Dat de zon minder goed is voor onze huid, dat weten we natuurlijk allemaal wel. Maar de zon helemaal mijden is ook geen goed idee, tenslotte is het ook heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de zomer. Dat kan gelukkig prima met goede zonbescherming. Momenteel ben ik producten aan het testen van Mimitika, die speciaal gemaakt zijn voor “sun lovers”.

Mimitika  is een Frans merk zonbescherming, speciaal bedoeld voor mensen die graag genieten van de zon en natuurlijk wel goed beschermd willen zijn. De producten van Mimitika bevatten zonnefilters die zowel beschermen tegen UVA & UVB, maar ook nog eens zorgen dat je sneller bruint (en dus minder lang hoeft te zonnen voor het tintje dat je wilt). De producten hebben ook heel fijne texturen, waardoor je de producten ook graag gebruikt. Geen last van te vettige zonnecremes of cremes die een witte waas achterlaten of die niet lekker uitsmeren, nope…Mimita heeft producten die echt fijn zijn om te gebruiken.

Ik heb de afgelopen weken verschillende producten gebruikt, natuurlijk deel ik mijn favorieten graag met jullie. Mimitika koop je in Nederland bij Cosmania, de winkel in Amsterdam die ook een heel fijne webshop heeft, die razendsnel verstuurd. Een aanrader als je houdt van mooie merken, die je vaak nergens anders kunt kopen.

Mimitika Face sunscreen SPF 50 EUR 16,00 (pot 50 ml)

Zoek je een sunscreen die je iedere dag kunt gebruiken, ook op de dagen dat je niet aan het zwembad of het strand ligt? Dan is dit absoluut een aanrader! De creme is heel prettig van textuur, voelt aan als een “normale” dagcreme, smeert goed uit en laat absoluut geen witte waas achter. Ik heb deze meerdere keren als dagcreme gebruikt, onder makeup ook en dat gaat perfect. De creme is voedend genoeg voor mijn huid, maar niet te vettig en zorgt niet voor een heel glanzende huid. De creme is ook waterresistent en prikt niet in je ogen, ook niet als er van die “fijne” zweetdruppeltjes over je hoofd richting je ogen gaan…er zijn namelijk best veel cremes die echt prikken. Deze gelukkig niet!

De belangrijkste zonnefilters in deze Face Sunscreen van Mimitika zijn de volgende:

  • Ethylhexyl Methoxycinnamate of Octinoxate – UVB plus een deel UVA
  • Ethylhexyl Triazone of Octitriazone – UVB
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane of Avobenzone – volledig UVA

Mimitika heeft volgens hun informatie ook een ingrediënt van natuurlijke origine toegevoegd aan hun formules die ervoor zorgen dat je sneller een kleurtje krijgt, al kan ik niet ontdekken welk ingrediënt dat zou moeten zijn. Het is ook een beetje lastig meten of je inderdaad sneller bruin wordt, in elk geval krijg je ook met de producten van Mimitika een tintje als je in de zon bent.

ingrediëntenlijst Mimitika Face Sunscreen SPF50 met o.a. vitamine E, een tikje opvallend vind ik dat “fragrance” vrij hoog in de lijst staat terwijl de creme vrijwel geurloos is.

Mimitika Sunscreen Body spray SPF 30 EUR 19,50 (spray 200 ml)

Voor mijn lichaam gebruik ik eigenlijk altijd een product met SF30, ik zal niet snel verbranden en dus is deze factor voor mijn huid prima. Deze heel vloeibare melk is echt fijn, hij sprayt namelijk makkelijk en laat zich goed verdelen. Dat moet je wel even met je handen doen natuurlijk, het is geen nevelspray en dat is wat mij betreft ook prettiger. De milk smeert soepel, voedt de huid goed maar is niet heel vet waardoor je overal aan blijft plakken (en alles aan jou blijft plakken), ook vlekt deze niet op kleding en dat is echt fijn.

De zonnefilters in de body spray zijn dezelfde als in die voor het gezicht, een combinatie van filters die zowel tegen UVA als UVB beschermen, het zijn allemaal chemische filters. Hierdoor krijg je geen witte waas over je huid en is de textuur van de sunscreens van Mimitika heel prettig. Hou er wel rekening mee dat je deze producten beter niet voor kinderen kunt gebruiken omdat het voor de kinderhuid beter is om minerale zonnefilters te gebruiken i.v.m. de gevoeligheid van hun huid.

ingrediëntenlijst Mimitika Sunscreen Body Spray SPF 30 met o.a. zonnebloemolie en vitamine E.

Mimitika Sunscreen Oil SPF50 EUR 22,00 (flacon 150 ml) & After Sun lotion EUR13,50 (tube 150 ml)

Ik heb ook de Sunscreen Oil SPF50 en After Sun Lotion van Mimitika getest, de olie is een droge olie die vrij snel intrekt, maar natuurlijk wel een mooi glanzend resultaat geeft en de huid voedt & beschermd. De olie bevat verschillende natuurlijke oliën zoals abrikoospit- en hibiscusoli, maar ook weer het “geheimzinnige” natuurlijke ingrediënt dat het bruiningsproces versneld. Ik vind de olie lekker en hij beschermt mijn huid prima, zover ik het heb kunnen testen.

De After Sun lotion van Mimitika is een heel dunne gel-achtige lotion die in een (beetje onhandige) tube zit. Het is heel belangrijk de tube goed te schudden voor gebruik, omdat het waterachtige en olieachtige deel na een tijdje niet meer goed gemengd zijn. De After Sun Lotion is ook weer heel fijn van textuur als je hem op de huid aanbrengt, trekt supersnel in en laat een heerlijk zachte huid achter die direct frisser/koeler aanvoelt. De lotion bevat 89 % ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zoals kokosolie, sheaboter, aloë vera en watermeloenextract. Er zit opnieuw parfum in, volgens de ingrediëntenlijst, maar eigenlijk vind ik de geur van de after sun lotion niet prettig, dus dat is een klein nadeel. Groot voordeel is dan weer dat de lotion niet vettig is en/of afgeeft, iets wat heel veel after sun lotions wel doen.

Mijn eerste kennismaking met de producten van Mimitika is behoorlijk positief, ik ben vooral fan van de echt fijne texturen, die je uitnodigen om de producten echt vaker te gaan gebruiken. We weten allemaal hoe belangrijk zonbescherming is, maar eerlijk is eerlijk, je blijft het alleen gebruiken als het ook prettig in gebruik is en dat zijn deze Face sunscreen en sunscreen body spray absoluut. Daarnaast zijn de prijzen van de producten van Mimitika ook nog eens behoorlijk prettig, ze zijn absoluut niet duur, vind ik dan. En dat is helemaal fijn, want met onze vroege zomer gaan er best wat flessen en potjes sunscreen doorheen, deze zomer!

Je vindt de producten van Mimitika in Nederland bij Cosmania, zowel in hun winkel in Amsterdam als in hun online shop, die je hier vindt. Dit Franse merk is er zeker één om in de gaten te houden.

Lijkt Mimitika je een fijn merk zonbescherming?