Hoe leuk is dit, na het openen van talloze beauty adventskalenders voor vrouwen (nou ja, meestal wel) werd het weleens tijd voor iets anders. En anders, dat is de Mankind Advent Calendar, het is er namelijk één speciaal voor mannen. Ik heb er een video over gemaakt, maar als je even verder kijkt kun je er ook over lezen.

Even wat meer informatie over de Mankind Advent Calendar: Mankind is een Engelse beauty/grooming webshop voor mannen en zij hebben deze Advent Calendar samengesteld. Bij Mankind kunnen mannen terecht voor prachtige grooming producten, voor huid, haar, baard/snor en natuurlijk de rest van hun lichaam. Eigenlijk werd het weleens tijd voor een beauty shop voor mannen! Nu nog in “een” echte winkel, ik denk dat daar absoluut een markt voor is. Maar nu eerst eens kennismaken met Mankind en dan specifiek hun adventskalender!

In de Mankind Advent Calendar vind je de volgende (fullsize) producten:

 • Omorovicza Revitalizing scalp mask EUR 69,00
 • Elemis Energising skin scrub EUR 38,95
 • House 99 by David Beckham Face moisturser SPF20 EUR 25,45
 • Molton Brown Russian Leather Bath & Shower gel EUR 25,45
 • Philip Kingsley re-moisturizing shampoo EUR 25,00
 • Philip Kingsley re-moisturizing conditioner EUR 20,00
 • Men-Ü Matt “skin refresh” gel EUR 18,45
 • Madara Smart Anti-pollution charcoal & mud repair mask EUR 27,95
 • Gatineau Age Benefit Perfect skin serum EUR 118,00
 • Menscience Acne Therapy Lotion EUR 34,95
 • Mënaji ClearShave 3-in-1 formula EUR 28,95
 • Hawkins & Brimble After shave balm EUR 10,95
 • Rituals The art of Samurai hydrating hand lotion EUR 9,45
 • ESPA Muscle rescue balm EUR 40,00
 • Korres Mandarin lip butter stick SPF15 EUR 9,45
 • Jack Black Beard oil EUR 24,45
 • Filorga Oxygen-peel EUR 23,45
 • Aveda Thickening Tonic EUR 25,45
 • Triumph & Disaster Fibre Royale EUR 28,00
 • Marvis Cinnamon & Mint EUR 8,45
 • Regenerate Advanced foaming mouthwash EUR 9,45
 • Avant RNA Radical anti-aging eye lift cream EUR 113,00
 • This works Deep sleep shower gel EUR 15,00
 • Argentum la potion infinite EUR 181,95

De (winkel)waarde van alle 24 fullsize producten is ongeveer EUR 932,00, zelfs nog meer dan ik in de video heb gezegd. Al moet ik wel aangeven dat ik een paar prijzen heb geschat omdat ze niet met dezelfde inhoud verkocht worden. Anyway, het is nog steeds enorm veel geld, wat een waarde heeft deze adventskalender zeg!   Om eerlijk te zijn komen wij vrouwen er dan maar met een schijntje af…haha, ik heb nog geen soortgelijke adventskalender gevonden voor vrouwen, jullie wel?

De producten uit de Mankind Advent Calendar zijn van prima kwaliteit en ook nog eens behoorlijk bruikbaar, het is echt een mooie selectie aan producten en voor iedere man geschikt denk ik zo. Mooie huidverzorging, prima producten voor het lichaam en handige producten voor haar….natuurlijk mogen producten voor baard/snor/scheren niet missen. Het enige dat ik mis is een geurtje…dat had de kers op de taart geweest, maar natuurlijk is dat absoluut geen kritiek, de Mankind adventskalender is geweldig!

De Mankind Advent Calendar kost EUR 201,45 en is exclusief te koop bij de Engelse webshop Mankind.co.uk. Het is een zeer limited edition en er is dus een grote kans dat de kalender al is uitverkocht als je dit leest (hou dit dan volgend jaar even goed in de gaten, hij komt vast terug). Er is nog wel een mooi alternatief, de Mankind Christmas Collection van EUR 115,00  die je hier vindt (de waarde is meer dan EUR 500,00binnenkort ook nog een post daarover). En natuurlijk kun je bij Mankind ook terecht voor andere mooie cadeaus voor de man(nen) in jouw leven of voor jezelf!

Maak je de man(nen) in je leven blij met zo’n cadeau? Natuurlijk kun je hem ook voor jezelf kopen, de meeste producten zijn prima geschikt voor vrouwen!