Mijn Google map van New York
Mijn Google map van New York
Mijn Google map van New York
Mijn Google map van New York
Mijn Google map van New York

Ik ben een trouw gebruiker van Google Maps! Als ik iets lees, hoor of zie over een leuk restaurant, een fijne winkel, een mooi hotel of andere interessante locatie, dan zoek ik die direct op in Google Maps en sla ik die op. Op die manier heb ik ook in New York al een fijne selectie adresjes en dat is heel handig als je er naartoe gaat. In dit artikel deel ik je een aantal adressen in New York waar ik zeker naartoe ga. Handig om ook op te slaan in jouw Google Maps?

       

Mijn Google maps van New York ziet er momenteel zo uit, die sterretjes staan dus voor een opgeslagen adres van een winkel, adres of hotel.

W Union Square Hotel – 201 Park Avenue South

Dit is het hotel dat ik geboekt heb voor ons verblijf in New York. Het ligt aan Union Square, een gezellig plein dat de hele dag levendig is. Er liggen leuke winkels en restaurantjes aan en er is een groot Metro station zodat je vrijwel overal in Manhattan snel bent. Op 5 minuten van dit plein ligt het Flatiron district en dat is ook heel leuk. Het hotel is geweldig, het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam, de service ideaal en de kamers zijn modern, groot en hebben vaak een mooi uitzicht.

Balthazar – 80 Spring Street

Vorig jaar ben ik voor het eerst gaan brunchen in dit iconische restaurant, dat o.a. favoriet is bij Victoria & David Beckham en vele andere celebrities. Het ligt middenin Soho en heeft de uitstraling van een Franse Bistro. Reserveren is zeker aan te raden, vooral als je in het weekend wilt brunchen (tot 11.30 uur) of als je ‘s avonds wilt eten. Er zit ook een kleine bakkerij naast als je een lekker broodje of pastry wilt halen.

Levain – 167 West 74th Street

Hier ben ik nog nooit geweest, maar dit moet het adresje zijn voor de meest heerlijke cookies van New York. Als zoekt naar foto’s van de chocolate chip cookies loopt het water je echt in de mond, ze zien er zo dik en zacht uit, jum! Dit kleine zaakje ligt een beetje uit de richting, want je vindt het aan de Upper West Side en dus weet ik niet zeker of we er echt naartoe gaan, maar eigenlijk is het wel een must visit!

Bergdorf Goodman – 754 5th Avenue

Dit is een klein warenhuis waar ze zeer luxe merken en producten verkopen, de sfeer die er hangt is waanzinnig en chique. Natuurlijk kun je hier weinig koopjes vinden, maar als je houdt van luxe merken dan ben je hier zeker aan het juiste adres, de service is echt geweldig. Ook als je alleen maar een lipstick of zonnebril koopt, je wordt behandeld als een prinsesje en loopt altijd de deur uit met hun mooie, paarse tasje. Er is ook een superleuk restaurant voor een klein hapje tussendoor en hun schoenenafdeling is om te watertanden. Momenteel is de Rihanna Fenthy collectie van Puma hot en happening bij Bergdorf Goodman, Rihanna herself was bij de onthulling aanwezig. Dat is wel vaker het geval, dat celebrities langskomen in de winkel, check dus even of dat misschien het geval is als je er in de buurt bent, altijd leuk!

Neue Galerie – 1048 5th Avenue

Nu ik de film Woman in Gold heb gezien, wil ik eigenlijk het portret van Adele Bloch Bauer van Klimt zien in deze galerie (die in het bezit is van de familie Lauder) en eigenlijk hoort een museumbezoek ook wel echt bij New York. Helaas heb ik tot nu toe alleen maar het 9/11 memorial museum bezocht…de tijd ontbreekt altijd, er is zoveel te zien in New York.

The Standard Highline – 848 Washington Street

Dit hotel is een echt icoon, het is behoorlijk hip en happening en wordt bezocht door heel veel bekende mensen. Tijdens fashion week zijn er vooral veel modellen, maar er schijnen ook vaak andere celebrities te logeren. De locatie is geweldig, direct aan the Highline en aan de rivier Hudson. Het restaurant (The Standard Grill) is ook heel fijn en goed, verwacht wel veel drukte en reserveren is dus een aanrader. De buurt, het Meatpacking District, is heel hip en je vindt er leuke restaurantjes, clubs en mooie winkels.

Chelsea Market, 75 9th Avenue

Dit is een indoor market of groot winkelcentrum in een oud gebouw dat vol zit met geweldige winkeltjes met vers voedsel en restaurantjes. Of je nu op zoek bent naar lekker ijs, heerlijk brood, verse oesters, de beste sushi of goede koffie, je vindt het er allemaal. Het schijnt dat The Food Channel hier ook zijn studio heeft en dat is mede een reden dat er zoveel goede zaakjes te vinden zijn. The High Line loopt langs/door de Chelsea Market en ook daar staan fijne zaakje voor een hapje en drankje.

 

Natuurlijk zijn dit niet al de adressen die ik in Google Maps heb opgeslagen, het is een selectie van de adresjes die ik wil gaan bezoeken als ik in New York ben. Als ik weer terug ben zal ik een artikel maken met nog meer leuke shop & eet tips, want er zijn er zoveel, ik kan er wel een boek over schrijven.