Ergens in 2007 zette ik mijn eerste stappen op het internet als beautyblogger, het lijkt al een eeuwigheid geleden! Wat is er ook veel veranderd, maar er zijn ook dingen hetzelfde gebleven. Wat altijd gebleven is, is mijn liefde voor het merk MAC cosmetics en die liefde blijf ik met jullie delen, ook hier. Benieuwd naar mijn favorieten?

Waarom ben ik zo’n fan? Omdat het een tof merk is, altijd vernieuwend, een tikje edgy, van prima kwaliteit en met veel leuke, nieuwe en bijzondere collecties. Door de jaren heen heb ik zoveel mooie producten gekocht en gekregen, inmiddels heb ik meer dan een hele (grote) kast met alleen maar spullen van MAC. Maar ik gebruik niet alles even vaak, ik heb zo mijn favorieten.

 • Eye Shadow X 15 Warm Neutral EUR 117,00 (dit palette heb ik al jaren en nog steeds gebruik ik het meerdere keren per week, soms omdat ik een kleurtje wil gebruiken in een andere look, soms ook om mijn “altijd goed” look te maken met oogschaduws uit dit palette. Er is ook een “koele” variant, maar deze gebruik ik het vaakst!)
 • Mineralize Skin Finish Soft & Gentle EUR 32,50 (Ik ben al jaren gefascineerd door de MSF’s, ook toen highlighters niet zo hot waren als ze nu zijn. Soft & Gentle is een beige/champagne highlighter die mooi past bij mijn huidskleur. Wel even goed in de huid blenden met een kabuki)
 • Retro Matte Liquid Lipcolour Dance with me EUR 24,50 (als ik moet kiezen wat een favoriete kleur is, dan blijft dat altijd lastig, ik zou wel meer kleuren kunnen kiezen. Toch vind ik Dance with me wel een van de mooiste, donkerrode tinten die ik draag en ik ben zeker ook fan van de formule die lekker lang houdt en mooi mat is.)
 • Pro Longwear lip pencil Nice ‘n Spicy EUR 19,50 & Lip Pencil Boldly Bare EUR 17,00 (deze twee kleuren lippencils zitten bijna altijd in mijn “to go” make-up tasje omdat ze heel goed bij mijn huid- en lipkleur passen. Daardoor zijn ze te combineren met vrijwel iedere lipstick, lipbalm en/of lipgloss. Ik zet mijn lipcontouren ermee aan, blend even op mijn lippen en met een beetje lipbalm heb ik een mooie natuurlijke look.)
 • Prep + Prime Highlighter Bright Forecast EUR 25,00 (als ik een donker plekje heb op mijn huid of ik “gewoon” wat licht wil vangen, dan tip ik even met deze frisse, iets gelige highlighter op mijn huid. Even inkloppen met mijn vingers en ik zie er frisser uit, ideaal om mee te nemen ook.)
 • Prep + Prime Transparent Finishing Powder EUR 24,00 (een heel fijn poeder dat je gebruikt om je make-up te “setten” of af te maken, maar door de fijne textuur ook goed is om oogschaduw mee te setten zodat die langer blijft zitten. Gebruik een luchtige kwast om de poeder aan te brengen en gebruik niet teveel, fijn dat je geen witte waas krijgt van deze poeder.)
 • Prep + Prime Essential oil EUR 30,00 (olie heeft iedereen nodig, zelfs als je een vette huid hebt. Ik combineer de olie met een foundation die wat te mat is of breng een druppel aan voor een mooie glow. Maar het is ook een fijn product om op je lippen te gebruiken, het trekt supersnel in. Nadeel is het kleine flesje….)
 • Kwasten 217, 219 & 224 (eigenlijk gebruik ik alleen maar make-up kwasten van MAC, met een klein uitstapje naar Tom Ford & Armani, en dat is natuurlijk omdat ik ze echt heel fijn vind. Ik kan niet zonder dit drietal om mijn oogschaduw aan te brengen, de beste investering ooit op make-up gebied)
 • Strobe Cream Goldlite EUR 33,00 (een hydraterende creme met heel fijne shimmers die je plaatselijk kunt aanbrengen of kunt mengen met andere producten. Het is een product dat iedereen in huis moet hebben omdat het je direct een mooiere, frissere uitstraling geeft binnen een paar tellen!)
 • Eye kohl Teddy EUR 17,00 & Kohl power eye pencil Feline EUR 17,00 (Teddy is een diep bruin/bronzen tint die ik al jaren gebruik, net iets minder hard dan zwart en een goede combinatie met mijn groene ogen. Feline is daarentegen diep, diepzwart met een matte finish, is heel zacht en perfect als basis voor een smoky eye. Iedere “rockchick” moet een Feline in huis hebben)
 • Mineralize Skin Finish Natural Medium Golden EUR 32,50 (als je een poeder zoekt die een beetje dekking geeft en je huid matteert, op een natuurlijke manier, dan is dit poeder echt onmisbaar. Je kunt de poeder zelfs als foundation gebruiken als je een iets natte, kabuki gebruikt maar dat doe ik eigenlijk niet. Ik breng de poeder heel licht aan en gebruik maar weinig, ik doe dus ook gerust een jaar met een exemplaar. Nadeel is het kleine spiegeltje van de verpakking!)
 • Lipstick Lady Danger EUR 19,50 (ook hier was de keuze heel lastig, maar ik kan je wel vertellen dat ik hou van deze vurige kleur en matte finish, dat is toch wel mijn favoriete MAC lipstick textuur).

 

Natuurlijk veranderen mijn favorieten ook weleens per seizoen of als er iets anders “on trend” is, maar ik kom toch altijd weer terug bij deze toppers. Hier kun je zeker de plank niet mee mis slaan. En omdat ik nog steeds, na meer dan 10 jaar, gek ben op MAC, heb ik binnenkort iets heel leuks voor jullie. Iets wat te maken heeft met dit artikel….

Kun je het raden denk je? Wat zijn eigenlijk jullie favorieten van MAC?

*een aantal van de producten heb ik gekregen om te testen

**een aantal van de linkjes bevat een affiliate link