Ik hou van het winterse weer wat we de laatste dagen hebben, een strakblauwe lucht, fijn zonnetje en lage temperaturen. Heerlijk om buiten met Jyn te wandelen, hard te lopen of ook om lekker binnen te zitten bij de verwarming. Maar voor mijn huid is het minder fijn, die droogt zo uit. Toch heb ik er geen last van, want ik neem iedere dag een skincare sandwich…..

op mijn sandwich zitten bijvoorbeeld Origins antioxidant cleanser with white tea, Pixi glow tonic, Dior hydraLIFE balancing hydration 2 in 1 sorbet water, La mer the renewal oil, La mer the moisturizing soft cream en de facial mist die ik graag gebruik is de Origins GinZing energy-boosting treatment lotion mist.

Wat is een skincare sandwich?

Een skincare sandwich ofwel huidverzorgingsboterham heeft helemaal niks met brood te maken, maar meer met hoe je een lekkere sandwich maakt. Een sandwich heeft meerdere laagjes, te beginnen bij het brood, daarna de boter, beleg zoals vleeswaar of kaas, lekkere groenten om het gezonder te maken, misschien nog een sausje of smaakmaker en als laatste nog een lekkere boterham.

Dat gaan we ook doen bij een skincare sandwich, om die droge huid te helpen in dit winterse weer moet je je huidverzorging in laagjes opbrengen en onmisbaar daarbij is een hydraterende spray (bijvoorbeeld de Origins GinZing lotion mist die je hierboven ziet). Daar zo’n spray tussen de laagjes door op je huid te sprayen voeg je meer hydratatie toe en daardoor houd je huid het vocht ook veel beter vast.

Start de dag dus met deze stappen en je huid zal er zo blij mee zijn:

stap 1

Reinig je huid met een cremige cleanser/balm, laat de uitdrogende reinigers & zeepjes echt links liggen.

stap 2

Exfolieer je huid met een lichte exfoliant, die haalt de dode huidcellen van je huid en bereid je huid beter voor op alle voedende huidverzorging die je gaat aanbrengen.

Stap 3

Dep een voedende, hydraterende lotion of toner op je huid, natuurlijk kun je deze ook over je huid sprayen, afhankelijk van de verpakking. Heb je nog niet zo’n lotion, koop die dan snel, het is echt een onmisbare stap om je huid gedurende de dag gehydrateerd te houden.

Stap 4

Breng je favoriete serum of olie aan, maar je kunt ook een combinatie gebruiken . Of je brengt nu een serum aan en mengt later een paar druppels olie door je creme. Sluit deze stap af door een facial mist over je gezicht te sprayen, door deze combinatie  sluit je de werkzame stoffen van het serum beter in de huid en voeg je extra hydratatie toe.

Stap 5

Breng een ruime hoeveelheid van je favoriete creme aan en masseer deze goed in de huid, neem er echt even de tijd voor. Dat is beter om de creme goed in de huid te werken en door de massage die je geeft neemt de huid de voedende stoffen nog beter op. Je huid ziet er direct beter, frisser en voller uit! Sluit ook nu weer af met de facial mist, spray deze ruim over je hele gezicht.

Je bent nu klaar met je gezichtsverzorging, de facial mist gebruik je als “boter” tussen de boterhammen. Ik gebruik de facial mist ook later nog, als ik mijn makeupprimer heb aangebracht en daarna als ik mijn makeup heb gedaan. Ik vind echt dat het resultaat geweldig aanvoelt en mijn huid is een stuk minder droog gedurende de dag. Ook als ik behoorlijk wat buiten heb gewandeld of hardgelopen.

Probeer het eens!

* een aantal van de producten die je in dit artikel ziet heb ik ontvangen om te testen
** een aantal van de linkjes bevat een affiliate link