Toen MAC vorig jaar een mini lipstick kit uitbracht in hun kerstcollectie, stond de wereld van de makeup liefhebbers even stil, hoe leuk en uniek was die kit? Na het succes van volgend jaar, brengt MAC opnieuw een mini lipstick kit uit die zeker ook leuk is. Het is een ideaal cadeau voor iemand die gek is op lipstick (van MAC), tipje voor de kerstdagen misschien?

MAC Shiny Pretty Things Lip Kit EUR 75,00 (adviesprijs) momenteel nog te bestellen bij Lookfantastic voor EUR 74,95

In de kit vind je 10 mini lipsticks van MAC (en niet 12 zoals vorig jaar!), in een mooie selectie van kleuren die variëren van nude via paars tot rood en fuchsia. De kit zelf is gemaakt van stevig kunststof, bekleed met fuchsia glitterstof. De kit is perfect om de lipstick in te bewaren, je kunt de inlay er eventueel ook uithalen als je er meer in wilt bewaren. De lipsticks hebben verschillende finishes en zijn op Velvet Teddy, Ruby Woo en Diva ook allemaal anders dan de kit van vorig jaar. Dit zijn de kleuren in de kit, op de foto zie je ze van links naar rechts:

  • Snob – light neutral pink(satin)
  • Twig – soft muted brownish-pink (satin)
  • See sheer – grapefruit (lustre)
  • Relentlessly red – bright pink coral (retro matte)
  • Ruby Woo – very matte vivid blue red (retro matte)
  • Show Orchid – very hot pink (amplified cream)
  • Rebel – midtonal cream plum (satin)
  • Velvet teddy – deep-tone beige (matte)
  • Chili -brownish orange (matte)
  • Diva – intense reddish burgundy (matte)

Het zijn mini lipsticks, maar hoe mini zijn ze nu in vergelijking met een full size MAC lipstick? De mini lipsticks wegen 1,7 gram, een fullsize MAC lipstick weegt 3,0 gram. Ze zijn dus iets groter dan de helft qua formaat, maar verder exact gelijk aan de normale maat lipsticks. Je kunt ze dus ook gewoon naar boven en naar beneden draaien, de dop sluit ook goed en ze voelen net zo stevig aan.
Qua prijs heeft zo’n mini lipstick een waarde van ongeveer EUR 11,00, in de kit zitten 10 mini lipsticks dus zou je kunnen zeggen dat de waarde van de kit 10 X EUR 11,00 = EUR 110,00 is. Niet gek natuurljik als je bedenkt dat de kit maar EUR 75,00 kost! Al moet ik dus wel een kanttekening maken, de kit van vorig jaar kostte EUR 79,00 en daarin zaten wel 12 lipsticks. Nog steeds een prima deal, maar toch een beetje sneaky van MAC om de prijs behoorlijk omhoog te doen….

Laten we de swatches even bekijken:

v.l.n.r. swatches MAC lipsticks Snob, Twig, See Sheer, Relentlessly red & Ruby Woo

v.l.n.r. MAC lipsticks Show orchid, Rebel, Velvet teddy, Chili en Diva

De kwaliteit van de lipsticks is prima, exact gelijk aan de “grote” lipsticks van MAC. Het formaat vind ik zelf heel handig, ze zijn lekker klein maar liggen toch goed in hand. De combinatie van kleuren vind ik dit jaar op zich iets minder leuk dan vorig jaar, maar dat is persoonlijk. Wat denk ik wel fijn is, is dat er nu ook verschillende finishes in de kit zitten, vorig jaar waren het 11 matte varianten…niet iedereen houdt daarvan natuurlijk. Het is nog steeds een superleuk cadeau voor een echte (MAC) lipstick fan, dus zeker nog een aanrader! En ook al heb je de kit van vorig jaar ook gekocht of gekregen, dan nog is deze nieuwe leuk omdat er vrijwel allemaal andere kleuren in zitten.

De MAC Shiny Pretty Things Lip Kit kost EUR 75,00 en is vanaf nu te koop bij De Bijenkorf, de webshop van MAC en via Lookfantastic. Ik denk dat deze binnenkort ook te koop zal zijn bij Douglas, maar dat weet ik niet zeker. Nu is de kit bij De Bijenkorf al uitverkocht, maar bij Lookfantastic is hij nog wel op voorraad.

Wat vind jij van deze Lip Kit? Nog steeds zo vernieuwend als vorig jaar? En wat vind je van de “prijsverhoging”?