Niemand hoef ik meer te vertellen dat je huid beschermen tegen de zon belangrijk is, dat weet echt iedereen wel. Maar nu we dit weten, is het er eigenlijk helemaal niet makkelijker op geworden. Want wat is nu het perfecte product dat je iedere dag, zonder problemen, kunt dragen? Ik heb het gevonden…

Drunk Elephant Umbra Tinte Physical Daily Defense Protection SPF 30 EUR 34,00 (tube 60 ml)

Goed nieuws dus, maar ook weer iets minder goed nieuws, omdat mijn favoriet (nog) niet in Nederland te koop is. Het is namelijk de Umbra Tinte Physical Daily Defense Protection SPF30 van Drunk Elephant, die ik afgelopen zomer kocht in New York. Drunk Elephant is een behoorlijk cool merk, waarover ik al eerder een video maakte die je hier kunt zien, maar helaas is het nog niet in Nederland te koop. Toch wilde ik je laten kennis maken met mijn favoriete zonbescherming voor iedere dag, ook omdat je deze wel vrij simpel online kunt bestellen bij Cult Beauty. Zo kan ik er in elk geval ook voor zorgen dat ik deze altijd in huis heb, ik bestel deze gewoon online.

Wat maakt dit nu zo’n fijne zonbescherming?

Ten eerste,  het is een zonbescherming met een fysische i.p.v. een chemische zonnefilter, want er zit 20 % zinkoxide in deze creme. Een fysische zonnefilter is een breed spectrum zonnefilter, die beschermt tegen zowel UVA en UVB straling. Daarnaast is zinkoxide een natuurlijke zonnefilter, wat het minder schadelijk maakt voor de huid en het milieu. Dermatologen raden het gebruik van fysische zonnefilters altijd aan boven chemische zonnefilters, vooral omdat ze sneller en langer werken (al moet je ze zeker wel opnieuw aanbrengen na een tijd) en de huid niet irriteren en/of poriën niet verstoppen. Maar dit soort zonnefilters hebben soms ook een nadeel, ze geven op de huid een witte waas en dat is nu niet altijd de gewenste look! Tenminste niet voor mij bij dagelijks gebruik en daar ben ik vast niet de enige in. Het fijne aan deze creme is dat er fijne pigmentbolletjes zijn toegevoegd, die het effect van de witte waas te niet doen, iets verder naar beneden laat ik je dat nog even op een foto zien.

Hieronder kun je nog even de complete ingrediëntenlijst nalezen.

ingrediëntenlijst

Active ingredients: zinc oxide 20%

Inactive ingredients: water, caprylic/capric triglyceride, dicaprylyl carbonate, glycerin, pentylene glycol, steareth-2, propanediol, steareth-21, polyhydroxystearic acid, cetearyl alcohol, silica, sclerocarya birrea seed oil, aloe barbadensis leaf extract, chondrus crispus extract, haematococcus pluvialis extract, helianthus annuus (sunflower) sprout extract, vitis vinifera (grape) juice extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, raspberry seed oil/tocopheryl succinate aminopropanediol esters, hydrolyzed wheat protein, tocopheryl acetate, tocopherol, sea water, acetyl glucosamine, cetearyl glucoside, sodium stearoyl glutamate, tetrahexyldecyl ascorbate, glycine, sucrose, lecithin, triethoxycaprylylsilane, xanthan gum, trisodium ethylenediamine disuccinate, caprylhydroxamic acid, caprylyl glycol, sodium C14-16 olefin sulfonate, phenoxyethanol, chlorphenesin, sodium dehydroacetate, iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Ik gebruik de Umbra Tinte Physical Defense op dagen dat ik veel buiten ben en toch graag make-up wil dragen, zo is dit een prima zonbescherming voor een dagje citytrippen (als dat weer kan natuurlijk) en werkt deze ook prima in combinatie met make-up. Natuurlijk zijn er wel meer goede cremes met SPF30 in omloop, maar die hebben vrijwel allemaal chemische zonnefilters en ik vind gewoon dat mijn huid het niet zo goed doet op dat soort zonnefilters. Zeker niet als ik deze iedere dag wil dragen en dus was ik al een tijdje op zoek naar een fijne creme met een natuurlijke zonnefilter, die genoeg voedend is voor mijn huid en die goed combineert met make-up. En die heb ik nu dus gevonden, dit is zeker een creme die ik vast in mijn routine heb opgenomen, dit is een blijvertje.

Op de foto hierboven zie je de de creme die licht getint is, maar bij het uitsmeren net wat getinter wordt, ik heb natuurlijk een medium tot getinte huid en het effect is mooi, fris en glowy. Heb je een heel lichte huid, dan kan de creme misschien wel wat te oranje/bruin zijn, denk ik? Er is trouwens ook een niet getinte moisturizer met SPF30 van Drunk Elephant, die je hier vindt (ik heb die overigens niet getest). Het effect is heel natuurlijk, ik vind de creme niet dekkend, maar hij corrigeert wel wat oneffenheden zoals je hierboven kunt zien. Je kunt de Umbra Tinte prima als “getinte” moisturizer met SPF30 gebruiken, maar ik breng er foundation overheen en dat gaat meer dan prima.

Holy grail

Voor mij is dit absoluut de fijnste creme met goede zonbescherming die ik de laatste jaren heb gebruikt! Ik kan deze creme weken achter elkaar dragen, zonder dat mijn huid puistjes krijgt (krijg ik dus wel van veel andere cremes met hoge SPF) en dat is gewoon heel fijn, want zo ben ik iedere dag gewoon goed beschermd. Natuurlijk geldt voor deze Umbra Tinte ook dat je deze meerdere keren per dag moet aanbrengen als je veel in de zon bent, dat is lastig als je make-up draagt, zoals ik dan. Maar daarvoor heb ik dan weer mijn andere favoriet van Lancaster, de Invisible Face Mist SPF30 waarover je hier meer leest. Die werkt voor mij ook heel goed, van die spray krijg ik geen puistjes. Dit is dus vooral een product wat je dagelijks kunt dragen, op dagen waarop je wel regelmatig buiten bent, de bescherming is uitstekend. En gebruik je verder geen gezichtsmake-up, dan kun je natuurlijk gewoon na een paar uur een extra laagje aanbrengen.

Ik koop de producten van Drunk Elephant online bij Cult Beauty in de UK, zij verzenden zonder extra invoerkosten naar Nederland, of ik shop de producten als ik in Londen of New York ben…mooi excuus om snel weer naar die twee mooie steden te gaan, zodra dat weer kan. Eerlijk is eerlijk, online bestellen is momenteel natuurlijk heel wat verstandiger. Een tube Drunk Elephant Umbra Tinte Physical Daily Defense Protection SPF 30 kost EUR 34,00 bij Cult Beauty, een prima prijs wat mij betreft. Neem zeker ook een kijkje bij de andere producten van Drunk Elephant, het is echt een tof merk dat zoveel mogelijk “slechte” ingrediënten links laat liggen.

Lijkt dit je ook een fijn product? Of heb jij een andere holy grail op het gebied van zonbescherming?

Stay safe,

Debbie

XXX