Vorig jaar november was ik weer een paar dagen in één van mijn favoriete steden ter wereld: Londen. De zomer daarvoor was ik er ook al, toen bezocht ik vooral wat toeristische attracties en genoten we van de zomer. Dit weekend stond vooral in het teken van winkelen en kerstsfeer proeven in de stad, dat is natuurlijk ook heerlijk. Nu hebben jullie mijn favoriete winkels in mijn photo diaries al gezien, maar het leek me handig om alles nog even onder elkaar te zetten. Dit zijn mijn tips om lekker te (beauty) shoppen en te eten in Londen…..

Selfridges @ 400 Oxford Street

Mijn persoonlijke favoriet, het mega warenhuis aan Oxford Street dat vooral veel luxe merken verkoopt. Op de begane grond vind je winkels van Chanel, Gucci, Dior etc, alsmede de geweldige beautyafdeling met alle luxe merken van Charlotte Tilbury tot Tom Ford, van Sisley tot Louboutin. Of je nu voor kleding, schoenen, huisaccessoires, boeken of kerstversieringen shopt, je vindt er alleen de mooiste dingen. Ga ook echt even naar de foodhall, waar je ook lekker kunt eten en eet een cupcake bij Lilly’s. Je kunt hier een hele dag rondbrengen!

Debenhams @ 334-348 Oxford street

Vlakbij Selfridges vind je nog een mega warenhuis, Debenhams. In dit warenhuis vindt je een mix van luxe en iets meer betaalbare merken, de uitstraling is iets minder luxe maar absoluut niet minder mooi. Op de beautyafdeling vind je sinds kort ook de eerste Kat von D. counter in de UK, alsook een counter van Urban Decay en Too Faced, als je houdt van deze merken is het zeker een bezoekje waard. Maar bekijk de rest van de winkel zeker ook, er is zoveel te vinden.

Boots @ 385-389 Oxford Street

Misschien lijkt een “gewone” drogist je niet zo bijzonder om te gaan shoppen als je in Londen bent, maar ik kan je toch aanraden om deze mega Boots flagshop store binnen te lopen. Het is een mix van een luxe parfumerie en een drogisterij met merken als L’Oreal, Sleek, Maybelline, Boots en Real Techniques. Het assortiment in de UK is veel groter dan in Nederland, dus vind je er zeker mooie producten tegen een fijne prijs. Er zijn ook leuke kerstcadeautjes te koop, veel mooie beautysets voor mooie prijsjes.

Lush @ 175-179 Oxford Street

Lush is een heerlijk Engels merk dat eerlijke producten voor bad & body maakt, althans dat verkopen ze het meeste. Je vindt er ook gezichts- en haarverzorging, plus wat geuren en make-up. Maar eerlijk is eerlijk, we kennen Lush toch van de bath bombs en zeepjes in bijzondere vormen. Deze winkel is hun flagshipstore en behoorlijk groot, heerlijk om in rond te dwalen als Lush fan. Ze verkopen ook “Oxford Street” exclusives, die je dus alleen hier kunt kopen en extra leuk: alle Lush producten zijn een stuk goedkoper in de UK en ze zijn heerlijk vers, want de fabriek staat ook hier.

Space NK @ South Molton Street

Hou je van bijzondere, niche merken zoals Diptyque, Sunday Riley, Kevyn Aucoin, Hourglass, NARS en Eve Lom? Dan ben je aan het goede adres bij de verschillende winkels van Space NK. Het is fijn om er rond te kijken naar nieuwe merken en producten, hun assortiment is geweldig. Ik ben alleen niet zo weg van hun personeel, bij iedere shopsessie die ik er had viel me op dat het personeel niet vriendelijk was en dat is eigenlijk heel apart voor Londen, is mijn ervaring. Maar goed, misschien trof ik bij toeval wel iemand die zijn of haar dag niet had.

Carnaby Street

Net achter Oxford en Regent Street, de extreem drukke winkelstraten van de stad, ligt de wijk Soho met daarin de leuke winkelstraat Carnaby Street. In deze straat vind je kleinere winkels, die over het algemeen wat hipper en jonger zijn, en je vindt er heel veel leuke beauty boutiques zoals van Benefit, Urban Decay, Illasmasqua en natuurlijk MAC. De straat is tijdens de kerstperiode ook te leuk versierd, lekker anders dan anders! Sla dit straatje zeker niet over!

