Om onze huid mooi, soepel en vol te houden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid goed gehydrateerd blijft. Of het nu zomer of winter is, vrijwel iedereen heeft weleens last van een vochtarme huid. Zo’n vochtarme huid oogt dunner en voelt trekkerig, fijne lijntjes zijn veel meer zichtbaar en de huid kan er wat dof uitzien. Als je daar last van hebt, dan is het een must om een goed hydraterend serum te gaan gebruiken, eventueel gecombineerd met een extra hydraterende creme. Één van de fijnste hydraterende serums is het Hydra Beauty Micro serum van Chanel, die iedere huid direct een hydratatieboost geeft.

Chanel heeft al een aantal jaren hun Hydra Beauty lijn, die speciaal gericht is op het diep hydrateren van de huid. In principe is deze lijn voor iedereen van alle leeftijden en voor alle huidtypes geschikt, juist omdat een vochtarme huid bij iedereen kan voorkomen. Ben je onder de 30 jaar (ongeveer) dan is deze lijn prima geschikt als dagelijkse verzorging. Ben je wat ouder en zoek je producten die meer anti-aging ingrediënten bevat, dan kun je die weer prima combineren met deze producten van de Hydra Beauty lijn van Chanel. En als je, zoals ik, houdt van een lekkere uitgebreide gezichtsverzorgingroutine, hoort een hydraterend serum er zeker in thuis.
Sinds 2016 heeft Chanel ook de Hydra Beauty Micro lijn, die de nieuwste technieken (een primeur voor Chanel, ontwikkeld door Harvard) combineert met de diepe hydraterende ingrediënten zoals de Camelia olie. Deze Camelia Alba OFA is “verpakt” in miniscule bolletjes die je bijna niet ziet, waardoor dit ingrediënt in de puurste vorm op de huid terecht komt.

Er zijn nu vier producten te vinden in de Hydra Beauty Micro lijn: een serum, een lotion, een ooggel en een creme. Let erop dat de “normale” Hydra Beauty” lijn ook nog steeds te koop is. Die is ook prima, maar heeft dus niet die kleine bolletjes met werkzame ingrediënten. Ik heb drie van de producten getest en geef je hieronder mijn mening over de producten, ik hoop dat je er iets aan hebt!

Chanel Hydra Beauty Micro Creme EUR 77,00 (pot 50 gram)

Dit is een heerlijke, frisse creme met een fijne geur die verrassend romig aanvoelt na het opbrengen. Veel hydraterende cremes vind ik te weinig voeden als je (net als ik) wat ouder bent of een droge huid hebt. Dat is bij deze Micro Creme zeker niet het geval, al blijft het wel een luchtige creme die zeker niet zwaar of te voedend is. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar het is vooral de romige textuur die bij mij heel goed aanvoelt.
Toch is het voor mij niet de perfecte creme om iedere dag te gebruiken, omdat ik op mijn leeftijd echt iets meer nodig heb dan alleen hydratatie en anti-oxidanten (werkzame ingrediënt Blue Ginger). Maar ben je jonger of hou je juist van een frisse, lichte creme, dan is dit een absolute aanrader omdat je huid er direct voller, frisser en stralender zal uitzien doordat deze diep en langdurig gehydrateerd wordt.

ingrediëntenlijst Chanel Hydra Beauty Micro Creme (ik vind het wel minder dat er alcohol in deze creme zit, dat voegt niks toe maar zorgt alleen voor een fris gevoel….niet nodig)

Chanel Hydra Beauty Micro Serum EUR 114,00 (flacon 50 ml)

Misschien is de Micro Creme niet echt iets voor mijn huid, het Hydra Beauty Micro serum is dat absoluut wel! In eerste instantie dacht ik dat het serum niet zoveel deed voor mijn huid, maar na een paar weken gebruiken ben ik opnieuw overtuigd. Ik ben trouwens al sinds 2015 fan van dit serum!
Ik gebruik het serum in de ochtend, na een (hydraterende) lotion en mijn huid voelt direct fris en oogt vol en jonger. Het serum ruikt heel fijn, trekt snel in en laat geen plakkerig gevoel achter. Ik combineer het serum wel met een ander serum, dat nog meer anti-aging werking heeft bijvoorbeeld met vitamine C erin, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Als ik de ingrediëntenlijst bekijk, dan snap ik ook waarom ik dit serum zo prettig vind, er zit nl. geen alcohol denat. in. Dat is een alcoholsoort in die snel vervliegt, maar toch een iets uitdrogend effect kan hebben op de huid en ik merk dat altijd vrij snel. Bij mij werkt een serum (of ander huidverzorgingsproduct) echt veel fijner als er geen alcohol in zit, al blijven er altijd uitzonderingen. Dit serum is in elk geval een topper en ik ben blij met de grote fles, gezien ik dit serum iedere dag gebruik. Met zo’n flacon van 50 ml doe ik zeker 3 tot 4 maanden, bij 1 keer per dag gebruiken.

ingrediënten Chanel Hydra Beauty Micro Serum

Chanel Hydra Beauty Micro Gel yeux EUR 53,00 (flacon 15 ml)

Na mijn positieve ervaring met de Hydra Beauty Micro serum en creme, was ik natuurlijk ook heel benieuwd naar de ooggel. Het is een frisse, transparante ooggel die prettig verpakt is in een pompflacon. De gel is behoorlijk dun en waterig, voelt fris aan en trekt snel in. Toch vind ik geen prettig product rond mijn ogen, het is te weinig voedend en ik merk ook niet direct iets van het gladmakende effect die het zou moeten geven.
Nu zie ik ook dat er alcohol in deze ooggel zit en dan begrijp ik direct waarom ik hier geen fan van ben, het is voor de huid rond mijn ogen echt te weinig voedend en zelfs een tikje uitdrogend. Chanel had veel beter een Hydra Beauty micro eye creme kunnen uitbrengen naar mijn idee, maar wie weet komt die nog wel?

ingrediënten Chanel Hydra Beauty Micro Gel yeux

v.l.n.r. Chanel Hydra Beauty micro serum, gel yeux & creme

Nog even wat dichtbij, de Hydra Beauty Micro creme, waar je de bolletjes goed kunt zien

Ik ben zeker fan van het Chanel Hydra Beauty Micro Serum en kan die zeker aan iedereen aanraden! Of je nu jong of oud bent, een droge of vette huid hebt, dit serum kan altijd! Je kunt het iedere dag gebruiken, het hele jaar door. Maar ook als kuur gedurende een bepaalde tijd, bijvoorbeeld na de winter of juist in de zomer, als je veel buiten/in de zon bent. Het zorgt ervoor dat je huid voller blijft, de huidbarriere gezonder is en je huid een gezonde uitstraling heeft. Het serum is ook heel geschikt voor mannen, die houden wel van zo’n textuur en het effect is op een mannenhuid ook heel fijn. De Micro creme vind ik ook een aanrader, zeker door de fijne, zachte textuur die versmelt op je huid.

De Chanel Hydra Beauty Micro lijn is te koop bij alle Chanel verkooppunten, let er wel op dat je vraagt naar de Micro lijn en niet naar de normale Hydra Beauty lijn (al is die ook prima).