Collectie’s met pasteltintjes in de lente – ik ben er niet bepaald gek op. Maar warme, glowy & bronzy makeup collectie voor in de zomermaanden? Die kan ik niet genoeg hebben. Neem nu de MAC Bronzing collectie….
Toen ik de collectie vorige week online zag, “moest” ik toch echt wat bestellen en inmiddels is alles binnen, heb het een en ander al getest…en heb ik een video gemaakt!

In de video laat ik de volgende producten zien:

  • MAC Strobe Body lotion Bronzelite
  • MAC lipstick in A la plage, Wham, Cote d’amour & Set to sizzle
  • MAC Foiled shadow in Sand tropez, Sunphoria, Tide ‘n’ seek & White haute
  • MAC Strobe Face Glaze in Like it lilac that & Bronzejour
  • MAC lipglass in Summer chromance & Would rather lounge

Ieder jaar (voor zolang ik me kan herinneren in elk geval), brengt MAC een soortgelijke, zomerse bronzing collectie uit, altijd in een speciale verpakking. Dit keer is niet alleen de inhoud, maar ook de verpakking, lekker bronskleurig. Ik vind de verpakkingen dit jaar wel mooi eigenlijk, ik heb weleens minder mooie gezien de afgelopen jaren. Natuurlijk is deze collectie ook slechts tijdelijk verkrijgbaar, het is een limited edition.


De lipsticks van de collectie zijn een mooie mix, zowel in kleur als in textuur, er is voor iedereen wel wat leuks denk ik. A la plage is meer glans dan kleur, Set to sizzle is een geweldige roze-koraal tint met glans, Cote d’amour is roze/rood en heel dekkend en Wham echt bronzy met veel glitters.

De Foiled shadows zijn fijne oogschaduws, ze zijn fijn van textuur, hechten heel goed, hebben een transparante kleur en mooie glans. Het zijn oogschaduws voor iedereen, totaal niet lastig om te verwerken, maar juist snel en mooi op te brengen en te blenden. De kleuren zijn mooi bij elkaar, maar ook los van elkaar met andere oogschaduws goed te gebruiken. Wat mij betreft had MAC trouwens beter een palette kunnen uitbrengen met de 5 kleuren van de collectie, dat was ook voordeliger geweest denk ik.

De Strobe Face Glaze illuminateurs zijn op zich bijzondere producten, het product heeft een dik vloeibare textuur, tussen creme en gel in, met een vrij plakkerige finish. Het is een product dus je over je huid aanbrengt voor een “glossy” finish met een vleugje kleur en fijne sheen. Persoonlijk ben ik niet zo’n groot fan, omdat ze nogal vettig aanvoelen op mijn huid, ook na een tijdje. Je krijgt wel een “glass skin” look, die nu erg in is, maar dat vind ik vooral op een foto of video leuk, in het echt ziet het er soms wat “smoezelig” uit. Nu heb ik ook niet de twee mooiste kleuren van de collectie, ik had ook graag de andere twee kleuren gekocht, maar nu ik de textuur heb getest, laat ik die toch maar zitten. Er zijn fijnere producten die ook zo’n finish geven.


In de zomer houd ik wel van een mooie Lip Glass op mijn lippen, vooral met wat fijne gouden glitters erin! Ik vind ze allebei mooi, in de video draag ik de Would rather lounge lipglass. 

Dit was de afgelopen week mijn favoriete look : Foiled shadow in Sunphoria, Tide ‘n’ seek & Sand tropez gecombineerd met de Set to sizzle lipstick, wat is dat toch een heerlijke kleur!

Ik ben weer iets minder fan van de Dazzle lipsticks, die zijn op zich best leuk met vooral veel glitters, maar na het verwijderen van de lipstick, blijft er nog heel lang een flink laag glitter achter. Goed te zien op de video hierboven, maar kijk ook even naar de oogschaduws, die zijn wel weer mooi!

Hieronder laat ik je allevier de lipsticks nog even zien, die ik heb gekocht, Set to sizzle is helemaal favoriet.

A la plage Lustre lipstick

Set to sizzle Lustre lipstick

Wham Dazzle lipstick

MAC Cote d’amour amplified creme lipstick

Goed, ik ben nog steeds fan van de MAC bronzing collecties, dat mag duidelijk zijn. De kleuren en finishes zijn mooi, staan goed en de producten zijn fijn in gebruik, ik ben alleen niet heel gek op de Strobe Face Glaze. Waar ik dan wel weer gek op ben is de MAC Strobe lotion in de kleur Bronzelite, een fijne dunne lotion die een geweldige “Hollywood” glow geeft op armen & benen. Omdat deze best prijzig is voor 100 ml body lotion, breng je het beste eerst een voedende bodycreme aan en daarna voor de finishing touch deze Strobe lotion.

Momenteel is de MAC Bronzing collectie in verschillende online shops, zolang de voorraad strekt:

  • Lookfantastic http://tidd.ly/e9c478ac
  • Douglas http://tidd.ly/f8ec8507
  • De Bijenkorf http://tidd.ly/ad66b1aa

Op mijn verlanglijstje staat nog wel de Fix+ Bronzelite, de Radiant  Matte bronzing powders heb ik maar overgeslagen, ik heb al best veel favoriete bronzers! Al twijfel ik nog wel een beetje. Heb jij iets leuks gezien van deze collectie?