Hummus kennen jullie misschien wel, de kikkererwtenpasta is lekker op een cracker, broodje of bij een salade. Je koopt het kant-en-klaar, maar weet je dat zelf maken ook heel makkelijk is? En het is veel lekkerder en gezonder, lees even verder voor mijn recept.

Mijn recept? Nou ja, niet echt want het is een gewoon algemeen recept dat je overal vindt, in veel kookboeken, magazines en natuurlijk op internet.

Dit heb je nodig:

  • blik kikkererwten van 400 gram
  • 1 lepel tahini (sesampasta)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 klein teentje knoflook
  • zeezout
  • extra vierge olijfolie
  • keukenmachine

Zo maak je het:

Laat het vocht van de kikkererwten weglopen, eventueel kun je de kikkererwten nog pellen voor een zachtere pasta. Dat doe ik overigens niet, teveel werk en ik hou juist wel van een grovere hummus. Ik gebruik mijn Magimix foodprocessor met het hakmes om de hummus te maken, eerst de kikkererwten in de machine en even laten draaien. Als het een pasta wordt, dan kun je de overige ingrediënten erbij doen, de knoflook hak ik wel altijd even fijn voor ik die erin doe. Ik doe er niet teveel olijfolie bij, maar ik druppel er langzaam wat in totdat de massa lekker smeuig wordt, dan stop ik. En ik voeg wat zout toe naar smaak, niet teveel!

Ik eet hummus graag op een cracker, met wat harissa voor wat pit en tomaatjes erbij. Je kunt eventueel ook wat harissa door de hummus doen als je houdt van pittig of je doet er nog wat Ras-al-hanout kruidenmengsel door, ook lekker! En wat te denken van wat koriander?

 

Eet smakelijk!