Jo Malone @ 101 Regent Street

Ben je gek van Jo Malone, dan moet je even langs bij hun mooie winkel aan Regent Street, waar ze het complete assortiment van dit merk verkopen. Dat houdt in dat je er ook de Rare Teas kunt ruiken, maar soms zijn er ook andere bijzondere producten te koop zoals momenteel de Ginger Biscuit Cologne. Jo Malone heeft nog meer eigen winkels in Londen, maar deze is echt wel erg mooi.

Penhaligons @ 125 Regent Street

Misschien ken je dit merk nog niet, maar in de UK en onder niche parfumliefhebbers is het een legende, Penhaligon’s bestaat al eeuwen! En uiteraard zijn ze ook leverancier van parfums aan celebrities en de adel in het land, hun bijzondere winkel is absoluut een bezoekje waard. De winkel is behoorlijk modern en dat is eigenlijk wel een bijzonder contrast met de oude geuren en hun mooie verhalen. Laat je zeker helpen door de lieve medewerkers, ze kunnen je enorm veel vertellen en natuurlijk kun je er ook heel goed kerstshoppen. Oh ja, als je door Regent Street loopt ruik je de winkel al van veraf, ze sprayen hun meest verkochte geur door de hele straat!

Harrods @ 87-135 Brompton Road

Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt, althans qua locatie! Alle winkels die ik tot nu toe heb genoemd liggen in de buurt van Oxford en Regent Street, Harrods ligt in een heel andere wijk. De afstand is eigenlijk behoorlijk groot, dus pak vooral de metro als je er naartoe wilt of wandel door Hyde Park (wel lekker in de zomer). Maar dit mega warenhuis met vooral luxe merken en producten is zeker leuk om te bezoeken. Qua winkelen vind ik Selfridges fijner, ik raak altijd verdwaald in dit doolhof vol kamertjes met lage plafonds. Maar de Food Hall is daarentegen geweldig en ze verkopen ook een aantal exclusieve beautymerken zoals Marc Jacobs Beauty & Huda Beauty. Reken wel op behoorlijk wat drukte, het is er altijd een gekkenhuis!

Topshop @ Oxford circus

Topshop vind ik, samen met Zara, een van de leukste, betaalbare winkels om leuke kleding te shoppen. De kwaliteit van de kleding is over het algemeen best goed, de pasvorm prima en ze hebben leuke, hippe dingen met een mooie uitstraling. Deze winkel op Oxford Circus is heel groot, reken dus wel even op een paar uurtjes winkelen als je iets leuks zoekt, maar ik moet hier altijd even binnen gaan als ik in Londen ben. Oh ja, de prijzen zijn hier gunstiger dan als je ze in Nederland koopt!

Fortnum & Mason @ 181 Picadilly

Deze klassieke winkel is vooral bekend door hun thee, maar vergis je niet, ze verkopen heel veel meer! In de kelder kun je heerlijk eten shoppen in hun Food Hall, maar ook hun servies en home accessoire collectie is indrukwekkend. En zelfs de beautyafdeling was geweldig, met heel veel aparte merken make-up en parfum. Natuurlijk ga je hier een lekker kopje thee drinken met iets lekker erbij en sla je cadeaurtjes in, een heerlijke winkel! Steek daarna over naar New Bond Street en wandel langs winkels van Dior, Chanel, Gucci, Dolce & Gabbana en Louis Vuitton.

Liberty @ Great Marlborough Street

Aan het einde van Carnaby Street, vlakbij Regent Street staat een bijzonder gebouw in Tudor stijl, Liberty! Het is een niche warenhuis waar ze allerlei mooie producten verkopen van bijzondere merken, maar ook van “gewone” luxe merken. Toch is het assortiment bij Liberty altijd anders dan bij andere verkooppunten, je vindt er net even meer bijzondere tassen van Chloe of Stella McCartney en ze hebben ook een heerlijke beautyafdeling. Aan de buitenkant lijkt het niet echt een winkel om eerlijk te zijn, maar eenmaal binnen weet je niet meer waar je naar moeten kijken, zo’n mooie winkel.

Hamleys @ 188-196 Regent Street

De bekendste speelgoedwinkel van Londen is zeker Hamley’s en ik begrijp wel waarom, je vindt er echt van alles! Van de nieuwste games en gadgets tot de klassieke teddyberen en vooral heel veel bijzondere items van films, bij Hamley’s vind je zeker iets leuks. Door de hele winkel worden ook nieuwe speeltjes gedemonstreerd, altijd leuk om te zien, maar wel gevaarlijk als je met kids bent….ze willen het natuurlijk direct hebben! Oh ja, fans van Harry Potter, Game of Thrones, Star Wars en Lord of the rings moeten hier naartoe met een dikke portemonnee.

