Tijdens een spontaan moment besloot ik de nieuwste foundation van Tom Ford te bestellen. Nu krijg ik natuurlijk veel makeup toegestuurd, maar sommige basics koop ik nog altijd zelf. Maar zou deze (behoorlijk dure) foundation, eigenlijk wel fijn zijn? Ik had geen idee, maar wat pakte mijn spontane actie goed uit.

Tom Ford Soleil Flawless Glow Foundation SPF 30 EUR 84,50 (flacon 30ml) in 6.0 Natural

Ik kocht de foundation zonder dat ik een review had gelezen, die zijn er namelijk nog helemaal niet. Maar goed, wie niet waagt, wie niet wint, dus moest ik het gewoon maar proberen vond ik. Nu heb ik al best goede ervaringen met de foundations van Tom Ford (zie ook deze review) en natuurlijk ben ik sowieso groot fan van dit merk.

Ik vond in de webshop van de Bijenkorf deze foundation, die op hun website verwarrend genoeg een andere naam heeft (nl. Hydra Drop foundation SPF30). Hoe dat komt, ik heb geen idee en zowel De Bijenkorf als het PR bureau van Tom Ford konden mij geen uitleg geven. Maar op de verpakking op de foto hierboven kun je duidelijk de juiste naam zien, het is toch echt de Flawless Glow Foundation SPF30 die (volgens de buitenlandse blogs) helemaal nieuw is in het assortiment in deze zomer.

Dit is de omschrijving van de foundation, gevonden op de website van Tom Ford himself:

HYDRATING. SHEER. ANTI-POLLUTION.

THE FLUID GEL-SERUM FOUNDATION DELIVERS WEIGHTLESS, EVEN COLOR WITH SHEER TO MEDIUM COVERAGE. THE OIL AND ALCOHOL-FREE FORMULA FEATURES A UNIQUE MOISTURE COMPLEX OF RED FRUIT EXTRACTS INCLUDING WATERMELON, LYCHEE SEED AND APPLE. TOGETHER, THEY INCREASE WATER HELD BY SKIN’S CELLS. THE RESULT – IMMEDIATELY SUPPLE AND HYDRATION-PACKED SKIN WITH A SATIN FINISH THAT GLOWS WITHOUT ADDED SHINE. FRESH, HEALTHY-LOOKING SKIN IS EVEN IN TONE AND PROTECTED WITH SPF AGAINST THE EFFECTS OF ENVIRONMENTAL DAMAGE FROM UV RAYS AND POLLUTION.

-BLENDS EASILY
-BUILDABLE SHEER TO MEDIUM COVERAGE
-SATIN GLOW FINISH
-SPF 30 BROAD SPECTRUM
-ANTI-POLLUTION
-PROVIDES HYDRATION INSTANTLY AND OVER TIME
-WEIGHTLESS

De foundation is heel vloeibaar, vrijwel waterachtig, en kun je prima uit het flesje halen door de pipet die je bedient met de knop bovenop de dop. Het doseren gaat zo heel precies en zonder knoeien. Laat alleen de flacon niet omvallen, want de foundation loopt er zo uit, zoals je hieronder kunt zien.

Voor zover mijn verhaal over niet knoeien….mijn fout dus, want ik vond het juist zo opvallend dat zowel de flacon als de pipet zo schoon bleven, ook na twee weken gebruik. Maar goed, even afvegen en vervolgens is alles weer netjes en blijft het ook zo.

ingredientenlijst Tom Ford Soleil Flawless Glow Foundation SPF30

In deze foundation zit (vrijwel) geen olie en geen alcohol, wel zitten er minerale zonbeschermers zoals titanium dioxide en zinkoxide in, die een breedspectrum zonbescherming bieden. Er zitten heel veel fruitextracten in en hyaluronzuur, die direct voor een frisse, gehydrateerde huid zorgen.

De foundation is heel dun van textuur, maar geeft toch een mooie, natuurlijke medium dekking terwijl ik maar heel weinig aanbreng. Dat verraste mij behoorlijk, de eerste keer dat ik de foundation gebruikte, zoals je op dit korte filmpje kan zien.

Natuurlijk heb ik ook wat foto’s gemaakt van het resultaat, links zie je mijn huid in closeup voor ik de foundation aanbreng en rechts het resultaat met een dun laagje van de foundation.

Ik vind dat de foundation mijn huid echt wat egaler maakt, terwijl mijn huidtextuur heel natuurlijk en fris blijft ogen, daar hou ik van! De foundation geeft wel een glans, een glow, geen vervelende glim, maar op mijn t-zone gebruik ik wel een klein beetje poeder om die net wat matter te houden. Maar wees er zuinig mee, want juist de glow die deze foundation geeft is zo mooi. Om de foundation de hele dag mooi te houden, gebruik ik wel een primer (deze van Givenchy) en dus de poeder (deze van Charlotte Tilbury is vrijwel onzichtbaar) en dan zie ik er de hele dag fris en fruitig uit. Je kunt eventueel een tweede laagje foundation aanbrengen voor een medium dekking, maar ik kies er liever voor plaatselijk wat concealer aan te brengen op plekjes die ik wat wil verbergen (deze van NARS). Toch werkt het tweede laagje foundation ook goed, het kan wel.

Het resultaat!

Nu moet ik natuurlijk nog wel iets zeggen over de prijs, want die is wel erg hoog voor een foundation. EUR 84,50 voor een flesje foundation van 30 ml, is dat niet wat veel? Jawel, dat is natuurlijk duur, dat lijkt me logisch. Maar ik vind het resultaat echt de prijs waard en ik ben enorm blij dat deze foundation qua kleur zo goed bij mij past (dat is niet altijd het geval bij foundations). En aangezien er 24 kleuren van deze foundation beschikbaar zijn, denk ik dat veel mensen de juiste kleur kunnen vinden. Op de bonnefooi een kleur kiezen is misschien niet zo handig (ik deed dat wel…) maar je kunt natuurlijk altijd even langs de Tom Ford counter bij De Bijenkorf gaan binnenkort. Ik heb de foundation besteld in de webshop van De Bijenkorf, je vindt de foundation die ik gekocht hebt hier. Let op : de naam komt niet overeen, maar dit is wel het juiste artikelnummer dat ik heb besteld. Vraag het eventueel even na bij De Bijenkorf!

Ben je nieuwsgierig geworden? Zou je deze foundation overwegen of is de prijs echt te hoog vind je?