Een maand geleden onderging ik een draadlift, als je mij volgt op Instagram en Facebook, dan heb je dat vast gezien! In deze post had ik ook al aangekondigd dat ik deze draadlift zou ondergaan bij dr. Thanya en inmiddels is het ook al gebeurd. In deze post wil ik je even kort uitleggen wat een draadlift nu precies is….

Draadlift of PDO draadlift

De meest gestelde vraag rondom de draadlift is deze: “ben je niet bang dat je draad knapt en het effect weer weg is?”. Dat zegt wel iets over het gebrek aan kennis rondom deze procedure, want ook al wordt het een draadlift genoemd, een draad die kan knappen wordt er niet gebruikt. Lekker verwarrend! Maar wat dan wel?

De correcte naam voor de draadlift die ik heb ondergaan is een PDO draadlift en wordt uitgevoerd door een arts die PDO draden (ofwel polydiaxon draden) onder de huid aanbrengt. Die draden lijken op dik hechtdraad en hebben miniscule weerhaakjes, waardoor de arts (als die eraan trekt na het aanbrengen) de huid een subtiele lift kan geven. De arts brengt, afhankelijk van de situatie een aantal draden aan onder de huid, zowel schuin (voor een liftend effect) als verticaal (voor extra stevigheid), waardoor er een web/netwerk onstaat van PDO draden onder de huid. De draden kunnen op verschillende plekken in het gezicht en op het lichaam worden aangebracht.

De PDO draden zullen na 6 maanden tot een jaar volledig oplossen, maar dan is het effect van de draadlift zeker niet weg. Na het aanbrengen van de draden, maakt de huid rondom de draden extra collageen aan, dat blijft (ook al lossen de draden op) en daardoor verstevigt de huid voor langere tijd. Het effect kan zo’n 1 tot 2 jaar aanblijven, afhankelijk van je eigen collageenvorming.

mijn behandelplan

Overgewaaid uit Azië

Deze procedure bestaat al 10 jaar en is in de afgelopen jaren vooral heel populair in Azië en het Midden Oosten, in Europa is de procedure nog wat minder bekend. Toen ik vorig jaar bij Dr. Thanya kwam voor een consult kende ik het ook nog niet en toen ze erover vertelde dacht is dat het een soort facelift was. Dat klopt niet, al geeft de draadlift wel een liftend effect maar is het lang niet zo’n ingrijpende procedure als een facelift. Daarnaast was/is mijn huid ook nog helemaal niet toe aan een facelift, mijn huid was dan wel iets verslapt doordat ik vrij veel gewicht kwijt was maar een facelift heb ik nog lang niet nodig. De draadlift was volgens Thanya dan ook ideaal voor mij, het is een procedure die vooral aangeraden wordt voor vrouwen en mannen tussen de 30-50 jaar die ergens in het gezicht een lift willen en de huid wat willen verstevigen. Om het effect nog mooier te laten worden, raadde Thanya aan na de draadlift nog wat fillers aan te brengen op de plekken waar ik wat volume kwijt ben geraakt, maar dat is optioneel natuurlijk en zeker geen must. Het is alleen wel verstandig eerst de draadlift te laten doen, voordat je fillers laat aanbrengen om volumeverlies tegen  te gaan.

mijn dokter, dr. Thanya Tha-In

Is een draadlift gevaarlijk? Zijn er risico’s?

Volgens de artsen is het plaatsen van PDO draden veilig. Je kunt het misschien nog het beste vergelijken met het onderhuids hechten van operatiewonden met hechtdraad, tegenwoordig lost dat ook langzaam op en hoeven hechtingen niet meer verwijderd te worden zoals vroeger. Natuurlijk moet je zo’n procedure wel laten doen door een deskundige arts, want het is dan wel geen operatie, de draden worden door middel van een holle naald wel onder je huid gebracht. Het is dus wel zaak dat de arts/kliniek hygiënisch en volgens de regels werkt, maar wat mij betreft is het vooral belangrijk een arts te kiezen die echt capabel is. Ik was/ben in zeer goede handen bij dr. Thanya Tha-in, zij is namelijk niet alleen gecertificeerd cosmetisch arts, maar ook cosmetisch chirurg en opleider in draadlifttechnieken. Ze staat bekend als één van de beste in haar vak. Zij doet meerdere draadliften per dag, iets wat zeker niet elke arts kan zeggen, ze is dus heel erg kundig.

In deze video vertelt dr. Thanya nog even alles over de draadlift bij Skin+Surgery Clinics:

dr. Thanya Tha-In – Skin+Surgery Clinics in Den Haag en Bergschenhoek

Natuurlijk ga ik jullie binnen een paar dagen een update geven over hoe het mij is vergaan voor, tijdens en na de draadlift! Al hebben jullie bij de highlights op mijn Instagram die je hier vindt, al heel wat kunnen horen en zien over mijn ervaring. En misschien heb je zelfs de voor en na foto al gezien? Het resultaat is echt wel bijzonder te noemen, kijk maar.

Wil je alvast meer weten over de draadlift bij Skin+Surgery Clinics, neem dan even een kijkje op hun website: https://skin-surgery.nl/ Daar kun je ook lezen wat de prijs van een procedure ongeveer is, de prijs van mijn draadlift was ongeveer EUR 800,00.

Hebben jullie vragen over de draadlift voor mij? Laat het dan z.s.m. weten zodat ik ze kan beantwoorden in mijn post!