Een van de leukste dingen van New York vind ik al die heerlijke zaakjes waar je de hele dag door kunt ontbijten of brunchen! Ik bedoel, ik kan op ieder moment van de dag wel Eggs Benedict of Avocado toast eten, niet alleen in de ochtend. Eindelijk is er nu in Rotterdam ook een geweldige zaak waar je dit kunt doen, Rolph’s deli by HMB. Misschien niet de eerste, maar wel de leukste en lekkerste!

Rolph’s deli by HMB is sinds dit voorjaar open en zit op de Kop van Zuid in Rotterdam, vlakbij Hotel New York en Las Palmas. Het is een ideale locatie voor een zaak waar ze “all day breakfast” New York style serveren, tenslotte is Rotterdam toch wel een beetje het Manhattan van Nederland. Je kunt overal in de omgeving parkeren in parkeergarages, het restaurant is dus makkelijk bereikbaar, ook met openbaar vervoer, lopend en/of op de fiets. HMB is ook een heel fijn restaurant in de buurt, Rolph’s deli is een zaak van dezelfde eigenaars.

Ik ging, speciaal voor Moederdag, samen met Bo gezellig brunchen omdat mij dit typisch een restaurantje leek waar Bo ook gek op zou worden, ze houdt namelijk enorm van de USA en het Amerikaanse ontbijt zoals pancakes. Zoals je kunt zien is Rolph’s deli behoorlijk stylish ingericht in zwart/wit met gouden accenten, heel instagram waardig en ook nog eens gezellig.

Onze Jyn was ook mee! Hou er wel rekening mee dat het best druk kan zijn bij Rolph’s deli en je even moet wachten op een tafeltje. Vooral in de weekenden is het in de ochtend druk, maar je kan wel wachten natuurlijk. Ook dat is best Amerikaans om eerlijk te zijn, bij de meeste populaire brunchplekjes in New York moet je ook vaak wachten. Je kunt bij Rolph’s deli niet reserveren! 

En dan het eten! Dat is heerlijk, ik kan er niks anders van maken. De kaart is lekker gevarieerd, je kunt er gezonde dingen zoals een acai bowl, salade en/of granola bestellen, maar ook heerlijke broodjes met geweldig beleg, zoete pancakes en wentelteefjes en natuurlijk Eggs Benedictine. Er is ook een uitgebreide smoothie kaart, die ook heel lekker zijn, soms wel behoorlijk vullend trouwens hou daar rekening mee. Je kunt alle gerechten trouwens ook meenemen en/of laten bezorgen als je in de buurt bent (handig als je er in de buurt werkt, of buiten wilt genieten van het mooie weer op de Kop van Zuid).

Op de foto zie je ook de Lobster Roll met truffel, het duurste gerecht op de kaart (EUR 24,00) maar echt een feestje om te eten, de andere gerechten zijn zeker beter betaalbaar maar echt goedkoop is het niet.

Nog zo’n luxe item van de kaart, de Capuccino 24K….een gewone (maar lekkere) cappucino met daaroverheen een heel dun laagje (echt) bladgoud. Dat ziet er geweldig uit natuurlijk, maar je proeft er helemaal niks van. Er zijn wel mensen die beweren dat goud goed voor je is, maar daar geloof ik niet in, je bestelt deze cappucino natuurlijk gewoon voor het idee…en de Instagram foto! Been there, drank that! Ik vond hem lekker, maar bestel volgende keer een normale hoor…zonde van EUR 11,50, haha!

Na de brunch zijn we nog even gaan wandelen op de Kop van Zuid, altijd goed om een leuke (Instagram) foto te maken samen!

Rolph’s deli by HMB vind je aan de Otto Reuchlingweg 974, 3072 MD Rotterdam, je kunt ze ook vinden op Facebook en natuurlijk via hun eigen website. Ga zeker iets lekkers eten als je in de buurt bent of gewoon als je zin hebt in een brunch New York Style, het is zeker de moeite waard!