Haal jij wel het beste uit jezelf? Ik deed dat een paar jaar niet, maar gelukkig heb ik de knop omgezet. Ik ging binnen een half jaar van maat 42 naar maat 38 en hou dat nog steeds vol. Hoe ik dat deed? Ik vertel het je in deze video.

In maart schreef ik een blogpost over hoe ik van maat 42 naar maat 38 was gegaan! Ik had nog steeds beloofd om een video op te nemen over hoe ik ben begonnen met hardlopen en beter eten, maar het kwam er niet van. Tot Estée Lauder mee vroeg mee te werken aan hun Unlock your potential campagne. Die campagne richt zich erop om iedereen aan te zetten om alles uit jezelf te halen wat in je zit. En dat deed ik van een (beetje) luie beautyblogger ging ik in een paar maanden naar een behoorlijke fitte beautyinfluencer! En dat voelt goed! Kijk je mee naar de video?

 

Eigenlijk is het helemaal niet zo bijzonder wat ik heb gedaan, ik vertel vast niks nieuws en dat is misschien ook wel de belangrijkste les uit deze video. We weten allemaal wel waarom we zwaarder/dikker worden en hoe we kunnen afvallen/afslanken, maar soms hopen we meer op een wondermiddel of wondermethode. Maar die is er niet! Je kunt het alleen maar zelf doen, voor jezelf en dat voelt echt goed! Nog even kort op een rijtje mijn “geheim”:

  • eet eens wat minder, ik merkte dat ik het normaal vond een bepaalde hoeveelheid te eten terwijl ik dat niet persé nodig had. Denk dus aan een hele of halve boterham minder, iets minder opscheppen tijdens het eten en niet twee koekjes maar één. Sla geen maaltijden en/of eetmomenten over, het is juist belangrijker meerdere keren per dag iets te eten, maar kijk wel of de hoeveelheid past bij je.
  • hou eens een paar weken bij hoeveel je precies binnenkrijgt aan calorieën en voedingsstoffen door een app te gaan gebruiken, ik gebruikte de My Fitness pal, maar er zijn er zoveel verschillende te vinden in de app store!
  • start met meer bewegen en doe dat regelmatig, ik ben begonnen met hardlopen en heb dat langzaam, maar zeker opgebouwd. Nu sport ik daarnaast ook twee keer per week in de sportschool, gewoon omdat ik dat leuk vind.
  • koop een activity tracker om bij te houden hoeveel beweging je krijgt en bouw dat langzaam op. Ga niet van de een op andere dag enorm hard je best doen, maar doe het langzaam maar zeker. Meer beweging krijgen kan door te gaan sporten, maar kan ook op een andere manier. Wandel en/of fiets meer, doe meer dingen wandelend en/of staand.
  • wees niet te streng voor jezelf, maar wel vastberaden. Je hoeft je niet schuldig te voelen als het een keer niet lukt om te sporten of omdat je uit eten bent geweest en teveel hebt gegeten. Morgen pak je het gewoon weer op en ga je weer door, steeds een beetje verder en/of meer!

Heb je vragen en/of opmerkingen, laat dan een comment hier achter of onder de video op Youtube . Je kunt me ook een berichtje op social media sturen. Succes!