Voor het shapen en bijwerken van mijn wenkbrauwen gebruik ik al jaren de producten van Benefit, dat weten jullie misschien allang. Ze hebben een behoorlijk groot assortiment, met zoveel verschillende producten dat er voor iedere soort wenkbrauw wel iets bij zit. Toch brengen ze nu een nieuw product uit en dat is zo geweldig, je moet het even zien! Mijn nieuwe favoriet, de Brow Contour Pro….

Wie kent de 4-in-1 kleurenpen niet, die je ongetwijfeld ooit weleens hebt gehad toen je kind was (of nog steeds hebt, dat kan heel goed)? Dat geweldige idee heeft Benefit gebruikt voor de nieuwe Brow Contour Pro, het is een 4-in-1 wenkbrauwproduct dat zorgt voor mooie, gecontourde wenkbrauwen. In de filmpjes hieronder kun je even zien hoe de Brow Contour Pro werkt, verderop laat ik je swatches zien van 4 verschillende kleuren.

Blonde Light & Brown Light

Brown Medium & Brown-Black Light

Ik gebruik zelf de kleur Brown Medium, dan past de Definer qua kleur het beste bij mijn huidskleur. Dat is denk ik ook wel de leidraad in de keuze van de kleur, je moet eerst kijken welke huidskleur je hebt (Light, Medium, Deep) en daarna kies je dan eventueel voor de wenkbrauwkleur (Blonde, Brown, Brown/Black). Helaas heb je met een Medium of Deep huidskleur maar 1 keuze momenteel, maar uiteraard kan het zijn dat Benefit zijn kleurenassortiment nog verder uitbreid in de toekomst.

 

Hoe werkt de Brow Contour Pro?

Heel eenvoudig! Je start door het knopje met de “Lighter shade” naar beneden te drukken en aan de pen te draaien totdat er product tevoorschijn komt. Daarmee werk je je wenkbrauw vanaf het begin tot aan het boogje/hoekje bij. Daarna druk je het knopje met de “Deeper shade” naar beneden en draait opnieuw, hiermee werk je het uiteinde van de wenkbrauw bij om zo meer definitie te creëeren. Met de nieuwe Brow Blender (of een ander borsteltje) werk je de vrij droge textuur even goed door je haartjes, om de kleur te blenden en om de haartjes de goede kant op te kammen. Daarna is het tijd voor de derde stap, druk de “Definer” naar beneden, draai en breng deze aan onder en boven de wenkbrauw. De Definer is feitelijk een concealer die ervoor zorgt dat je wenkbrauwen er wat strakker uitzien. Natuurlijk kun je dit effect ook krijgen door een aparte concealer te gebruiken! Om de Definer goed te blenden met de huid kun je de Brow Blender gebruiken of je blend deze even met je vinger. De laatste stap is de “Highlighter”, die je aanbrengt onder je wenkbrauw om ze een lift te geven, hierdoor lijken je ogen net iets groter. Ik vind de Highlighter niet echt bijzonder en door de wat droge textuur is het effect bij mij niet echt opvallend, dus die gebruik ik niet altijd.

Wat vind ik van de Brow Contour Pro?

Daar kan ik kort over zijn, heel fijn! De pen werkt heel simpel en doeltreffend voor mijn wenkbrauwen, ik ben lekker snel klaar. Door de definer te gebruiken zien mijn wenkbrauwen er net wat strakker uit, iets dat overigens ook lukt met een concealer hoor…maar dat deed ik dan weer niet altijd. Nu word ik “gedwongen” het wel te doen en dat werkt prima voor mij. De highlighter shade vind ik zelf een beetje aan de saaie kant en is wat droog, dus breng ik er liever een echte highlighter overheen aan. De houdbaarheid is prima, volgens Benefit is de Brow Contour Pro waterproof en dat klopt denk ik wel, na een zweterige sportsessie zien mijn wenkbrauwen er nog netjes uit. Momenteel is dit het wenkbrauwproduct dat ik dagelijks gebruik, zo fijn vind ik deze. Oh ja, nog even over de hoeveelheid product, er zit 4 keer 0,1 gram in. Dat lijkt weinig, maar als je weet dat er in de Benefit Precisely, my brow pencil maar 0,08 gram zit (qua textuur komt deze het meest in de buurt van de Brow Shades) dan kun je prima een tijdje vooruit. Ik kan me alleen voorstellen dat je vrij snel door de Definer heen bent als je die echt helemaal om je wenkbrauwen heen gebruikt. Maar goed, de tijd zal dat moeten leren.

links zonder & rechts met de Brow Contour Pro

Waar & wanneer koop je de Benefit Brow Contour Pro?

In Nederland worden de producten van Benefit exclusief verkocht bij parfumerie Douglas. De Brow Contour Pro is inmiddels al hier te koop in hun online shop voor EUR 35,00, de winkels volgen ook snel, officieel is de Brow Contour Pro vanaf 1 september 2018 te koop in 5 verschillende tinten. Naast de tinten die je hierboven ziet is er nog een Brown-Black Deep, voor de meer donkere huidskleuren. De Brow Blender is zeker ook een aanrader, die kost EUR 22,00 en koop je hier.