Misschien is het je wel opgevallen, eind oktober 2019 had ik “opeens” lang haar! Natuurlijk ging dat niet vanzelf, maar heeft de salon van Beauty by Roos mij geholpen, ik heb sinds die tijd 125 tot 175 hairextensions in mijn haar. In deze video vertel ik over mijn ervaring ermee, o.a. over het onderhoud. 

Over het inzetten van mijn hairextensions en mijn eerste indruk heb ik eerder al een IGTV opgenomen, die je hieronder nog even kunt terugzien.

Inmiddels zijn we 7 maanden verder en ben ik inmiddels aan mijn derde set Hairloxx Professional hairextensions toe, die er iedere keer heel nauwkeurig en netjes worden ingezet door Brenda van het Beauty by Roos filiaal in Rotterdam. Het bevalt dus heel goed, het lange en vollere haar dat ik nu heb, misschien is het zelfs wel een beetje verslavend, iets wat vast bekend klinkt als je zelf ook klant bent van Beauty by Roos.

Nu waren hairextensions niet helemaal nieuw voor me, jaren geleden was ik ook al meerdere keren klant bij Beauty by Roos, maar toch was het weer even wennen nadat de extensions er voor het eerst waren in gezet. Dat inzetten, dat kost behoorlijk wat tijd, want de extensions worden plukje voor plukje vastgemaakt aan een plukje van je eigen haar. De extensions die Beauty by Roos gebruikt zijn van hun eigen merk Hairloxx Professional, dit zijn zgn keratine extensions, die om je haar vast komen te zitten en je eigen haar niet beschadigen.

Dit was na het inzetten van heel veel (175) extensions van 60-70 cm, de langste variant die je bij Beauty by Roos kan laten aanbrengen. Er zijn ook kortere extensions verkrijgbaar, voor als je alleen volume wilt of als je niet zulk lang haar wilt hebben. De extensions zijn gemaakt van echt haar, afkomstig uit India, op de website van Beauty by Roos kun je hier meer vinden over de herkomst.

Omdat de hairextensions gemaakt zijn van echt haar, is het onderhoud ook helemaal niet lastig! Je onderhoud de hairextensions net zo als je eigen haar, je wast het normaal, al moet je wel de juiste verzorgingsproducten gebruiken en je haar goed met een haardroger droog maken. Op zich kosten de extensions qua tijd niet veel extra onderhoud, al ligt het er wel een beetje aan hoe je normaal je eigen haren onderhoudt. In de video vertel ik er van alles over, kijk die zeker even!

Momenteel heb ik iets minder extensions, omdat het natuurlijk zomer is/wordt en heel veel extensions in je haar ook best warm zijn. Er zitten nu 125 extensions van 60-70 cm in mijn haar, maar ik denk dat ik volgende keer toch voor iets meer ga…als ik weer kies voor een nieuwe set! Want ik ben er nog niet helemaal uit, hou ik het lange haar? Of ga ik terug naar mijn eigen lengte? Trouwens, je kunt ook prima extensions nemen als je alleen wat meer volume wilt, je haar hoeft echt niet langer te worden, het is dan simpel een kwestie van knippen. Dat kan natuurlijk ook bij je eigen kapper als je dat wilt, die kan de extensions ook eventueel kleuren zodat de kleur perfect matcht bij je extensions (er zijn overigens wel 23 verschillende kleuren Hairloxx Professional extensions te krijgen bij Beauty by Roos). Kortom, als je op zoekt bent naar meer volume, dan zou dit ook een mooie optie kunnen zijn.

Wil je meer weten over Beauty by Roos? Ga dan even naar hun website, daar kun je ook lezen dat Roos (op de foto hierboven staan we samen) al in 2007 haar eerste salon opende. Inmiddels zijn we heel wat jaren en nieuwe filialen verder, er zijn filialen door heel Nederland. Ik ga dus altijd naar de salon in Rotterdam, waar het heel prettig toeven is.

Op de website van Beauty by Roos kun je ook meer lezen over de prijzen, de verschillende kleuren en ook over de handige abonnementen. Als je een indicatie wilt van de prijs van mijn hairextensions, voor 125 hairextensions van 60-70 cm betaal je EUR 556,25. Die prijs is inclusief het inzetten, het in model knippen/snijden en het stylen van de extensions. De gemiddelde draagtijd van een set extensions is 3-4 maanden, na 6-8 weken kun je altijd even terugkomen in de salon om de puntjes weer netjes te knippen.


Ik ben in elk geval behoorlijk blij met mijn haren nu! Als je na het zien van de video’s nog vragen hebt, laat het dan zeker even weten! En als je ook graag meer, voller of langer haar wilt hebben, denk dan zeker eens aan Beauty by Roos.