Covent Garden

Covent Garden was een overdekte markt die nu is omgetoverd tot een winkelcentrum en eetgelegenheid. De winkels zijn er klein en heel bijzonder, ook Chanel en Dior hebben er een eigen winkel. Maar het is vooral de sfeer die zo leuk is, niet alleen bij Covent Garden maar zeker ook in de straten er omheen. De winkel van Charlotte Tilbury zit hier ook vlakbij en het metrostation alleen al is de moeite van het bezoeken waard, hier geen roltrappen maar alleen liften….spannend!

Spaghetti House

Hou je van klassiek Italiaans eten? Dan zijn de restaurant van Spaghetti House absolute aanraders! Een lekkere bord pasta gaat er bij mij absoluut in na een dag winkelen en die hebben ze zeker. De voorgerechten en toetjes zijn ook heel fijn, de bruschetta is mijn favoriet samen met de tiramisu. En het personeel is altijd leuk, grappig en lief, absoluut een leuk adres om lekker te gaan eten, reserveren is wel aan te raden want het kan druk zijn.

Five Guys @ 5-6 Argyll street

Wil je liever een lekkere hamburger? Dan moet je naar Argyl Street, vlakbij Regent Street en haal je er één bij Five Guys. Ik ben groot fan van hun Cajun Fries en kan je alleen aanraden om een kleine burger te nemen, de grote is echt te groot! Dit is Bo’s favoriete fastfood restaurant, de kwaliteit van hun assortiment is echt goed.

Sushisamba @ Heron Tower, 110 Bishopsgate

Ga je voor chique en trendy, dan is Sushisamba echt te gek om te gaan eten. Het restaurant ligt op de 38e verdieping van de Heron Tower en je gaat ern naartoe in een glazen lift. Het uitzicht is te gek, het terras geweldig, de cocktailbar heel fijn en het eten zalig…het is een combinatie van japans met een zuid-amerikaanse touch. Onmogelijk uit te leggen, maar oh zo cool! Reken wel op een behoorlijk hoge rekening, het is er duur.

Pret-a-manger

Ideaal voor een koffie, snelle lunch of om iets te halen voor onderweg, het hele assortiment van Pret-a-manger. Ze verkopen er fijne wraps, salades, sandwiches en zijn vooral goed in de warme lunch met fijne, verse soepen. Je vindt deze keten overal in Londen, je kunt er niet omheen en dat hoeft ook niet, want het eten en drinken is er gewoon goed.

the London Edition @ 10 Berners Street

Heb je zin in een drankje? Dan moet je eigenlijk even naar dit mooie hotel, hun restaurant is zo enorm mooi en sfeervol, je waant je direct van Engelse adel!

Kingly court

Hier liep ik op de laatste dag doorheen en ik kan je dus nog niet zoveel vertellen over dit overdekte foodcourt, maar wat zag het er leuk uit en de restaurantjes waren allemaal druk bezocht. Hier moet ik zeker een keer naartoe, je vindt het ergens in de buurt van Carnaby Street.

The Mayfair Chippy @ 14 N Audley Street

Voor de lekkerste fish and chips in een leuke omgeving ga je naar dit kleine restaurantje, om de hoek van Oxford Street. Ik vond het deze zomer op Tripadvisor en het is echt heel leuk en lekker. Je eet er heerlijke vis, maar ook de Fentimans limonades en toetjes waren te lekker om waar te zijn.

Balthazar @ 4-6 Russell Street

Brunchen, dat doe je in New York bij Balthazar in Soho en ook in Londen kun je heerlijk ontbijten, bruchen, lunchen en dineren bij dit restaurant met de sfeer van een Franse brasserie. Eigenlijk gek, een restaurant uit New York, gebaseerd op Parijs neerzetten in Londen…maar het werkt wel. Je kunt er trouwens ook een lekker broodje of gebakje halen in het bakkerijtje ernaast.

Jamie’s Union Jacks @ Covent Garden

Ben je in Covent Garden, dan is dit restaurant van Jamie Oliver superleuk om even snel wat te eten en te drinken. Het is meer een bar waar je wat kunt eten dan een restaurant vind ik, maar het is zo’n toplocatie en ik hou van de gezellige sfeer bij de restaurants van Jamie’s!

 

Wat een lijst! En dit zijn nog maar een paar van mijn tips & favorieten, in Londen heb je ook zoveel leuke winkels, restaurants en andere dingen om te doen. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan, misschien deze lente wel! Heb je vragen, stel ze gerust, ik doe mijn best om ze goed te beantwoorden. En als je binnenkort naar Londen gaat, geniet er dan heerlijk van! Shop & eet ze!