Er zijn van die producten waar ik echt niet zonder kan! Producten die hun waarde door de maanden, soms jaren heen wel hebben bewezen, de echte toppers. Die ga ik vanaf nu regelmatig met jullie delen en wie weet kunnen jullie straks ook niet meer zonder. Vandaag het mooiste face palette van Charlotte Tilbury…

Een van mijn favoriete makeup merken is Charlotte Tilbury, het merk dat is opgericht door de bekende Britse visagiste met dezelfde naam. Zo’n vier jaar geleden opende de eerste counter van dit merk in Selfridges in Londen en sindsdien heeft het merk de hele wereld veroverd. En het merk veroverde mij ook, ik heb inmiddels heel wat favorieten waaronder het handige Instant look in a palette. Er zijn er inmiddels vier en ik ben groot fan van het Beauty Glow palette.

Charlotte Tilbury Instant look in a palette Beauty Glow EUR 69,00 (online nog te koop in de webshop van Charlotte Tilbury)

In dit vierkante, handzame palette vind je drie oogschaduwtinten, een bronzer, een highlighter en twee blushkleuren. De kleuren passen (uiteraard) prima bij elkaar en daardoor kun je echt binnen 5 minuten een volledige make-up look aanbrengen.
Dit Beauty Glow Instant look in a palette was een limited edition (maar is alweer vanaf zomer 2017 te koop) en geïnspireerd door de bruidsmake-up van Poppy Delevigne, een goede vriendin van Charlotte Tilbury. Het palette bestaat uit mooie, rose-gouden en bronzen tinten met mooie glans die bij iedereen prachtig staan. Of je nu een koel of juist een warm type bent, deze kleuren passen altijd en zorgen een flatterende, zonnige look die perfect is voor heel veel gelegenheden. Ik vind deze kleuren extra mooi in de zomer, als het licht wat warmer is, maar natuurlijk kun je ze het hele jaar door dragen. Dat doe ik zeker ook!

swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Beauty Glow – v.l.n.r. eye bright, eye enhance & eye smoke

De oogschaduws zijn vrij zacht van textuur, lekker romig zou je kunnen zeggen en daardoor extreem makkelijk om aan te brengen en te blenden. De kleuren zijn gecombineerd het allermooiste, ik ben vooral weg van de glanzende rose-gouden kleur van de Eye enhance. Die gebruik ik over mijn hele ooglid, tot en met de arcade boog en daarna breng ik de Eye Bright en Eye smoke aan om de look af te maken. Ik heb de drie oogschaduws hieronder gecombineerd met een zwarte eyeliner en mascara, zo’n look is binnen een minuutje aangebracht.

swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Beauty Glow face bronze & face highlight

swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Beauty Glow cheek swirl & cheek pop

De Face bronze in dit palette is zo op het eerste gezicht aan de lichte kant, maar eenmaal op mijn huid aangebracht valt de kleur wat donkerder uit en past deze eigenlijk wel goed als contourkleur. Op zich is de keuze voor een iets koelere bronzer wel goed, omdat de blushes dit keer behoorlijk warm van kleur zijn. Als je dan ook nog een warme bronzer/contour gebruikt, wordt het misschien allemaal wat te warm/oranje en dat is dan toch ook niet zo mooi.
De Cheek Swirl en Pop combineer ik altijd en ik ben zo’n fan van deze warme, best uitbundige kleur op mijn wangen, het is echt mijn lievelingscombinatie van de laatste weken. De Cheek colours zijn allebei behoorlijk gepigmenteerd en daarom is het wel zaak deze met wat beleid aan te brengen. Gebruik bijvoorbeeld een duo fibre brush of breng de blush heel licht aan. De face & cheek poeders zijn allemaal heel mooi van textuur en blenden mooi met de huid.

Het Beauty Glow palette heeft sinds de zomer van 2017 echt een vast plaatsje in mijn beautyroutine gekregen, zo vaak gebruik ik dit palette. Ik vind de complete look echt heel mooi, zowel de kleuren als de finish van de producten zorgen ervoor dat ik er binnen een paar minuten echt mooier uitzie. Volgens Charlotte Tilbury zorgen deze tinten voor een “magische” uitstraling en ik ben het eigenlijk helemaal met haar eens. Dit is een heel mooi en fijn palette voor een complete make-up look! En het is zeker de mooiste van de drie Instant Look in a palettes die ik heb, de vierde heb ik zelf (nog) niet!

Wil je het palette bewegend aan het werk zien? Ik heb hieronder nog een paar filmpjes waarin ik het palette gebruik, dan zie je pas hoe mooi het echt is.

Je koopt de producten van Charlotte Tilbury exclusief bij de Bijenkorf, online in hun shop of bij de Charlotte Tilbury counters in Amsterdam en Den Haag. Dit palette is online uitverkocht bij De Bijenkorf, maar gelukkig nog wel te vinden in de webshop van Charlotte Tilbury zelf voor EUR 69,00, het is wel een limited edition, dus op=op.

Mijn Charlotte Tilbury stash is behoorlijk groot, zal ik nog eens wat andere favorieten reviewen? Laat zeker even weten naar welke producten je nieuwsgierig bent!