dan in de jaren hiervoor, geen lange beautyreviews of enorme swatchartikelen, maar er komt vast wat leuks voorbij. En mocht je toch iets missen, je mag het mij altijd laten weten en verder kun je op het enorm grote, wereldwijde web vast meer leuke input kunnen vinden.

Ik wil jullie nog wel graag laten weten dat ik jullie steun door de jaren heen enorm waardeer, het is bijzonder om te zien dat ik mensen kan inspireren, ook al is het maar in het vinden van de juiste mascara. En ik hoop dat ik dat kan blijven doen, sterker nog, dat zal ik blijven doen! Dank dus, voor al jullie leuke en inspirerende berichtjes, want ik mag influencers dan niet inspirerend vinden, jullie zijn dat voor mij wel!

XXX

Debbie