De echte makeup liefhebbers kennen vast de primers van Laura Mercier, al jarenlang de favoriete primers van makeup artiesten en liefhebbers over de hele wereld. Sinds kort zijn de primers vernieuwd, maar gelukkig zijn ze nog steeds fijn…wat zeg ik, misschien wel fijner. Ik heb mijn nieuwe favoriet gevonden….

De primers van Laura Mercier hebben een nieuwe naam, het zijn de Pure Canvas Primers geworden en er zijn zes varianten, allemaal zonder siliconen (daar kom ik zo nog even op terug). Ik loop ze even snel met je door en vertel je de verschillen:

  • Perfecting – voor de normale huid
  • Blurring – voor de huid met lijntjes/rimpeltjes/oneffenheden & voor de vette huid
  • Protecting SPF30 – voor alle huidtypes, met zonbescherming
  • Hydrating – voor de vochtarme/droge huid
  • Illuminating – voor de droge/doffe huid
  • Power supercharged essence – voor de oudere huid of de huid die wel een oppepper kan gebruiken

Laura Mercier Pure Canvas Primers EUR 41,50 (tube) en EUR 59,00 (flacon)

Alle primers, behalve de Pure Canvas Power Primer, zijn verpakt in pastelkleurige tubes, die goed afsluiten. Het doseren van de primers gaat makkelijk en precies, je verspilt geen product. De Pure Canvas Power Primer is verpakt in een matglazen flacon met een “dropper”. De textuur van de primers lijken bij allemaal wel gelijk, de Power Primer is wat dunner van textuur en lijkt nog het meest op een serum. Gelukkig bevatten de primers geen siliconen, dat is namelijk iets waar ik een vreselijke hekel aan heb, je krijgt altijd zo’n vaag, glibberig effect op de huid waardoor ik juist het idee heb dat mijn makeup eerder van mijn huid af gaat. En dat is nu juist niet de bedoeling van een primer!

Hoe gebruik je een primer?

Nadat je gezichtsverzorging hebt aangebracht (zoals je serum, dagcreme en oogcreme) breng je nog een druppel ter grootte van een erwt aan over je hele gezicht, voordat je aan makeup begint dus. Daarna kun je aan de gang met je makeup zoals foundation, concealer, poeder, blush etc, door de primer vind ik het effect van makeup echt wel mooier en mijn makeup blijft de hele dag mooi en goed zitten.

Nu draag ik meestal foundation, maar ook als je dat niet doet, heeft een primer zoals deze absoluut een toegevoegde waarde. Sowieso wordt je huid net wat gladder en egaler door de primer, welke van de zes je ook gebruikt. De “blurring” variant heeft het meest matte effect, maar elk  van de primers droogt vrij mat op, zelfs de “illumating” en “hydrating” varianten. Die twee voelen wel wat frisser in tegenstelling tot de “blurring”, zo is het ook met de “perfecting” en “protecting” primers, die kun je dus alle vier goed dragen als je een normale tot droge huid hebt.

Ik ben zelf het meest fan van de “illuminating” variant, omdat ik echt hou van een “glow from within” zodat het lijkt alsof de huid van binnenuit straalt, dat effect geeft de primer. Maar ook de “hydrating”, “protecting”, “perfecting” pure canvas primers vind ik echt goed, ik kan ze allemaal prima hebben op mijn huid en ze helpen mijn makeup mooier te houden. Ik ben niet persé heel erg onder de indruk van de Pure canvas power primer, maar dat komt vooral omdat ik de verpakking niet handig vind. Geef mij maar een tube! Deze Power primer lijkt qua effect niet heel anders dan de “hydrating”, al heeft de Power primer toch wel wat andere ingrediënten, je kunt deze even terugvinden via de website van Laura Mercier of via hun verkooppunt De Bijenkorf.

Mijn advies: heb je weleens het gevoel dat je makeup wel erg snel van je gezicht verdwijnt? Probeer dan eens een primer, bijvoorbeeld een van deze Laura Mercier Pure Canvas Primers. Voor een mooie glow, raad ik je mijn favoriet, de Illuminating primer aan. Natuurlijk is de Protecting variant met SPF30 ook erg prettig in deze zonnige tijden, let er dan wel op dat je voldoende product gebruikt (iets meer dan een erwtje) en spray eventueel nog wat beschermende spray met spf over je gezicht in de loop van de dag voor een goede bescherming.

Je koopt deze Pure Canvas Primers van Laura Mercier in Nederland bij De Bijenkorf en Skins, je kunt ook een deel van het assortiment kopen bij Lookfantastic (gebruik dan wel mijn code “DEBBIE” voor extra korting op veel producten). Lijken deze primers je fijn?

Stay Safe,

XXX Debbie