Glossier…het makeup merk dat op vrijwel geen enkele manier naar Nederland is te krijgen, staat op de wishlist van veel makeup liefhebbers. Ook op die van mij en dus “moest” Bo voor mij bij Glossier gaan shoppen toen ze in New York was. Is het merk de hype waard?

Glossier is een cosmeticamerk dat is opgezet door de mensen die ook achter de website Intothegloss zitten, echte beautyexperts dus! Zij hebben hun expertise en wensen op een rijtje gezet en zijn met dit lijstje Glossier producten gaan creëeren. Inmiddels is het merk alweer enkele jaren op de markt en veel makeup liefhebbers zweren bij de producten van Glossier. Ik was dus ook al nieuwsgierig geworden, maar makkelijk was het niet om producten van dit merk te komen. Glossier kun je online kopen, maar ze verzenden alleen naar USA, Canada en UK….niet naar Europa. Er werd een tijdje een selectie van Glossier verkocht bij Colette in Parijs, maar die is inmiddels gesloten.

Maar…waar en wil is, is een weg en gelukkig ging Bo naar New York afgelopen december. Heel toevallig logeerde ze ook nog eens tegenover de showroom van Glossier in Soho (ze sliep in het Nomo Soho hotel waar ik ook weleens geslapen heb, geweldig hotel!). Showroom inderdaad, geen winkel, ook al kun je er alle producten wel kopen. Bo ging dus met een klein lijstje naar Glossier en kwam na een paar dagen thuis met twee roze bubbelplastic zakjes.

 

Het is natuurlijk altijd best lastig om online te bepalen wat je nu precies wilt hebben en dus was mijn lijstje best bescheiden, vooral ook omdat de producten van Glossier best prijzig zijn. Ik koos voor een setje van vier Cloud Paints, vloeibare blushes, en twee Haloscope highlightersticks.

Cloud paint $ 18,00 per stuk

With Cloud Paint, we set out to make blush the high point of your routine. The pillowy, gel-cream formula is designed to be the most user-friendly cheek color in existence. If you can finger paint, you can Cloud Paint—simply dab it onto cheeks wherever you please. It’s seamless, sheer, and buildable (i.e. it’s hard to accidentally apply too much). Inspired by gradient pink NYC sunsets, the shades are optimized to work across a wide range of skin tones for a healthy, flushed-from-within glow.

v.l.n.r. Glossier Cloud Paint Dusk, Puff, Beam & Haze

Je kunt de Cloud Paints aanbrengen met je vinger, twee of drie kleine stipjes is meer dan genoeg, ze zijn goed gepigmenteerd. Verdelen gaat prima door voorzichtig te kloppen op je huid, niet te veel wrijven is mijn advies en als je het wel doet, dan lichtjes. De kleuren zijn in principe voor iedereen wel geschikt al zijn Puff en Beam wel licht, dus minder zichtbaar op een getinte huid. Maar als je nog een extra laagje aanbrengt, zie je de kleur wel weer prima.

Cloud Paint Beam

Cloud Paint Haze

Cloud paint Dusk

Cloud paint Puff

Ik heb ook bewegend beeld van Dusk en Puff, zie het filmpje hieronder. Het effect is heel natuurlijk, alsof je een blosje hebt van een lekkere wandeling buiten!

Ze zijn best leuk deze Cloud Paints, de kleuren zijn flatterend en natuurlijk! De fijne gel-creme textuur blendt mooi met de huid en geeft een natuurlijk resultaat, ze zijn verrassend gepigmenteerd en de kleur blijft echt goed zitten, de hele dag. De tube zijn wel heel klein en ze lijken ook nog eens halfvol, een “klacht” die ik vaker online heb gezien, dus het ligt niet aan mijn tubes. Ik gebruik ze eigenlijk best regelmatig, Haze en Dusk zijn mijn favoriete kleuren.

Maar Bo bracht nog meer mee…

Glossier Haloscope $ 22,00 per stuk
Skincare + makeup = Haloscope, the galaxy’s first dew effect highlighter. It’s a dual-delivery formula: the outer halo is infused with genuine crystal extracts for all-day enlightenment, with a solid oil core of vitamin-rich moisturizers for a hydrated, dewy finish. Expect an otherworldly sheen that’s never dry, never glittery.

links Glossier Haloscope Quartz (a universally flattering, pearlescent highlight) & Topaz (a healthy, sun-kissed glow)

Highlighter sticks, ik heb er door de jaren heen behoorlijk wat gekocht en geprobeerd, maar er zijn er maar weinig die ik echt regelmatig blijf gebruiken. Ik blijf toch een lichte voorkeur hebben voor een poederige highlighter. Ik ben dan ook niet heel erg enthousiast over deze Haloscope highlighters, ik vind ze vrij stug op mijn huid en daardoor het effect niet heel speciaal. De kleuren zijn prima en ze geven een mooie subtiele glans, maar voor mij misschien wel iets te subtiel, ze blijven wel goed zitten, zelfs na het sporten. Oh ja, mijn favoriete highlighterstick blijft Watt’s up van Benefit, qua kleur een baby van Quartz & Topaz.

In het filmpje hieronder draag ik rechts Topaz (die amper te zien is) en rechts Quartz (die een mooi fris effect geeft). Het effect is echt subtiel, zeker omdat er ook nog een felle lamp op mij gericht stond.

Maar wat vind ik nu van Glossier op basis van deze producten? Hmm..ik ben niet enorm onder de indruk, al zijn de producten zeker prima van kwaliteit en is op zich helemaal niets mis mee. Maar echt heel bijzonder zijn ze niet, er zijn in Nederland zeker wel producten te koop die enorm lijken op deze twee producten. Zo zijn The Mulptiples van NARS vrijwel exact gelijk aan de Haloscope highlighters (en de genoemde Watt’s up van Benefit dus ook). En vloeibare blushes zijn ook wel hier en daar te vinden, bijvoorbeeld ook bij NARS, Guerlain, Clinique en Yves Saint Laurent.

 

Het assortiment van Glossier wordt overigens wel steeds uitgebreider en ik blijf het merk zeker volgen, bij mijn volgende bezoekje aan New York ga ik zeker langs in de showroom (123 Lafayette Street Penthouse, New York). En als ze eindelijk naar Europa verzenden, dan ga ik toch nog wel iets bestellen denk ik….de Glossier You parfum om te beginnen (daar kreeg ik een sample van en als liefhebber van Escentric Molecule geuren is dit echt iets voor mij!). Check zeker Glossier.com even!