De liefde voor Chanel zit bij mij diep, als meisje van een jaar of 12 kreeg ik mijn eerste Chanel parfum en dat heeft een behoorlijke indruk achtergelaten. Hoe leuk is het dan om deze week bij Chanel op bezoek te gaan om hun nieuwste geur, Coco Mademoiselle eau de parfum intense te gaan ontdekken….

Chanel Coco Mademoiselle bestaat alweer sinds 2001 en werd gecreëerd door de befaamde Jacques Polge, het was een instant succes en ik begrijp dat best goed. Coco Mademoiselle is een zgn. Floriental parfum, een combinatie van lichte bloemen en zwoele oosters aandoende ingrediënten, een mooie combinatie van fris en sexy, maar altijd classy.

Nu, in het voorjaar van 2018, introduceert Chanel de nieuwe variant, Coco Mademoiselle eau de parfum intense, die (zoals je wel verwacht) intenser en wat zwoeler is qua geur. Kijk even mee hoe de geur bij Chanel gepresenteerd werd deze week.

Op het Chanel kantoor werd een klein feestje gevierd…de balonnen hingen tegen het plafond!

Ik heb zelf ook best een aantal mooie boeken over/van Chanel, maar aan deze kast kan ik niet tippen.

Daar is ze, de nieuwe Chanel Coco Mademoiselle eau de parfum intense, in een (op het eerste oog) niet extreem verschillende fles. Ik moet ze nog even naast elkaar zetten om ze met elkaar te vergelijken de gewone eau de parfum en deze.

Heerlijk sfeertje heeft Chanel neergezet in hun kantoor, het voelt bijna alsof je echt op bezoek bent bij mademoiselle Gabrielle “Coco” Chanel.

Ik vierde het feestje graag mee bij Chanel!

Wat maakt Coco Mademoiselle eau de parfum intense nu zo anders? Het antwoord is : patchouli…het ingrediënt dat ook al te vinden is in de originele Coco Mademoiselle maar die in de intense versie zeker meer naar boven komt. Patchouli is kruidig, soms wat scherp en altijd opvallend, maar Chanel heeft een variant gekozen die wat ronder, meer amberachtig is. Door deze keuze is Coco Mademoiselle eau de parfum intense wat zwoeler, opvallender, vrouwelijker en toch ook zacht en warm, ik vind het een heel fijne geur die ook nog eens enorm lang blijft “hangen”. De jasmijn in Coco Mademoiselle intense valt iets weg in deze variant, maar ik ben groot Patchouli liefhebber, dus mij hoor je niet klagen.

 

Keira Knightley is nog steeds het gezicht van Coco Mademoiselle en speelt de hoofdrol in de fijne promotiefilm, bekijk deze hieronder zeker even.

De nieuwe Chanel Coco Mademoiselle eau de parfum intense is vanaf maart 2018 te koop, de prijs van een 50 ml flacon is EUR 103,00.

Is deze nieuwe Chanel geur iets voor jou denk je?

* het product dat je ziet in dit artikel heb ik ontvangen om te testen