Heel vaak wordt er aan mij gevraagd : koop je nog weleens zelf beautyproducten? Jazeker, is dan mijn antwoord, want ondanks dat ik veel (heel veel) opgestuurd krijg, heb ik zo mijn persoonlijke favorieten die ik zelf koop. Ik deel ze regelmatig in deze rubriek met jullie en vandaag is het de beurt aan een vaste waarde in mijn huidverzorgingsroutine: Crème de La Mer.

boven de limited edition Creme de la Mer en onder de normale verpakking

Ik weet niet meer precies wanneer ik mijn eerste pot Crème de La Mer kocht, maar het was in elk geval voor 2009 omdat ik er toen voor het eerst een blogpost over geschreven heb. Crème de La Mer, de wondercreme die het geheim was van de prachtige celebrities van die tijd zoals Halle Berry, Madonna en Jennifer Lopez! Die creme moest ik ook proberen en dat deed ik, ik kocht mijn eerste potje online ergens in Amerika omdat het nog amper te verkrijgen was in Nederland.

Inmiddels is dat wel anders, door ons hele land vind je mooie La Mer counters in De Bijenkorf en/of filialen van parfumerie Douglas, en naast de bekende Crème de la Mer is er inmiddels een heel assortiment te koop voor lichaam, gezicht en er is zelfs makeup. La Mer heeft een behoorlijk trouwe fanbase en daar behoor ik zeker ook toe, de producten van La Mer maken nog altijd heel regelmatig deel uit van mijn huidverzorgingsroutine.

Nu ben ik in de gelukkige omstandigheid dat La Mer mij hun nieuwe producten vrijwel altijd opstuurt om ze te testen en dus heb ik door de jaren heen vrijwel alle producten weleens gebruikt. Van de originele La Mer moisturizing cream tot de nieuwste La Mer moisturizing cool gel cream die ik deze zomer iedere dag heb gebruikt, maar ook het fantastische Genaissance serum heb ik getest (hier mijn review) net zoals the soft cream, die ook favoriet is bij dochter Bo. Je zou mij toch wel een echte La Mer fan mogen noemen, nog steeds na al die jaren. En als ik weleens de vraag krijg of dit merk zijn (hoge) prijs waard is, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik het echt geweldige producten vind, die dan wel duur zijn maar echt erg goed. Of ze de hoge prijs ook echt waard zijn, dat is zoiets persoonlijks, ik vind het lastig om daarover een oordeel te geven. Maar persoonlijk zeg ik dus : ja, ik vind ze het zeker waard (al gaat de prijs voor het Genaissance serum mij ook iets te ver).

Ik werd deze week verwend door La Mer met maar liefst 2 potten La Mer Moisturzing cream, links zie je de limited edition en rechts de normale verpakking, geweldig! Lucky me!

Vandaag deel ik in elk geval mijn liefde voor de originele Creme de la Mer ofwel the moisturizing cream. Dit is een vrij dikke, compacte, zeer voedende creme die bij uitstek geschikt is voor een huid die veel liefde, hydratatie en voeding nodig heeft. Zoals misschien wel bekend is, is het belangrijkste werkzame ingrediënt in alle La Mer producten de Miracle Broth, een ingrediënt dat door een geheim procedé gemaakt wordt uit o.a. zeewier, verschillende vitamines en natuurlijke ingrediënten.  De zeewier wordt met de hand geoogst uit speciaal gekweekte kelpwouden voor de kust van Vancouver, Canada en in ijs verpakt overgevlogen naar het Max Huber laboratorium van La Mer, waar de Miracle broth wordt gecreëerd.

ingrediëntenlijst La Mer the moisturizing cream

De Miracle broth in de creme zorgt door de intense, diepe hydratatie voor huidherstel, maar ook een vermindering van fijne lijntjes en het verkleint de poriën zichtbaar. Na mijn vakantie ben ik the moisturizing cream weer gaan gebruiken, natuurlijk omdat de herfst is begonnen en mijn huid meer voeding nodig heeft, maar ook omdat een weekje zon niet zo goed is voor mijn huid. Na een week gebruik merk ik direct dat mijn huid fijner aanvoelt, mijn huid is soepeler, de droge plekjes zijn weg en de glans komt terug. Trouwens, niet alleen ik gebruik the moisturizing cream, ook mijn man is fan en gebruikt de creme iedere dag. Eigenlijk is de creme een echte allemansvriend, want ook als de kids een wat droge huid hebben smeer ik wat Creme de la mer, al is dat natuurlijk misschien wel een beetje decadent.

 

Mijn eindconclusie: ik ben een echte Creme de la mer fan en ondanks de hoge prijs, koop ik keer op keer een nieuwe pot. Maar ook elk ander product dat ik test vind ik fijn. Zo kun je eigenlijk wel voor elk huidtype een La Mer creme vinden, the moisturzing soft cream is wat zachter van textuur maar net zo voedend, of neem the matte lotion als je een wat vettere huid hebt of kies in de zomer the moisturzing cool gel cream. Momenteel is er een limited edition van the Moisturizing Cream te koop met een vintage design, zoals de allereerste creme de La Mer er moet hebben uitgezien toen dokter Max Huber de creme ontwikkelde. Leuk voor de echte fans! Je vindt deze variant nu bij de La Mer verkooppunten, voor de prijs van EUR 285,00 (60 ml).

Ik ben benieuwd of er nog meer trouwe La Mer fans zijn onder jullie? Heb je vragen over La Mer, stel ze gerust!

** een aantal van de producten heb ik gekregen om te testen