Het Engelse merk Jo Malone, bekend van hun parfums en geurkaarsen, heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik ben niet alleen fan van bijna al hun producten, maar hou ook enorm van de heerlijke Engelse sfeer zij uitstralen. Toen ik vorige week de adventskalender van Jo Malone ontving, kon ik niet wachten om te zien wat er in de laatjes te vinden zou zijn. Kijk je mee? Ik vertel je ook wat mijn Jo Malone favorieten zijn….

Jo Malone is jaren geleden opgericht door de naamgeefster, die inmiddels niet meer werkzaam is binnen het bedrijf. Maar gelukkig maakt Jo Malone nog steeds bijzondere geuren, die verpakt worden in prachtige cremekleurige doosjes met zwarte details. Geloof me, er is geen vrouw (of man) die niet blij wordt van zo’n mooi cadeautje bijvoorbeeld onder de kerstboom. Tijdens de feestdagen brengt Jo Malone ieder jaar een prachtige collectie uit, vaak met exclusieve geuren die tijdelijk verkrijgbaar zijn. Maar er zijn ook altijd hele mooie giftsets te koop en natuurlijk ook een ge-wel-di-ge adventskalender.

In de video kun je zien wat er precies in de kalender zit, hieronder vind je ook nog een lijstje:

 • Lime Basil & Mandarin cologne (elk 9 ml)
 • Grapefruit cologne
 • Earl grey & cucumber cologne
 • Orange bitters cologne
 • English pear & Freesia cologne
 • Nectarine blossom & Honey cologne
 • English oak & Redcurrant cologne
 • Wood sage & Sea salt cologne
 • Black cedarwood & Juniper cologne intense
 • Tuberose Angelica cologne intense
 • Jasmine sambac & Marigold cologne intense
 • Dark amber & Ginger lily cologne intense
 • Myrrh & Tonka cologne intense
 • Oud & Bergamot cologne intense
 • Orange Blossom Body & hand wash (15 ml waarde ca EUR 2,50)
 • Basil & Neroli Body & hand wash (15 ml waarde ca EUR 2,50)
 • Amber & Lavender bath oil (15 ml waarde EUR 10,00)
 • Blackberry & Bay bath oil (15 ml waarde EUR 10,00)
 • Wild Bluebell body creme (15 ml waarde ca EUR 6,00)
 • Tuberose Angelica body creme (15 ml waarde ca EUR 6,00)
 • Peony & Blush Suede body creme (50 ml waarde ca EUR 18,00)
 • Pomegranate Noir scented candle (3 cm hoog waarde ca EUR 15,00)
 • Frosted cherry & Clove scented candle (3 cm hoog waarde ca EUR 15,00)
 • Incense & Ember scented candle (3 cm hoog waarde ca EUR 15,00)

In de kalender vind je 24 mini’s of travel sizes van bestaande Jo Malone producten, geen full size producten. Het merendeel van de producten zijn de bekende colognes of parfums van het merk, in totaal vind je er 14 van 9 ml. De waarde van de mini’s per stuk is ongeveer EUR 18,00 voor een normale en EUR 22,40 voor een cologne intense. Voor de 14 mini’s kun je dus een waarde aanhouden van EUR 278,40, de overige producten in de kalender zijn ongeveer EUR 100,00 waard. Je krijgt derhalve wel waar voor je geld, de Jo Malone Advent Calender, maar het houdt niet over. Goed, je krijgt er natuurlijk ook de prachtige verpakking bij, dat is inderdaad ook een plaatje en zelfs nog een keer te gebruiken.

Maar als ik dan een beetje kritisch mag zijn, dan had het Jo Malone toch wel gesierd als ze iets grotere verpakkingen van hun bad/douche producten in de adventskalender hadden gestopt. Of misschien wel een lekkere fullsize zeep of lipbalm? Wat ik wel weer heel leuk vind is dat er ook exclusieve kerstproducten in de kalender zitten, zoals de Orange Bitters cologne en de Frosted cherry & clove geurkaars. Die kun je echt alleen maar tijdens de feestdagen kopen, dus dat is wel uniek en bijzonder.

De Jo Malone Adventskalender kost EUR 350,00 en is momenteel online nog te bestellen in hun eigen Europese webshop, die je hier vindt. Natuurlijk kun je ook nog terecht bij de verschillende Jo Malone counters in De Bijenkorf, Douglas en Hudsons Bay. Informeer eventueel van te voren even of ze de kalender nog hebben, volgens mij is deze niet overal te koop en kan deze zeker al uitverkocht zijn. Maar niet getreurd, ook de andere producten van de kerstcollectie zijn echt de moeite waard! Bekijk ze even hier.

Is deze adventskalender dan de ultieme adventskalender? Wat vinden jullie ervan?